ROMÂNIA NU MAI ARE OPOZIŢIE – PARTIDUL UNIC, STRÎNS UNIT ÎN JURUL UNUI SURDO-MUT AFLAT, PERMANENT, ÎN VACANŢĂ

in Război corupției

PENTRU ÎMPROSPĂTAREA MEMORIEI

Rînd pe rînd, şefii aşa-zisei Opoziţii s-au predat la DNA. Nu ca să li se pună „brăţări“, ci ca să scape de ele. Şi Gabriel Oprea, şi Liviu Dragnea, şi C.P. Tăriceanu au Dosare Penale. Ba chiar ciocoiul din Teleorman are o condamnare, într-o primă instanţă, aşteptînd, cu sufletul la gură (la mustaţă), ca în septembrie să fie salvat, sau încarcerat. Şi atunci, cum să nu invoce, şi el, Interesul Naţional, după modelul brevetat de Gabriel Oprea? De o prostie fără margini a dat dovadă cel
de-al treilea individ, grecul trădător C.P. Tăriceanu, care a scos de la naftalină clişeul ieftin, de manechin de la APACA: „România trebuie să devină a 7-a putere economică a Europei!”. A mai spus inepţia asta de zeci de ori, ca dovadă că el habar n-are de politică şi recurge la clişee infantile, pe care le crede de mare efect. „Nu există trădare fără grec la mijloc!” – îi spunea Eminescu fratelui său mai tînăr, căpitanul Matei, apropo de Caragiale. Dar cine era Caragiale şi cine e mangafaua Călin? Ăştia conduc România? Da, din păcate, ăştia. Ei cică au îngropat securea războiului. În realitate, au îngropat Opoziţia. Ilie Moromete zicea: „Mă, băiete, şi cum ai să conduci ţara fără Opoziţie?” (citat din memorie).
Politică adevărată fără un observator critic, care să te tragă de mînecă, nu există. Şi uite-aşa a luat fiinţă PUDNA – adică Partidul Unic DNA! Fiindcă Madam Kövesi e dirijoarea a tot ceea ce se întîmplă, dar ea nu agită o baghetă, ci nişte cătuşe. E mai presus de orice dubiu că şmecherul cu faţă imobilă Liviu Dragnea a făcut pe el de frică. Dacă intră la puşcărie, adio trai de belfer, adio amante, adio vacanţe prin Brazilia. Ce, el nu ştie ce-l aşteaptă? În conjunctura creată de dezertarea, în trepte, a celuilalt şantajabil, Ponta, acest Dragnea a depus PSD-ul la picioarele, ca nişte bulumaci, ale baschetbalistei. Sigur că da, e nevoie de acord, armonie, concordie, războaiele bat la uşă, uşa sare din ţîţîni, ce atîta scandal, seceta a ucis orice boare de vînt, s-a pîrjolit Floarea-Soarelui, noroc că ne cîntă Floarea Calotă, sala e plină de entuziasm, măi, tovarăşi… Acum e mai limpede ca oricînd că în România domneşte un vid de putere fără precedent: Preşedinţie – zero; Parlament – zero; Guvern – zero. Pe ici, pe colo se mai aud nişte accente critice la unele posturi de televiziune, dar vor amuţi, şi ele, nici o grijă. O linişte de mormînt se aşază peste ţară. Care nu mai are stemă, ci lacăt. Nu se mai aude nici măcar ţipătul pescăruşilor pe Dîmboviţa, sau al pelicanilor în Delta Dunării. Nu care cumva să fie deranjat stăpînul din umbră, Unchiul Sam. Care are nevoie de linişte, pentru a ne apăra de ruşi. Numai că ruşii n-au de gînd să ne atace, aşa că trebuie provocaţi, zgîndăriţi, scoşi din bîrlog cu feştile afumate.
Începe o toamnă abulică. Partidul Unic a bătut palma cu FBI. „Sondorii” de opinie amuşinează după noi comenzi, pe bani frumoşi, fiindcă vine vremea mustului, a mititeilor, a proviziilor pentru iarnă, a celei mai mari plăcinte din lume, a celui mai lung cîrnat pleşcoic… Salamul de Sibiu pierde procente pe care nici nu le-a avut vreodată. Caricatura asta săsească bîntuie, în delir, de la un capăt la altul al lumii, doar-doar o va băga cineva în seamă. Aşa-zisa Prima Doamnă îşi etalează picioarele de fotbalistă, care sînt mai greu încercate (o fi stat mult în genunchi!) şi mai noduroase decît ale lui Dobrin. Gîscanul îşi lăsa jos jambierele. Nu va surprinde pe nimeni dacă tanti Carmen de la Ronda, pentru a atrage atenţia, o să-şi dea jos chiloţii. Doar a culcat la pămînt şi zeci de copaci de la Neptun, cine putea s-o oprească?
Îmi aduc aminte, cu nostalgie, de anii ’90. Faţă de parodia de astăzi, atunci chiar că se făcea politică. Scena era populată de numeroase personalităţi, pe lîngă care nulităţile de azi par nişte glume proaste.
Şi-ar fi putut imagina, cineva, că un boschetar ca Dragnea va deveni mare om politic, care să cheme naţiunea la consens, fiindcă aşa o cere Interesul Naţional? Ştie, oare, cineva ce meserie are ăsta? Ce a făcut în viaţă? Pauză. Astfel de păduchi ies în frunte cînd Poporul Român, aidoma lui Gulliver, doarme, legat fedeleş. Principalii vinovaţi sînt americanii, care atîta au tot furat alegerile, pînă s-a ajuns ca prima scenă politică să fie populată de nişte paţachine şantajabile: băseşti, ungureni, cazanciuci şi alte personaje, desprinse parcă din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

CORNELIU VADIM TUDOR
Duminică, 30 august 2015
(Text preluat din ziarul „Tricolorul“)

Păreri și opinii