„SĂNĂTATEA OMOARĂ!“ Dezinfectanţii sinucigaşului şi ai „morţilor vii“

in Război corupției

În toată lumea, sănătatea este unul dintre cei mai importanţi factori care pot influenţa prosperitatea şi bunăstarea unei ţări şi, de asemenea, starea de sănătate generală a populaţiei.
Este una dintre cele mai importante „comori” ale unei ţări, reprezentată de oamenii sănătoşi care trăiesc, muncesc şi învaţă în ţara respectivă. De aceea, guvernele ţărilor europene sînt preocupate, în mod serios, de alocarea unor bugete cît mai mari şi urmăresc modul în care sînt cheltuiţi aceşti bani, dacă se respectă rezolvarea problemelor prioritare şi destinaţia banilor.
În România, din cauza unor politici antireformiste şi total eronate, în cei 27 de ani post-revoluţionari, guvernările care s-au succedat la putere au folosit necorespunzător fondurile alocate sănătăţii, au fost preocupate de desfiinţarea spitalelor, „modernizarea şi repararea” unor spitale vechi, care au costat mai mult decît construirea unora noi, toate acestea întîmplîndu-se din dispoziţiile aberante ale Puterii de la Cotroceni şi de la Palatul Victoria. În ultimele decenii, bugetul sănătăţii a crescut de cca. 15 ori, însă aceste fonduri nu s-au regăsit în grija şi în preocuparea faţă de bolnav, ci au intrat în conturile şi buzunarele băieţilor deştepţi şi corupţi. Asta rezidă în faptul că, mai degrabă, aceşti bani au fost folosiţi pentru uciderea oamenilor şi nu pentru salvarea lor.
Această măsură nejustificată şi lipsită de eficienţă economică, inclusiv pe linie de sănătate, a pus în pericol viaţa şi starea de sănătate a unor largi categorii sociale, mai ales a celor fără posibilităţi materiale, păturile sărace ale populaţiei.
Panica instaurată în întreaga societate, dezbaterile declanşate pe această temă, în toţi aceşti ani, au justificat pe deplin preocuparea Federaţiei Societatea Civilă Românească şi a populaţiei privind relevarea importanţei măsurilor ce trebuiau întreprinse în acest domeniu, cel mai important în viaţa şi existenţa unui popor şi a unei ţări, adică SĂNĂTATEA.
Persoane controversate, cu o îndoielnică pregătire şi experienţă în acest domeniu şi politizarea excesivă au acaparat conducerea unor organisme, mecanisme şi structuri din interior şi au adoptat (încă adoptă) decizii care sînt favorabile numai unor indivizi, grupuri de persoane interesate economic sau politic în dirijarea şi folosirea acestui sector de activitate, vital pentru noi toţi, SĂNĂTATEA.
Situaţia dezastruoasă creată în domeniul sănătăţii, din cauza unei pseudo-reforme în acest domeniu atît de complicat a fost agravată de acţiunile oficiale permanente de desfiinţare a unor spitale (fără temei legal şi social şi împotriva nevoilor reale ale populaţiei), de lupta intestină pentru acapararea puterii, de politizare în continuare a acestui domeniu, în ultimele două decenii, sub conducerea dezastruoasă a politrucilor. Rezultatul este că, în loc să se salveze vieţile românilor, ei au fost omorîţi cu zile, creîndu-se un adevărat „genocid” de peste 60.000 de morţi anual, conform statisticilor mediatizate în spaţiul public.
Nu putem să nu menţionăm că aşa-zisele reforme în sănătate au fost gestionate de zeci de miniştri români, inclusiv de etnie maghiară, toţi aliniaţi politic şi interesaţi să promoveze obiectivele partidelor proprii şi nu nevoile reale ale Poporului Român.
Totodată, este de subliniat că spitalele din zonele populate compact de maghiari nu au fost desfiinţate, ba chiar li s-au alocat fonduri suplimentare şi mijloace suficiente de funcţionare, ceea ce demonstrează, încă o dată, că politicienii aplică selectiv sprijinul pentru populaţie şi vînd totul, pentru a se menţine la putere.
