Să unim dreapta… judecată, tovarăşi!

in Război corupției

Motto: „Predoiu a cîştigat dezbaterea la Antena 3“

Aşa sună titlul mincinos al unui ziar care altădată se remarca prin profesionalism şi probitate şi pe care-l citeam „d’a cappo al fine“. Dar, după plecarea echipei mari, condusă de C.T. Popescu, „Adevărul“ a decăzut vizibil. Se vede de la o poştă că este aservit unor interese politice. Am rămas surprinşi cum poţi să denaturezi realitatea în halul ăsta. Vizionasem, urmărind cu mare atenţie, dezbaterea condusă de Mihai Gâdea şi, căzîndu-ne, din întîmplare, în mînă cotidianul respectiv, ne-am crucit, pur şi simplu. Cum poţi să minţi că Predoiu a cîştigat dezbaterea de la „Antena 3“, cînd, după umila noastră opinie, ex-ministrul care şi-a pus frumoasa semnătură nedemnă pe cea mai nefericită şi mai nedreaptă lege împotriva românilor – tăierea salariilor şi a pensiilor – a ieşit destul de foarte mototolit din acea discuţie? El a recurs la o stratagemă cretinoidă, invitîndu-i pe Nicuşor Dan şi pe Daniel Barbu, două cadre universitare, să-i dea măriei-sale voturile, să se unească dreapta, care trebuie „să cîştige neapărat în faţa stîngii“. Bineînţeles că a fost respins. Ba chiar cel venit din partea societăţii civile i-a cam dat o lecţie de înaltă ţinută reprezentantului partidului condus de Vasile Blaga (ce liberal-sadea e şi buldogul ăsta, ocolit, pe faţă, nu ştim de ce, de DNA-ul lui Kövesi!) şi de guraliva Alina Gorghiu, urmaşă de vază a Brătienilor(?!). La sfîrşit, dom’ Nicuşor i-a mulţumit lui Cătălin Predoiu pentru invitaţia izvorîtă dintr-un gînd bun, de a-i ceda voturile. Nu se poate trece peste figura uluită a Predoiului, care se crede mare reformator al Justiţiei române. Cică dumnealui a făcut lucruri extraordinare cît timp a fost ministru. Haida-de! Cea mai mare realizare rămîne aceea cu tăierea monstruoasă a salariilor şi a pensiilor, tataie! Oricum te-ai fofila, nu reuşeşti să păcăleşti lumea. Eşti legat ombilical de numele celebre Băsescu şi Boc. Atît.
Cît despre minciuna celor de la „Adevărul“, e atît de gogonată, că nu trebuie să insistăm. În faţa Gabrielei Firea sînteţi o palidă figură, domnule Predoiu. Praf v-a făcut. Asta este realitatea pentru orice om/ privitor de bună credinţă. Chestia asta cu dreapta enervează din start. Ce-i tot daţi cu dreapta şi stînga? Ele nu există. Ce mi-e una, ce mi-e alta? Aceeaşi mizerie, cum clama săracul Dan Diaconescu, pe care justiţia voastră l-a băgat, cam pe nedrept, la pîrnaie pentru 6 ani, iar mafioţii (îi ştiţi voi care) zburdă în libertate, vorba regretatului Corneliu Vadim Tudor. Şi iarăşi nu putem să nu ne întrebăm: cum de s-a stins Tribunul chiar cînd era cea mai mare nevoie de dînsul? Oare n-o fi fost niţel ajutat? Cum se face oare că lichelele trăiesc în huzur şi alţii suferă cea mai neagră sărăcie?
Şi-apoi, dom’ Predoiu, vă dăm noi numele cîtorva oneşti primari ai Capitalei: Crin Halaicu, Viorel Lis, Adriean Videanu (oare ce-o fi mai făcînd acest rege al marmurei?) şi, nu în ultimul rînd, edilul-edililor, Traian Băsescu? Recent s-a stins din viaţă o femeie, o mamă, dată pe nedrept afară din casă, aruncată în stradă de marele reformator al justiţiei, odată cu alte vreo 60 şi ceva de persoane…
Toţi s-au dat de dreapta, şi ce „realizări“ mari au avut?!
Bucureştenii, aşa cum s-a văzut, nu sînt atît de naivi să dea votul unor mincinoşi, numai pentru că pretind a fi de dreapta. Întotdeauna trebuie votat, în primul rînd, omul. Că de saltimbanci demagogi, ori de parveniţi fără scrupule, românii s-au săturat.

GEORGE MILITARU

COMENTARII DE LA CITITORI