Săptămîna pe scurt

in Săptămîna pe scurt

–  Femeile e superioare bărbaţilor

–  Mitinguri pro-hoţie

–  Mister OK

–  Întîiul comediant al lumii

–  Săptămîna brînzei

–  Batista morţii

–  Bate orologiul naţiunilor

–  Mortul viu

–  Pinocchio Marinarul

–  Cîtă prostie, atîta dramă!

–  Manipularea, boala secolului

–  Al doilea soare al românilor

–  Ia planeta, neamule!

–  Un gol istoric

–  Meditatorul

–  Spulberarea recordurilor antonesciene

–  Cum să faci dragoste cu Monica Tatoiu

–  Cu corupţia-n gură

–  Sex pe apucate cu Dacian Cioloş

–  Vulcanizarea Bahmuţeancăi

–  Adevărul despre prejudiciul Bechtel

–  UE: La adio, tu!

 

– Pisălogul american Clifford Lazarus a studiat femeile şi a ajuns la concluzia îngrijorătoare că ele e superioare bărbaţilor. Argumentele acestui trădător al castei masculine au fost de genul: femeile trăiesc mai mult (dar pe spinarea cui?), rezistă mai bine la durere (după ce o provoacă), nu pun mare preţ pe mîncare (normal, ele o gătesc şi nu-şi permit să rişte), consumă mai puţine resurse naturale (benzină, energie electrică, fond de ten – să fim serioşi!), au o inteligenţă socială mai mare (ce s-o mai fi bucurînd Maria Grapini!), sînt mai rezistente la boli (dar au boală pe bărbaţi), se pot reproduce singure (eu n-aş fi aşa de categoric), pot avea mai multe orgasme (da, dar, spre deosebire de bărbaţi, posedă şi o piesă specială, ataşată zonei de sud a organismului, care are doar rolul de a provoca plăcere), sînt mai bune şoferiţe (cînd te conduc din priviri insinuante numai unde vor ele). Din cîte se vede, bărbaţii e naşpa. De fapt, ce să mă mai prefac, sînt de acord întru totul; şi mie tot femeile îmi plac.

– Mitingurile de susţinere a guvernului sînt nişte prostii ale unor ciocoi judeţeni, care vor să-i demonstreze liderului suprem ataşamentul neţărmurit faţă de valorile hoţiei. Dacă protestele împotriva Ordonanţei 13 au fost o formă de revoltă a bunului-simţ împotriva neam-prostiei, de care evident că au încercat să profite escrocii politici, strigăturile manifestanţilor pro-guvern, aduşi la miting pe bază de tabel, sînt bizare. Că nu cred că toţi demonstranţii de acolo sînt de acord să se dea legi în favoarea hoţomanilor, noaptea, ca liliecii. În prezent, nu mai există nici o miză. Miza alegerilor viitoare, prezidenţiale, a fost deja pierdută de PSD, fiindcă n-a ştiut, sau n-a avut curajul să se reformeze acum, cînd întreaga societate i-a bătut obrazul. Atansion, cetăţenii nu i-au cerut să plece de la guvernare, ci să se reformeze, să scape de bagabonţi şi de lepădături, să devină un partid cinstit, de care să nu-ţi fie frică atunci cînd te întîlneşti cu el, noaptea, pe o străduţă întunecată a istoriei. A ratat o ocazie unică, cu poarta goală în faţă, preferînd să rămînă cu eticheta de partid al hoţilor, la vîrf, şi al asistaţilor sociali, la bază. PSD este ca un bolnav care nu şi-a dezvoltat suficienţi anticorpi şi care se va prăbuşi sub greutatea omizilor care-l populează.

– Aceeaşi ocazie a pierdut-o şi PNL-ul, care nu-şi pune întrebarea de ce nu-l cheamă strada la guvernare, în calitatea sa, de principal partid de opoziţie. Nu-l cheamă, fiindcă PNL-ul e văzut ca un PSD pe invers, care prezintă o altă faţă hidoasă a corupţiei. Dacă tăcea şi se reforma, PNL filosof rămînea. Aşa, a deschis gura de i s-au văzut toate cariile.

– Cît despre celelalte partide, sînt la fel de necredibile ca şi cei 7 ani în ,,Tibet” (bar, striptis, somn de voie – cu perna la alegere), petrecuţi de domnul consumator Goţiu.

– Admirabilul sportiv Lucian Bute a luat-o iar în mufă. Poate de data asta s-a învăţat minte, mai ales că Mister KO a devenit Mister OK, luînd contact cu podeaua mai des decît aspiratorul din arena de box. Aşa se întîmplă cînd nu accepţi că trebuia să te retragi la momentul potrivit, în cazul lui, atunci cînd a luat o bătaie soră cu moartea de la Carl Froch. Gălăţeanul a crezut că poate să treacă peste acel episod, că a fost un accident de parcurs. N-a fost, după acea înfrîngere n-a mai boxat nici o clipă ca înainte. Dar acest final trist de carieră nu-i ştirbeşte cu nimic gloria dobîndită în cei 5 ani în care şi-a apărat centura de campion mondial, versiunea IBF. Desigur, şi nouă ne-ar fi plăcut să fie altfel, dar nu s-a putut. Oricum, respect, Bute, fie şi numai pentru că gala de la Bucureşti a înfundat nişte curve politice.

– Trump… cu mămăliga-n geam! Cel mai puternic comediant al lumii s-a arătat surprins de evenimentele petrecute ,,aseară” în Suedia. Numai că ,,last night”, în Suedia, nu se întîmplase nimic! Fostul premier suedez s-a întrebat pe o reţea de socializare ce a fumat Donald, de a văzut atentate acolo unde cele mai periculoase atacuri la corazonul inimii le dau blondele evadate din fiorduri.

– Moştenitorul Samsung, Jay Y. Lee (Jan Ilie, în traducerea Google), a fost arestat. Noul domiciliu are 6 metri pătraţi, o saltea fără pat şi un veceu într-un colţ. Averea de 6 miliarde de dolari nu-i este de nici un folos. Ei, dacă ar fi cîştigat Dragnea alegerile din Coreea de Sud, altfel se punea problema.

– V-aţi gîndit vreodată că perioada iubirii la pisici (aşa-numita ,,Săptămîna brînzei”) e plasată taman între Valentine’s Day şi Dragobete? Nu v-aţi gîndit, aşa-i? Tot eu s-o fac!

– Kim Jong-nam, fratele dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat pe Aeroportul din Kuala Lumpur, cu o batistă înmuiată în otravă, de o tînără care a fost păcălită că participă la o farsă. O farsă a fost, de fapt, explicaţia, made în Coreea de Nord.

– Ştiaţi că mahmureala de după beţia puterii nu trece cu zeamă de varză? Remediul natural care o vindecă instant e o pereche de cătuşe.

– Internetul arată cum ar vrea oamenii să fie, nu cum sînt ei în realitate. Şi nu Internetul e vinovat de asta. – Conferinţa de Securitate de la München a ajuns la concluzia că democraţiile liberale sînt vulnerabile în faţa campaniilor de dezinformare, iar naţionalismul cîştigă teren în faţa globalismului. Nu e nimic nou. Ciclic, istoria îşi schimbă cursul, ordinea mondială îmbracă forme noi. Nu vă speriaţi, dar nici nu vă bucuraţi, timpul istoric înghite mai multe generaţii pînă bate ora exactă.

– O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean Constanţa, care a luat astă-vară tot soarele de pe plajă fără să poarte pălărie, a încurcat viii cu morţii, anunţînd familia unui bătrîn de 87 de ani că acesta a decedat. Abia la Casa Mortuară şi-au dat seama rudele că nu e mortul lor. Ba, mai mult, al lor era viu, la spital! Şi vă mai întrebaţi de unde sînt inspirate filmele cu proşti!

– Fostul preşedinte al FMI, Dominique Strauss-Kahn, susţine că Băsescu şi gaşca lui de interlopi politici au minţit atunci cînd le-au tăiat bugetarilor salariile cu 25%, fiindcă ei nici nu au propus, nici nu au fost de acord cu aşa ceva. Dar Pinocchio Marinarul a ales să lovească în săracii României ca să-i protejeze pe bogaţi, întrucît FMI propusese mărirea impozitelor celor cu venituri substanţiale. Şi cînd te gîndeşti că s-au mai găsit 5% dintre români care să-l voteze pe acest consumator de tescovină, navigator prin toate apele murdare ale politicii româneşti! Ce popor paradoxal! Ce scurtă memorie a răului are!

– Mi se pare mie, sau salariile şi pensiile cresc în acelaşi timp cu devalorizarea leului?! Mi se pare că nu mi se pare. Asta înseamnă că sîntem hrăniţi cu iluzia prosperităţii.

– Societatea contemporană e măcinată de cancerul manipulării, al ipocriziei, al transformării albului în negru şi invers. Lumea aparţine oamenilor, ideilor pe care le propagă. Inclusiv ideilor lui Marine Le Pen, apreciată de mulţi dintre francezi, care a refuzat să poarte vălul islamic la o întîlnire cu mai-marii religioşi din Liban. Asta nu înseamnă că nu-i respectă pe aceştia, ci că fiecare trebuie să-şi arate consideraţia faţă de interlocutor, prezentîndu-se aşa cum este cu adevărat.

– Preşedintele Azerbaidjanului, care a preluat funcţia de la tăticul lui, şi-a numit soţia prim-vicepreşedinte. Adică nevastă-sa a devenit un fel de Elena Ceauşescu mai mare-n funcţie şi mai lungă-n craci. Totuşi, parcă e mai bine ca la noi, unde secretarele sînt la putere. Dar nici ele nu se simt prea bine, fiindcă vin pe turnantă amantele. Alea noi.