FSCR a cerut, atît guvernelor, cît şi Ministerului Sănătăţii să se stopeze (anti)reforma în domeniul sănătăţii şi să se înfiinţeze, de urgenţă, centre de prim-ajutor medical în localităţile unde au fost desfiinţate spitale şi unde azi mor oameni, din această cauză. Treptat, trebuie reînfiinţate unităţile medicale desfiinţate şi dotate corespunzător, pentru salvarea vieţii şi sănătăţii multor oameni nevinovaţi.
Spiritul strămoşilor noştri, care au luptat de-a lungul secolelor împotriva răului şi pentru un popor liber şi sănătos, viguros, viteaz şi înţelept, suveran şi independent şi nu în ultimul rînd grija dumnezeiască de care beneficiem ca un popor „sfînt” au scos la iveală, în ultimele luni, poate una din cele mai importante cauze ale „morţilor vii” din ultima perioadă, adică „substanţele dezinfectante”, folosite de peste 300 de spitale din România, de clinici, grădiniţe, creşe, şcoli etc., care au fost într-atît de diluate (de cca. 2.500%), încît nu numai că nu şi-au îndeplinit rolul şi scopul pentru care au fost create şi plătite la preţuri exorbitante, dar ne-au omorît copiii, fraţii, surorile şi părinţii prin spitale, sub ochii nepăsători şi lipsiţi de orice lacrimă ai infractorilor din sistem, ai grupurilor de interese, miniştrilor politruci, care au condus Ministerul Sănătăţii şi mai ales a „bacteriilor” şi „viruşilor” cu chip de politicieni, din toate partidele, care, prin preocupările, deciziile şi „oamenii lor”, au cauzat acest dezastru naţional, un adevărat „genocid”, crimă umanitară, în Secolul XXI, nemaiîntîlnită şi nemaiauzită pe mapamond.
Cazul Hexi Pharma a răscolit lumea medicală şi a arătat, dacă mai era nevoie, cît de importantă este Societatea civilă în viaţa Poporului Român, rolul, scopul, rezultatele şi performanţele activităţii de investigaţie şi implicarea reală a Societăţii civile româneşti adevărate, care veghează permanent şi previne chiar dezastre naţionale. În cazul în speţă, în rolul principal este apreciatul şi cunoscutul jurnalist Cătălin Tolontan. Acesta, cu cîţiva oameni, a reuşit să dea în vileag un sistem criminal, în locul şi înaintea celor 205.000 de angajaţi ai MAI şi MApN, din care 85.000 din cadrul Serviciilor Secrete.
Vinovatul principal moare, ca în toate megatunurile se creează o serie de scenarii, posibil toate reale, astfel încît societatea discută acum cu patimă despre mort, uitînd de substanţa problemei, că autorităţile tac, întărind şi mai mult suspansul, că SRI este posibil implicat în caz şi în „sinuciderea provocată” a lui Dan Condrea, principalul vinovat şi suspect în acest caz.
Încercăm să relevăm aspectele importante ale noii situaţii, survenită intenţionat pentru a acoperii situaţia dezastruoasă generată de sistemul ticăloşit în sănătate şi sîntem lipsiţi de date şi indicii de la autorităţi.
Personaje importante din vîrful puterii sînt implicate, l-au protejat şi au stat pavăză în spatele lui Condrea, acesta fiind lăsat liber, în loc să fie arestat. (De ce?)
Situaţia actuală a fost cunoscută, dar neverificată timp de un deceniu, moartea lui Condrea este folosită inclusiv de cei din jurul său, pentru a atenua vina, investigaţiile şi răspunderea din jurul cazului şi al sinuciderii.
Ce va urma?
Răspundem simplu, dar siguri şi ferm, că totul va fi acoperit şi „justificat”, că acest caz va fi banalizat de sistem, că autorităţile şi băieţii corupţi vor triumfa din nou şi vor continua să fure şi să ne omoare, iar peste toţi, SISTEMUL a tot învingător, ne va pune din nou talpa pe gît.
