ROMÂNIA, VICTIMĂ A UNEI HALUCINAŢII COLECTIVE

in Lecturi la lumina ceaiului

– Klaus Iohannis, un Bulă sas, care a fost

avortat pe Podul Minciunii din Sibiu –

 

O ţară întreagă stă cu ochii scoşi din orbite, ca hipnotizată. Cîţiva fachiri nebuni i-au făcut pase magnetice şi au băgat-o într-un somn adînc, care seamănă cu moartea clinică. Blestemaţii ăştia fac ce vor cu ea: o pun să-şi smulgă părul din cap, să se despoaie, să-şi dea palme, să se dea cu capul de pereţi şi alte chestii. Toate privirile sînt aţintite către un portret. Nu e al lui Hitler. Nici al lui Stalin. Nici măcar al lui Ceauşescu. E portretul unui cap de piatră, ca un totem monstruos, cu privirea bovină, puţin cam şaşie, şi cu dantura de roată dinţată. În răstimpuri, portretul deschide gura şi articulează nişte sunete. Are o vorbire de copil retardat, care se uită în Abecedar şi citeşte rar, cu hîrtoape: * A-na a-re me-re * Ma-ma mul-ge va-ca * A-nul 2015 în-ce-pe la 1 ia-nu-a-ri-e. Şi tot aşa. Ipochimenul se mişcă şi vorbeşte cu încetinitorul. Parcă a făcut pe el. Fachirii juisează de plăcere. Aplaudă. Fac şi desfac guverne. Împart dregătorii. Dar Ţara? Ce face Ţara? E ca frumoasa din pădurea adormită. Ţara doarme. Uneori, e ridicată, de făcătorii de vrăji, în levitaţie. Iese pe fereastră. Reintră pe o altă fereastră.

La televizor, apare un linguşitor care, pe un ton grav şi ameninţător, zice: „I-am dezamăgit pe nemţi şi în primul război mondial şi în al doilea război mondial. Acum nu trebuie să-i mai dezamăgim”. Cu alte cuvinte, avem datoria să facem ceea ce am refuzat să facem în cele două războaie mondiale: să ne predăm, să capitulăm, să devenim protectorat german, sau colonie. La lada de gunoi a Istoriei cu eroii de la Mărăşeşti! Mormîntul Eroului Necunoscut trebuie arat cu plugul!

Hai să cădem în genunchi la Poarta Brandemburgului şi să-l rugăm pe Führer să ne ierte! Chiar aşa: „Adolf Hitler să ne ierţi/ În ’44 am fost beţi”. Şi tot aşa.

Asist, de cîteva zile, la cel mai catastrofal examen pe care îl dă Poporul Român din decembrie 1989 şi pînă acum. Din podurile pline cu bulendre păduchioase ale Sibiului a fost scos de urechi, ca un iepure pus la îngrăşat, un Bulă săsesc, umflat cu pompa şi cocoţat pe tronul lui Alexandru Ioan Cuza. Insul e un dobitoc sinistru, cu vizibile probleme neuronale, care fac ca gîndirea şi vorbirea să-i fie jalnice. Rîd copiii de el. Va veni o vreme cînd acei români care au înghiţit gogoşile propagandistice ale găştilor interlope PNL şi PDL şi l-au votat pe muntele ăsta de slănină se vor ruşina. Îmi imaginez ce „Baroane“, episodul 2, ar fi scris Tudor Arghezi, văzînd caricatura asta ridicolă. Din păcate, va fi prea tîrziu. Din beţie te trezeşti, din prostie – niciodată. Halucinaţia colectivă îşi face efectul. Un linţoliu de doliu s-a aşternut peste ţara mea. La Sibiu există un Pod al Minciunii. Cînd se vor arunca în apă, de pe acea trambulină, acei vrăjmaşi ai Neamului Românesc care au provocat atîta durere ţării mele? Nu le mai dau numele, de silă.

CORNELIU VADIM TUDOR

18 noiembrie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI