România, ţara în care adevărul umblă cu capul spart (5)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Scandalul Colin Powell – Corina Creţu

În august 2013, „Guccifer“ a postat pe pagina sa de Facebook un link către o corespondenţă prin e-mail între fostul secretar american de Stat Colin Powell şi europarlamentarul PSD Corina Creţu. „Un trădător al patriei“, a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe „Facebook“, ataşînd un link spre un drive „Google“, cu e-mail-uri primite de Powell de la Corina Creţu, în perioada 2010-2011, prin contul său pe AOL, acţiune care avea să-l facă pe „Guccifer“ celebru. În aceste e-mail-uri, Corina Creţu îl numeşte pe Powell, originar din Bronx, New York, „dragostea vieţii mele“ şi sugerează că scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com. Colin Powell a declarat că a cunoscut-o pe Corina Creţu cu 10 ani în urmă (2003 – n.a.), în timp ce era secretar de Stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvînt al preşedintelui Ion lliescu. El subliniază că, ulterior, s-au întîlnit personal o dată sau de două ori. Corina Creţu-Rogoz, membră a Partidului Social-Democrat, a fost aleasă, în 2009, membră a Parlamentului European şi realeasă în 2014. În prezent, ocupă funcţia de comisar european şi pe cea de vicepreşedintă în PSD. S-a căsătorit cu omul de afaceri Ovidiu Rogoz. După ce a aflat că i-a fost piratat contul AOL, Colin Powell a informat-o pe Corina Creţu despre acest lucru şi a sfătuit-o să şteargă toate e-mail-urile dintre ei, potrivit ,,New York Daily News“. El a adăugat că, după ce a părăsit Departamentul de Stat, în ianuarie 2005, a păstrat legătura cu Corina Creţu prin e-mail şi „i-a oferit frecvent sfatul în legătură cu planuri de a găsi un post la ONU, sau alte organizaţii internaţionale“, a mai adăugat publicaţia.

„Nemuritorul“ Pacepa – mereu la datorie

Reacţia spionajului american a fost promptă şi a încercat, pe cît posibil, să spele imaginea lui Colin Powell. Astfel, sub „semnătura“ lui Ion Mihai Pacepa (decedat la finele anilor ’90), CIA sugera, într-un articol publicat pe site-ul „de casă“ wnd.com, că în spatele idilei Creţu – Powell ar fi stat o operaţiune a Serviciilor Secrete. Chipurile, fostul adjunct al şefului DIE din perioada 1972-1978 comenta informaţiile privind relaţia amoroasă dintre Corina Creţu şi Colin Powell, sugerînd că actualul europarlamentar român ar fi fost un pion într-o operaţiune gestionată de Serviciile Secrete române şi ruseşti. Nota CIA informa: „Vă amintiţi cum vizitatorii solitari la Moscova, sau în alte capitale ale fostului bloc sovietic cădeau pradă unui anumit tip de scenariu al capcanelor sexuale? Am trăit fericiţi cu iluzia că, după căderea comunismului, aceste modalităţi de recrutare specifice Războiului Rece au devenit istorie, însă lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba. O nouă generaţie de agente sexy şi inteligente – cunoscute, în trecut, drept «rîndunici» – este încă printre noi. Dar acum, ele activează peste tot în lume, în special la conferinţele internaţionale, acolo unde îşi etalează recomandările politice impresionante şi îmbrăcămintea foarte sexy. Din nefericire, am aflat, recent, că un mare patriot american şi un om onorabil, stimatul general de 4 stele Colin Powell, ar putea să fi fost ţinta unei asemenea capcane a Serviciilor Secrete. Nu ştim exact cînd a început această relaţie şi nici cît de intimă a devenit din punct de vedere fizic. Powell a negat public că a fost o aventură şi ar putea fi considerat nevinovat. Însă există cîteva date certe desprea cealaltă jumătate a relaţiei, date care

sugerează că aceasta a fost modelată după matriţa KGB-ului. Atrăgătoarea blondă Corina Creţu, acum membră a Parlamentului European, este seducătoarea de care vorbim. Într-o carte din 2011, semnată Eugen Mihăescu, un caricaturist celebru din perioada războiului rece pentru ,,New York Times“, apărea scris: ,,Creţu este numită «curteanul roşu al cabinetului stalinist». Să o privim mai cu atenţie pe Creţu. Tatăl ei a fost un comunist care a studiat la Moscova, la fel ca şi Ion lliescu, fost preşedinte al României în decursul a 3 mandate post-Ceauşescu. Tatăl lui Iliescu, care şi-a numit copilul Ilici, în onoarea lui Vladimir Ilici Lenin, şi-a dedicat viaţa Cominternului, braţul internaţional al Partidului Comunist. La sfîrşitul anilor ‘90, Iliescu a adus-o pe Creţu la Cotroceni şi i-a dat o funcţie echivalentă cu aceea de membru al Cabinetului. La acea vreme, consilier pe probleme de securitate naţională era generalul Ioan Talpeş, care a fost adjunctul fratelui lui Ceauşescu, Ilie, comisar politic al Armatei Române, dominată de sovietici. (Dacă ar mai fi trăit, Pacepa nu ar fi scris o asemenea prostie – n.a.) Consilierul lui Talpeş de la acea vreme pentru Statele Unite era un «istoric american», Larry Watts, a cărui poveste de dragoste cu România a început în timpul «Epocii de Aur», şi care acum s-a mutat într-o frumoasă vilă deţinută de Serviciile de Spionaj ale României“.

(va urma)

BOGDAN PĂPĂDIE, GABRIEL I. NĂSTASE

COMENTARII DE LA CITITORI