Buletinul Meteorologic în politică arată: RUPERE DE NORI

in Lecturi la lumina ceaiului

Sau cum a turnat Cabinetul 2…  plumb în picioarele de lut ale PSD –

 

De la ruperea meniscului la ruperea de nori nu e decît un pas. Aşa s-a întîmplat în această vară toridă. Imaturul Victor Ponta şi-a făcut praf genunchiul, la un sport pe care se încăpăţînează să-l practice, dar îl impune şi altora (mă refer la ideea nord-coreeană, de a închide, sîmbătă noaptea, o porţiune din Şos. Kiseleff, în dreptul sediului PSD, pentru că unii ciraci de-ai lui bat mingea în prostie, la 12 noaptea – lumea, silită să facă un mare ocol, îi înjură ca la balamuc). Îmi aduc aminte că, la o emisiune OTV, din urmă cu aproape 15 ani, a fost abordat, telefonic, şi junele Ponta, care tocmai sosise de la un meci de baschet, sport care, după cum se vede, trage de corpul lui, nu-l lasă să doarmă, îi marchează destinul. După calculul (prost) pe care şi l-a făcut Micul Titulescu, evadarea pînă la Înalta Poartă i-ar fi asigurat scăparea de DNA. Vorba zicalei: „Lungeşte, Doamne, boala pîn’ se coace poama“. Şi poama s-a copt: ditamai Dosarul de inculpare şi sechestru pe avere! Avere cu mult mai mare decît se poate bănui. Încet-încet, junele Ponta s-a dezumflat. Creat, artificial, de Adrian Năstase şi Ilie Sîrbu, pentru a lovi în Mircea Geoană, el a scăpat din plisc caşcavalul funcţiei de preşedinte al PSD. Pe care a avut grijă, la sfatul consoartei, să i-o paseze Rovanei Plumb. Le-am văzut pe cele două muieri, timp de 5 ani, în Parlamentul European, la Bruxelles şi Strasbourg: erau nedespărţite, formînd, împreună cu Corina Creţu, o tripletă bine cimentată de bani, avantaje, shopping, bîrfe, intrigi.

Le vedeai, peste tot, împreună: pe culoarele Parlamentului, pe străzi, în magazine, în aeroport. Alea două – Creaţa şi Plumbuita – erau hoaţe foc, îi cîntau fetei popii în strună. O lăudau, se mirau, îşi ţuguiau buzele, rîdeau la comandă, plîngeau aşijderea etc. Ştiţi genul, aşa se purtau nişte predecesoare şi cu Elena Lupescu, şi cu Elena Ceauşescu – după care le-au abandonat, s-au dezis de ele şi au fugit ca dracul de tămîie. Toate trei au intrat în noul Parlament European, la alegerile măsluite din 14 mai 2014 – eu n-am intrat, fiindcă nu i-am dus trena şi nu i-am ţinut ţucalul odraslei spălăcite a lui Ilie Sîrbu. Acum, gaşca asta mafiotă plăteşte şi pentru ce n-a făcut. Dumnezeu nu bate cu parul, ci cu napalmul. Ce legătură o avea fosta activistă CC al UTC Rovana Plumb, amanta lui Nicu Ceauşescu, cu şefia unui partid politic? Ce ştie ea să facă? Ce a mai condus pînă acum? N-o ascultă şi n-o urmează nimeni. E ca şi cum eu aş desemna-o ca înlocuitoare a mea, la conducerea PRM, pe alcoolica Angela Bălan. S-ar face praf partidul. Soartă pe care o va avea şi PSD.

În această vară au loc şi fenomene meteorologice extreme. Scriu aceste rînduri după o nouă rupere de nori, care mi-a speriat cîinii şi i-a făcut să roadă tocul uşii. A pîrîit cerul din toate încheieturile. Poate că şi-o fi rupt şi genunchiul, dar cine să opereze cerul la genunchi? Ar putea cerul să-şi ia concediu? Nu, n-ar putea, fiindcă atunci ar fi iadul pe pămînt. Asistăm, în aceste zile, la agonia unui partid-mamut şi a unui guvern artificial. Noul pol de Putere creat prin mascarada din noiembrie 2014 nu face nimic (nici n-are oameni!) – atîta doar, pîndeşte şi speculează greşelile infantile ale lui Victor Ponta. Care îşi merită soarta. A se observa similitudinea dintre modul cum s-a purtat Traian Băsescu cu Adrian Năstase şi modul cum se poartă Klaus Iohannis cu Victor Ponta: învingătorul ia tot, inclusiv gîtul învinsului. Numai că un asemenea comportament e asiatic, nu european. Măcar de-ar spăla ploile astea mizeria de pe străzile politicii româneşti. Mă văd nevoit să mai spun o dată, pînă vor pricepe şi stăpînii yankei: pînă nu vin eu la Putere, nu va fi nici linişte, nici bine în România.

CORNELIU VADIM TUDOR

14 iulie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI