Rromii vor aduce aurul României de la Londra

in Umor "politicianist"

Ca urmare a proiectului de lege privind repatrierea aurului românesc depozitat la Londra încă din 1999, asociaţiile de rromi din România s-au autosesizat şi s-au autopropus să preia această grea obligaţie.

În opinia reprezentanţilor rromilor, în cazul în care proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea nu are să fie aprobat de către Parlament, cîteva şatre de rromi  100% româneşti, cu mare experienţă în vestul Europei, în special în Franţa, se vor ocupa să readucă în ţară aurul românesc.

„Noi trebuia să ne ocupăm de aurul dus la Moscova în 1916 şi această problemă era demult tranşată cu Rusia”, a declarat un reprezentant de seamă al rromilor, precizînd că este cazul ca această oportunitate de a readuce aurul de la Londra, să nu fie sub nici o formă ratată de către autorităţile româneşti.

,,Avem experienţă de sute de ani în preluare, transport şi prelucrare a aurului. Este un moment bun de a înapoia ţării care ne-a adus atît de multe beneficii, România, puţin din experienţa pe care noi am dobîndit-o în tot acest timp”, a mai declarat reprezentatul rromilor.

Chiar dacă sînt multe voci care se opun repatrierii aurului, și aici vorbim de partidele aflate în opoziție de idei și de gîndire cu PSD, decizia nu a fost încă luată, Guvernul așteptînd și instrucțiuni de la Berlin, Paris și Washington.

Păreri și opinii