România, ţara în care adevărul umblă cu capul spart (4)

in Lecturi la lumina ceaiului

Cine controlează România

domină Terra

În contextul dat de evenimentele anului 2014, cînd raportul de forţe al Marilor Puteri este pus din nou în balanţă, România, ca punte Est-Vest, joacă un rol primordial. Fie că vorbim de reechilibrarea puterii economice a statelor, fie că vorbim de cea a raportului de forţe politico-militare, ţara noastră este văzută ca un ,,centrus mundi”. Conform doctrinei politicii americane, cine deţine controlul asupra României (considerată ,,inima” Europei, de la Alantic la Urali) conduce Bătrînul Continent, iar cine este ,,stăpînul” Europei este liderul incontestabil al planetei. Sir Halford John Mackinder (1861-1947 – geograf englez şi director al London School of Economics, considerat părintele geostrategiei) a lansat această ,,axiomă”: ,,În Maramureş există un loc marcat drept centrul Bătrînului Continent. Oricine conduce Europa de Est conduce inima Europei. Cine conduce inima Europei conduce Insula Lumii, iar cine conduce Insula Lumii conduce Lumea”. Acesta este motivul pentru care Washingtonul şi-a impus interesele şi agenţii de influenţă la conducerea României. Alături de Statele Unite, Israelul a avut grijă să-şi direcţioneze agenţii sub acoperire direct în vîrful ierarhiei de stat, acelaşi lucru făcîndu-l şi Moscova. Dacă adăugăm şi interesele Uniunii Europene, cele ale Masoneriei şi ale altor grupuri de presiune, avem un tablou exact pentru ceea ce reprezintă ţara noastră la această oră, o veritabilă ,,placă turnantă” a spionajului mondial.

Băncile din România, noi ţinte

Nu numai site-urile guvernamentale sau private trezesc interesul, ci şi entităţile financiare şi reprezentanţii acestora.

Creşterea numărului de clienţi a atras după sine şi înmulţirea atacurilor de tip „phishing“ asupra băncilor comerciale din România (n. trad. „înşelăciune“ – reprezintă o formă de activitate infracţională, care constă în obţinerea unor date confidenţiale, cum ar fi datele de acces pentru aplicaţii de tip bancar, aplicaţii de comerţ electronic sau informaţii referitoare la cardurile de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identităţii unei persoane sau a unei instituţii). Iar numărul atacurilor informatice, a căror ţintă sînt clienţii băncilor, a crescut de cîteva ori de la an la an. Amploarea acestui fenomen în România ne plasează pe locul 5, la nivel continental, în topul ţărilor care găzduiesc site-uri clonă. Zonele cu cea mai mare activitate de „phishing“ sînt cele în care există centre universitare, respectiv Bucureşti, Craiova, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Vîlcea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei (IGPR). Pentru neiniţiaţi, „phishing“-ul reprezintă o campanie în massă, care, prin utilizarea a sute sau mii de e-mail-uri, îi convinge pe utilizatori să intre pe pagini clonate ale băncilor, pentru furturi de date. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Examinatorilor Fraudelor, 60% din totalul escrocheriilor realizate în sistemul financiar au fost posibile prin implicarea angajaţilor instituţiilor respective.

(va urma)

BOGDAN PĂPĂDIE, GABRIEL I. NĂSTASE

COMENTARII DE LA CITITORI