Ca întotdeauna, FSCR vine şi de această dată cu o soluţie radicală, dar înţeleaptă, care îndeamnă la înlocuirea totală a sistemului, preluarea controlului deplin în Sănătate, Educaţie, Economie şi peste tot unde se lucrează cu banul public, de către Societatea civilă românească (nefinanţată de forţe din afară, potrivnice interesului naţional) prin reprezentanţi competenţi, desemnaţi de aceasta, prin Conferinţă Naţională şi impuşi Puterii. Trebuie intensificată şi instituţionalizată monitorizarea vieţii social-economice din partea Societăţii civile, stoparea politizării funcţiei publice şi adoptarea unei legi ferme care să prevadă ca posibilitate de accedere la posturi şi funcţii, numai pe cale de examen sau concurs.
Am susţinut, de multă vreme, că metodele de guvernare ale ţării de către reprezentanţii partidelor politice care s-au perindat la putere sînt anacronice şi ineficiente, că stînga e mai de dreapta, iar dreapta e mai de stînga, că aleşii noştri habar nu au de ce sînt aleşi, dar odată sus puşi nu au decît preocuparea de a-şi rezolva propriile interese şi nicidecum interesul general al ţării.
Trăim zi de zi, clipă de clipă evenimentele ce ni se derulează prin faţa ochilor de către mass-media, simţim şi vedem cu ochii noştri cum ni se omoară şi ne ard copiii, tinerii şi bătrînii, sub diferite forme. Asistăm pasivi la distrugerea României, în toate domeniile şi sub diferite forme, de către duşmanii, infractorii, incompetenţii, corupţii din interior, cu complicităţi din exterior.
Chiar dacă unii dintre noi au o atitudine critică, iar instituţiile statului au început de 2-3 ani să aplice corect legea, sîntem departe şi mai avem multe de făcut pentru a pune România pe „roate”, pe făgaşul normal al unei ţări membre a Uniunii Europene, a NATO şi a OMS.
Mulţi dintre noi nu-şi dau seama cît de repede trec anii, cît de mult am regresat, ca ţară şi popor, în aceşti ani de „democraţie originală”. Din păcate, nu realizăm cît de şubredă este sănătatea naţiei române şi, nu în ultimul rînd, cît de mult am dat înapoi din punct de vedere demografic. România „îmbătrîneşte”! Nou-născuţii abia acoperă 60% din totalul deceselor. Se înregistrează un mare declin în ceea ce priveşte naşterea copiilor români. Instituţiile care trebuie să vegheze asupra sănătăţii cetăţenilor sînt tocmai acelea care ne-au ars copiii la Maternitatea Giuleşti. Ei nu au soluţii pentru cei bolnavi de E-coli, i-au omorît pe cei de la „Colectiv” 2015 şi ne omoară în fiecare zi bolnavii fără vină din cauza infecţiilor din spitale, a medicamentelor expirate, contrafăcute sau inexistente uneori, a seringilor insuficiente sau necorespunzătoare, dar cel mai mult din cauza lipsei de cadre suficient de calificate, a incompetenţei şi nepăsării multora dintre cei angajaţi, a dispariţiei umanismului şi compasiunii acestora.
Toţi miniştrii înşurubaţi, după 1989, pe fotoliul Sănătăţii româneşti nu au mişcat un deget ca să scoată sistemul din situaţia gravă în care continuă să se afle. Şi ultimul ministru al Sănătăţii, tehnocratul şi ginecologul Patriciu Achimaş Cadariu, cel care a făcut declaraţii jignitoare la adresa Poporului Român, stîrnind furie şi revoltă, a preluat o aberaţie mai veche a fostului ministru Bănicioiu şi anume implementarea cardului de sănătate la copiii cu vîrsta între 0-18 ani! Cu ei nu te poţi pune şi, probabil, pe acest subiect, penalii din Parlament vor scoate lucrări ştiinţifice şi doctorate la deja celebrele Edituri „Jilava“ şi „Poarta Albă“. Cardul de sănătate e tot o afacere, ca şi cartea de alegător, nefolosită pînă acum. Ce protecţie are cetăţeanul român în faţa bolilor, cînd toate echipamentele sînt complicate sau infectate, medicamentele lipsesc sau sînt scumpe? Ce asigurare medicală are cetăţeanul, cînd şi cum se foloseşte de ea, dar cartea de sănătate ce mai este astăzi?
