Salvaţi România, să nu ajungă colonie la străini!

in Polemici, controverse

Avem o ţară cu frumuseţi neasemuite, o ţară bogată, dar condusă prost, de foşti şi actuali politicieni, care-şi etalează doar costumele de firmă prin Parlamentul României, acceptînd să fie manipulaţi de unii, care-şi văd doar interesul propriului buzunar, să legifereze „legi” nedrepte şi împorăvătoare pentru poporul care i-a propulsat în fruntea ţării, cu speranţa de a fi reprezentat cu demnitate.
După 1989, „pas cu pas”, vorba celui care-i la „cîrma ţării” (dar mai puţin implicat în problemele reale ale poporului), cei care au preluat puterea în România au contribuit la distrugerea a tot ceea ce se ridicase şi se construise cu mult efort, trudă şi sacrificiu, prin munca onestă a românului, lăsînd azi doar ruine, moloz, durere, neîmplinire a viselor pentru care în 1989 s-a ieşit în stradă, cu speranţa că ceva se va schimba, şi doar, doar se va trăi mai bine.
După 27 de ani de speranţe şi vise, călcate de unii cu „bocancul”, fără a ţine cont decît de propriul interes, înşelînd buna credinţă a românului, acumulînd averi fabuloase, umplîndu-şi buzunarele proprii cu „bani murdari”, nemunciţi, necinstiţi, obţinuţi pe şmecherii, pe ăştia nu-i ia nimeni la întrebări, nici măcar „Lărgitul Parlament”, să-i întrebe de unde, cum şi în ce fel şi-au adunat averile astea fabuloase?!
Zi de zi, văd cum pămîntul ţării mele este vîndut, parcelă cu parcelă, pe preţ de nimic, străinilor. Nu mai vorbim de pădurile defrişate, care au făcut ca munţii cei semeţi cu codri negri şi adînci să rămînă golaşi, iar nişte „neica nimeni” îşi umplu buzunarele vînzînd lemnul românesc, care ia drumul străinătăţii.
Se vinde apa cea dătătoare de viaţă pe un preţ de nimic, la unguri, iar noi plătim apa noastră de 30 de ori mai mult. Am ajuns ca o aşa ţară bogată în rîuri, hidrocentrale să importe energie de la unguri şi cehi şi să plătească curentul electric la italieni?! Am ajuns să vindem toate resursele ţării: petrol, aur, argint, cărbune, cupru, sare, bogăţii care ar trebui să rămînă generaţiilor viitoare. Este tezaurul de care nimeni, niciodată, nu ar avea voie să se atingă, ci doar să-l păstreze pentru copiii copiilor noştri! Pentru agricultură nu există soluţii şi nu se doreşte refacerea „grînarului Europei”. Ţăranul român ar trebui să fie încurajat şi să primească subvenţii, care l-ar ajuta. Se doreşte doar ca bogăţiile României să-i fie exploatate la sînge, iar bietul român să fie doar slugă la străini.
De ce? Cînd sîntem cei mai vechi locuitori ai Europei, vorba lui Eminescu: „Aici ne aflăm noi… românii sînt limba cumpenei universului”.
De ce? Cînd sîntem un popor inteligent, maleabil şi cu frica lui Dumnezeu!
De ce ni se întîmplă toate aceste lucruri? Pentru că sîntem prea toleranţi la noi acasă cu cei care sfidează inteligenţa şi bunul-simţ, omenia românului.
Capul sus, români! Treziţi-vă la realitate! Pentru ce am ieşit acum 27 de ani în stradă? Pentru a anula nedreptăţile şi a nu mai permite să ne fie călcate drepturile în picioare.
Tineri români! Apăraţi-vă pămîntul pentru care părinţii, moşii şi strămoşii voştri şi-au sacrificat viaţa. Apăraţi bogăţiile ţării, nu le cedaţi străinilor pe bani puţini, ca apoi să fiţi şi să rămîneţi mereu slugile copiilor lor. Fiţi demni, aici, în România voastră, unde v-aţi născut, aţi crescut şi v-aţi educat.
Acum speranţa este în voi, în tineretul României, cel care mai are un cuvînt de spus la el acasă. Nu vă lăsaţi manipulaţi la vederea banului care luceşte, care vă încîntă pe moment ochiul, pentru că este doar spoială. Cînd luciul o să dispară, veţi constata că nu tot ce zboară se mănîncă! Zeificarea banului devine periculoasă pentru spiritul uman.
A fi patriot este o obligaţie cetăţenească, dată de lege, de jurămînt militar. Şi acest jurămînt spune că a-ţi da viaţa pentru ţară şi neam este suprema jertfă. Există ceva mai presus de sacrificiul suprem? De a-ţi da viaţa pentru patrie? Nu, nu există… A fi naţionalist este o vocaţie lăuntrică, este chemarea doar de tine auzită. Naţionalismul este o transformare a spiritului.
Noi am creat un stil românesc, un stil de viaţă, de asumare a Istoriei. Tocmai de aceea noi, românii, avem un rost pe acest pămînt, şi nu unul oarecare. Iar voi, tineri români, să nu uitaţi: „În tot ceea ce faceţi, nu sînteţi neam de slugă, ci rasă de stăpîni!”.
Veniţi alături de noi, PARTIDUL ROMÂNIA MARE, singurul în care mai curge „un dram de sînge românesc”.

MANONALITA-RADIANA NEAMŢU
Preşedinte PRM Arad

COMENTARII DE LA CITITORI