Să votam „pentru” din convingere

in SCRISOAREA SĂPTĂMÎNII


Domnișoară Lidia Vadim Tudor,


Mă numesc Nicu Marius Marin, am 45 de ani și sînt din Brașov. Am fost aproape 9 ani consilier juridic, am lucrat într-un radio local, iar de 14 ani am propria mea agenție de turism împreună cu un prieten, sînt și ghid autorizat, scriu și ghiduri de turism ale României, predau la Școala de ghizi și agenți de turism din Brașov. Vă scriu toate astea nu ca să mă laud, ci ca să știți că sînt un antreprenor, un tînăr cetățean al cărui mod de gîndire rezonează cu al dumneavoastră.

Am citit revista ,,România Mare” încă de la apariție și am votat PRM-ul și pe tatăl dvs. de fiecare dată. De la moartea sa, nu am mai citit nici revista, iar după ieșirea din Parlament a PRM m-am lăsat purtat de alte pasiuni politice concretizate în 10 ani de anti-băsism total. Momentul ieșirii mele din „turmă“ a fost ocazionat de scandalul legat de postul TV Antena 3, pe care ANAF dorea să-l scoată din sediu, iar ei, redactorii, protestau energic în emisiuni pe tema asta. Atunci am realizat că ar fi putut foarte bine să emită prin Internet grație platformei Antena Play unde nimeni nu le-ar fi putut interzice asta. Mi-am dat seama că totul nu era decît un circ ieftin destinat a lovi în „inamicii” lor. Acela a fost momentul în care am început să mă retrag din zona politică, pînă cînd am ajuns să fiu un observator de la distanță al celor ce se întîmplau.

După o vreme, sînt deja 5 ani de atunci, am realizat manipularea si îndoctrinarea la care erau și sînt, în continuare, supuși cei ce se inregimentau într-o tabără sau în alta, tabere în care eu nu mă regăseam deloc. Toată lumea se certa cu toată lumea, își scoteau vini reciproce dar nimeni nu venea cu soluții concrete. Tînjesc după un lider politic care să apere interesele acestei țări, o minte limpede care să dezvolte lucrurile pe care dumneavoastră le-ați spus în interviul acordat revistei ,,România Mare” și anume: „Cred că avem nevoie de un plan de țară, pe termen lung, de care să ne agățăm, indiferent cine vine la putere. Asta este soluția, mai ales dacă acel plan prevede și dezvoltarea și acumularea capitalului național, dar și dragostea de România, de români. Avem nevoie de o Lege a Educației care să nu fie schimbată timp de cîteva decenii, așa cum au făcut finlandezii cînd au văzut că Învățămîntul lor este deficitar. Avem nevoie de un Cod Fiscal și de o zonă de afaceri stabilă, predictibilă, a cărei legislație să nu o schimbe nimeni după cum îl taie capul. Avem nevoie de un plan clar de dezvoltare a infrastructurii, a sistemului medical. Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite și, ca să le avem, dezvoltarea sectorului privat românesc este obligatorie. Odată ce avem o legislație și infrastructură bune, economia, mai ales sectorul privat, va pătrunde și în zonele mai puțin favorizate și le va dezvolta. Anteprenorii români, dacă sînt lăsați, sînt convinsă că pot aduce multă bunăstare în această țară, fără să fac referire la investițiile străine care, la fel, sînt sigură că vor exista. În acest mod putem să spunem că România își va încheia declinul și va începe să crească economic, iar românul de rînd să simtă prosperitatea atît de mult promisă de politicieni, dar care încă se lasă așteptată. Aceasta este soluția și pentru ca aceia care acum muncesc în străinătate, să se întoarcă acasă, în România. Noi, românii, avem nevoie de un plan de țară care să fie extins pe minimum 20 de ani, iar cei care vin la guvernare să îl păstreze și să îl implementeze, fără a-l modifica din an în an, așa cum observăm că se întîmplă în ultimii 30 de ani în țara noastră. (…) Putem să fim membri ai Uniunii Europene și fără să fim umili, obedienți, mai ales atunci cînd nu este cazul.”

Cred cu tărie că aceste idei enunțate de dumneavoastră pot deveni baza unui program politic care să scoată țara din mizerie. Da, generația dumneavoastră de politicieni ar putea face asta. Politicienii din ultimii 28 de ani nu au făcut nimic. Jurnaliștii din ultimii 28 de ani (cu mici excepții) s-au lăsat cumpărați de unii și de alții. Atît.

Generația mea e alcătuită din oameni pragmatici care vă împărtășesc gîndirea, dar care nu au pe cine să voteze fiindcă nu există oameni politici care să exprime aceste lucruri. Interviul la care fac referire stîrnește multe reacții pozitive, de susținere, ceea ce mă face să cred că ar trebui să reveniți în PRM, la conducere, și să fiți ceea ce lipsește acestui popor: liderul care să ne aducă între națiunile de frunte ale lumii. Gîndiți corect, așa cum mulți ne dorim.

Mai rămîne să îmi îndeplinesc o foarte arzătoare dorință: aceea de a vota „pentru” din convingere, fiindcă de la moartea domnului Vadim am votat tot „contra”. Vă urez mult succes și să vă ajute Dumnezeu să puneți în operă toate cele exprimate mai sus.
Nicu Marius Marin

Păreri și opinii