Să luăm aminte!

in Lecturi la lumina ceaiului

 În ultimii 25 de ani, ne-a fost dat să asistăm la sute de privatizări, una mai prost făcută decît alta, şi tot nu ne-am învăţat minte. Este şi cazul industriei de alumină – Alro Slatina -, al industriei cimentului (judeţele de la Dunăre cumpără ciment de la bulgari, pentru că este mai ieftin), dar şi al oţelăriilor de inox de la Tîrgovişte, Galaţi şi Reşiţa. Şi, cu toate acestea, continuăm să acţionăm neperformant, aplicînd soluţii neviabile şi mereu în interesul altora, numai al nostru nu.

Recent am aflat că noul ministru al Transporturilor binevoieşte să scoată la privatiazare cea mai frumoasă linie de cale ferată din ţară, supranumită „Semeringul bănăţean“, ce se întinde pe o distanţă de 34 km. Motivul privatizării: închirierea pe 4 ani, pentru reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neperformante, dar şi respectarea, de către Guvern, a angajamentului cu FMI. Dar mai avem şi o înţelegere (Memorandum) cu Uniunea Europeană. Măi să fie, pînă acolo au ajuns cei de la UE şi FMI, să se ocupe de cei 34 de km de cale ferată?! Aceste argumente puerile se înscriu în vechile metode de înstrăinare (în trepte) a tot ce avem de valoare în ţara noastră. Linia de cale ferată Oraviţa-Anina a fost realizată între anii 1860 şi 1863 şi a presupus un efort deosebit, toate tunelurile fiind săpate cu tîrnăcopul şi dalta, încît a fost nevoie de nu mai puţin de 10 viaducte de-a lungul celor 34 de km de cale ferată.

Scopul respectivei lucrări a fost de a transporta, mai repede şi mai uşor, cărbunele din mine către vapoare, acestea aşteptînd, în porturi, să fie încărcate pe Dunăre. Într-o perioadă anterioară, cărbunii erau transportaţi cu căruţe trase de cai. În concluzie, acest traseu a fost numit „Semeringul bănăţean“, datorită asemănării cu celebra cale ferată „Semmering“ din Austria, construită între anii 1845 şi 1854. De remarcat este că noi am realizat această lucrare în 3 ani, şi austriecii în 9 ani, noi avem 34 de km, iar ei 40. Ce înseamnă să ai organizare şi tehnologie avansată! Aceste trasee, recunoscute pentru frumuseţea lor de către localnici şi apreciate de turişti, sînt funcţionale, iar pentru informarea cititorilor, două trenuri Regio Express parcurg cei 34 km, dintre Oraviţa şi Anina, în circa 90 de minute, oferindu-le turiştilor un peisaj mirific.

Anton Voicu

P.S.: Îl rugăm, pe această cale, pe noul ministru al Transporturilor, să dispună revenirea la procesul de privatizare, iar Regia CFR să-şi organizeze munca, în aşa fel încît să devină eficientă şi să nu aşteptăm ajutorul Occidentului. Circulă vestea că Ministerul Transporturilor scoate la privatizare mai mult de 4.000 km de cale ferată. Nu cumva este o nouă formă de înstrăinare a bunurilor naţionale?!

COMENTARII DE LA CITITORI