Rudolf Fenz Senior, bărbatul care a trăit 74 de ani într-o altă dimensiune

in Lecturi la lumina ceaiului

Unul dintre cele mai misterioase cazuri de dispariţii din analele poliţiei, este cel care l-a avut protagonist pe Rudolf Fenz Senior. Bărbatul a dispărut pentru 74 de ani şi s-a materializat, brusc, în mijlocul unei şosele circulate din New York, unde a fost lovit de o maşină şi a murit pe loc. De-a lungul timpului, au existat numeroşi oameni de ştiinţă care au încercat să găsească o modalitate pentru a călători în timp. Aceştia nu au reuşit, în ciuda tuturor eforturilor intelectuale sau materiale depuse. Cu toate acestea, au existat numeroase cazuri în care diverşi oameni au dispărut din lumea noastră şi s-au trezit fie într-o altă dimensiune, sau chiar au călătorit în timp.
Unul dintre aceste cazuri este cel al lui Rudolf Fenz Senior. Bărbatul a dispărut în 1876, la vîrsta de 31 de ani. A plecat în obişnuita plimbare de seară prin cartier şi nu s-a mai întors acasă niciodată. Familia l-a aşteptat ani la rînd, bănuind că l-a furat spiritul de aventură. Poliţia a declanşat o amplă acţiune de căutare a dispărutului, dar bărbatul nu a fost găsit niciodată. A fost declarat mort şi povestea părea că s-a încheiat.
Materializarea călătorului în timp
Peste 74 de ani, un eveniment straniu s-a petrecut chiar în mijlocul celebrei străzi Fifth Avenue (din centrul Manhattanului). Un bărbat, îmbrăcat ciudat, s-a materializat, pur şi simplu, în faţa unei maşini. Şoferul nu a mai avut timp să frîneze şi l-a călcat.
Poliţiştii ajunşi la locul accidentului au constatat decesul, dar şi cîteva lucruri neobişnuite. Faptul că victima purta o haină neagră, o pălărie cu boruri largi, pantaloni şi pantofi prinşi cu catarame arhaice, în stilul Secolului XIX, şi că omul era în vîrstă de 30 de ani. Practic, obiectele şi hainele erau nedeteriorate, părînd a fi noi, neprezentînd urme ale trecerii timpului, deşi ţineau de o modă veche de un secol. De asemenea, victima mai avea asupra sa cîteva lucruri stranii pentru acea vreme: o scrisoare primită de la o adresă din Philadephia, datată 1876, cărţi de vizită cu numele său (din care reieşea o adresă de pe Fifth Avenue), suma de 70 de dolari în bancnote vechi, o monedă specială, veche, cu care putea fi cumpărată o bere care valora 5 cenţi (această monedă purtînd numele unui local din zonă, local care nu mai exista în anii ’50), precum şi o chitanţă de îngrijire a unui cal şi de spălare a unei căruţe. Adresa din chitanţă făcea referire la un local situat pe Lexington Avenue, locul exact al acestei clădiri neputînd fi descoperit. Cazul părea un mister total, iar poliţia a închis dosarul, pentru că nu putea să-l identifice nicicum pe Rudolf Fenz.
Descoperiri şocante
Fiindcă nu se putea descoperi ce este cu acest Rudolph Fenz, deoarece nu exista nici o rudă care putea fi contactată, poliţia a predat cazul unui personaj specializat în cercetarea persoanelor dispărute, Hubert Rihn. Cu ajutorul Biroului de Persoane Dispărute al statului New York, Rihn şi-a contactat omologii din ţările europene, inclusiv Austria şi Germania, în încercarea de a găsi posibilele rude ale victimei.
Rihn a găsit, într-un anuar telefonic din 1939, un indiciu important: un anume Rudolf Fentz Jr., cît şi adresa lui. Mergînd la această adresă, a aflat că, în perioada în care a locuit acolo, omul pe care îl căuta avea 60 de ani şi lucra la o bancă din apropiere. În 1940, a ieşit la pensie şi s-a mutat. La bancă, i s-a spus că Fentz Junior a murit 5 ani mai tîrziu, în 1945, dar că soţia sa încă trăia în Florida. Astfel că Rihn a vizitat-o pe văduva lui Rudolf Fenz Junior. Aceasta, ar fi fost, practic, nora lui Rudolf Fenz Senior. În timpul unui interviu, doamna Rudolph Fentz Jr. a declarat anchetatorilor că socrul său, Rudolf Fenz Senior, a dispărut misterios în timpul plimbării sale de zi cu zi, în primăvara anului 1876.
Rihn a verificat informaţiile, consultînd arhivele din Secolul XIX, de la Biroul de Persoane Dispărute din New York. Acolo, spre uimirea lui, a descoperit un dosar al unui caz nerezolvat, pe numele Rudolf Fenz Senior, care a fost dat dispărut de familia sa, căci nu s-a mai întors din plimbarea sa zilnică. Dosarul era însoţit de o fotografie de-a lui Rudolf Fenz. Fotografia se asemăna perfect cu omul accidentat în New York, în 1950.

Efemeride

COMENTARII DE LA CITITORI