Aşa se întreabă omul simplu, el ştie astăzi că nici atunci cînd cade la pat nu e ajutat cum şi-ar dori şi ar fi normal, aşa cum ar fi cazul, el ştie că a muncit o viaţă întreagă, a cotizat la CNAS şi acum aşteaptă bolnav şi trist ajutoare sau moartea. Sistemul medical românesc e în colaps, zeci de spitale stau să cadă, la propriu, condiţiile de igienă sînt sub orice critică. Te duci sănătos la spital să faci nişte analize şi ieşi bolnav. Într-o astfel de unitate sanitară e bine să nu atingi nimic, întrucît curăţenia lasă de dorit, mişună gîndacii şi de multe ori şobolanii! Sînt şi alte capcane, despre care nu mai dorim să vorbim, ele fiind cunoscute.
De multe ori, bolnavul internat trebuie să vină cu medicamente de acasă şi asta nu-i cea mai înjositoare contribuţie la „dezvoltarea sistemului”, pacientul trebuind să vină şi cu ace de seringă, cu branule şi cu vată, cu tensiometru şi testere de glicemie, cu plosca şi eventual şi cu o pătură pentru că e prea frig în salon şi aşa este, în multe spitale e tare frig! Unde trăim?! Normal că în astfel de situaţii, cu plăgi deschise, infecţiile se instalează imediat şi şansele de supravieţuire scad spre zero. Evident că toate acestea trebuie recompensate de pacient, de contribuabil la CNAS, prin binecunoscuta şpagă!
Pentru rezolvarea tuturor acestor grave aspecte din SĂNĂTATE, este nevoie ca în multiplele exemple negative apărute, depistate, scoase la iveală de Societatea civilă, să se meargă măcar acum pînă la capăt cu investigaţiile, măsurile şi reforma adevărată, reală, crudă, dar palpabilă şi eficientă.
Astăzi, Societatea civilă constituie deja o forţă în stat (chiar prima în prezent, ţinînd cont că celelalte au fost complici la situaţia existentă). Ea este imperativ necesară, implicîndu-se dezinteresat şi necondiţionat, întotdeauna de partea bună, adică a cetăţeanului. Forţa acesteia vine şi ţine de românism şi naţionalism, de spiritul patriotic care se mai regăseşte la o mare parte din populaţie. Alături de Societatea civilă, instituţiile de forţă şi organele de drept trebuie să-şi continue şi mai intens activitatea, prin măsuri organizatorice şi juridice de personal, acţiuni în respectarea legilor, ordinii publice şi asigurării sănătăţii populaţiei României.
SRI ne informează că, în ultimi 5 ani, a transmis 503 informări către instituţiile de resort din sănătate şi 388 pe plan local, subliniind aspectele negative, inclusiv privind „dezinfectanţii”, atrăgînd atenţia despre consecinţele negative, în masă, în rîndul populaţiei. Reiese că decidenţii din sănătate şi politică trebuiau să adopte măsuri în consecinţă, ceea ce nu s-a întîmplat. Cerem condamnarea acestora, indiferent de poziţie şi apartenenţă politică, de rang sau avere.
În plină campanie electorală, aceste aspecte creează derută, care aruncă ţara în aer, compromit alegerile şi devoalează acţiunile necorespunzătoare ale factorilor din vîrful puterii, dar mai ales ale „Guvernului tehnocrat şi incompetent”, care în 6 luni de guvernare a depăşit performanţa la cantitatea de proteste sociale. Se anunţă grevă generală naţională, care se adăuga la dezastrul şi haosul instalate în România, dar mai ales în sănătate şi educaţie.
Ce facem, domnilor de la putere? Nu ştiţi, sîntem siguri că nu aveţi idei şi soluţii!
Vă spunem noi!
Să oprim definitiv şi pe deplin implicarea în domeniul sănătăţii, la toate nivelurile, formele şi acţiunile decidenţilor care au provocat moartea românilor, în masă. Să stopăm „SĂNĂTATEA” care omoară, iar medicamentele şi dezinfectanţii să nu mai producă „morţi vii”.

TREZIŢI-VĂ ROMÂNI, DE NU, VEŢI PIERI!
Dipl. ec. Petre Răcănel
Preşedinte – Federaţia Societatea Civilă Românească

COMENTARII DE LA CITITORI