– În timp ce patronul Negoiţă s-a procopsit cu-n control judiciar, Mutu şi Contra îşi fac de cap la Dinamo. Nu ştim dacă au contactat-o deja pe Laura Andreşan pentru a întări linia de fund, cert este că nu mai există nici cea mai mică posibilitate ca prin birourile din Ştefan cel Mare să se aştearnă praful… Iar obiectivul echipei este în ton cu vremurile: dacă n-are nici o şansă la Liga Campionilor, se va înscrie la Eurovision.

– Pe 10 februarie 2017, în Slovacia, a apărut al doilea soare, care, în tradiţia sumeriană, se arată la muian o dată la 3.600 de ani, şi se lasă cu deranj. Ultima dată, a lăsat ca piedică în calea uitării Potopul lui Noe. Eu zic că n-are rost să vă impacientaţi, mai ales că noi, românii, sîntem învăţaţi din fragedă pruncie cu al doilea soare: ,,Soarele mă-tii!”.

– Dar nici NASA nu se lasă! Ne anunţă cu satisfacţie şi dispreţ ştiinţific că a mai descoperit 7 planete care se învîrt în jurul altui soare (ce v-am spus eu?!). Cică 3 dintre ele seamănă leit cu Pămîntul, aşa că, dacă aveţi chef de-o plimbărică, daţi-i bice! Nici nu-i departe: doar 40 de ani-lumină. Cum pe acolo s-ar găsi ,,fer” vechi, posesorii de căruţă cu coviltir (indiferent dacă numărul cailor-putere este par sau impar) au prioritate. Noi, ăştilalţii, care o ardem per-pedes, mai rămînem p-acilea, fiindcă o păsărică (90-60-90) ne-a şoptit că şi pe planetele alea ar fi d-alde Tăriceanu, Dragnea, Băsescu şi alţi whiskirieni. Aşa că mulţumim pentru invitaţie, dar, în asemenea condiţii, nu servim.

– În Municipiul Rm. Sărat, pe E 85, o maşină a căzut cu totul într-un crater căscat pe marginea şoselei. Cam aşa este şi România: la suprafaţă pare că s-a adaptat vremurilor, că e în pas cu mapamondul lumii, dar tenebrele istoriei o pot sorbi oricînd. De ce? Pentru că, acum, civilizaţia românească nu mai are repere, nu mai stă pe fundamente solide. Mentalitatea medievală este adînc înrădăcinată în conştiinţa tuturor. ,,Un gol istoric ne cuprinde…”

– Iohannis a rămas fără o casă care-i aducea venituri frumuşele. Şi cîte meditaţii a dat pînă a ciordit-o! Şi cît va mai medita după ce nu va mai fi preşedinte…

– Cum s-o fi simţind acum Crin Antonescu, cînd glorioasa lui carieră politică a fost spulberată, în cîteva şedinţe de somnic, de dl. scamator Goţiu?!… Oare-l visează şi cu ochii deschişi pe adversarul ireconciliabil al PET-urilor de şoricioaică? Sau, pur şi simplu, are coşmaruri, ca în perioada cînd l-a alăptat, ca pe un liberal, la sîn, pe somnambulul de la Sibiu?

– Am citit un titlu cutremurător: ,,Cum să faci dragoste cu Monica Tatoiu!”. Doamne, apără şi păzeşte, e sfîrşitul sfîrşitului lumii!

– Tăriceanu a sesizat că toată lumea stă ,,de dimineaţa pînă seara cu corupţia-n gură”. Mie mi s-a părut că sutele de mii de protestatari erau mult mai nuanţaţi, deşi sugestiile făcute mai-marilor Parlamentului erau cît se poate de clare.

– Cu ce s-o fi ocupat Injustiţia atîţia ani, de s-a umflat corupţia atît de tare încît a dat peste graniţe, dînd frisoane întregii Uniuni Heuropene? Marii bandiţi de astăzi sînt copiii de suflet ai sistemului, care i-a tolerat şi i-a încurajat cu pasivitatea lui. Şi după ce s-au hrănit zeci de ani din aceeaşi troacă, acum se fac că nu se cunosc. Şi dă-i şi luptă împotriva corupţiei. Mai că-mi dau lacrimile de crocodil.

– ,,Pămîntul e plat”, a decretat Kyrie Irving, vedetă NBA. Te-nşeli, băiete: Grindeanu e plat.

– La întrebarea Andreei Esca, personajul istoric ahtiat după meandrele concretului, cînd o arde cu sexul, dimineaţa sau seara, fostul premier Dacian Cioloş a răspuns cu-n citat din Aristotel: ,,Cînd apucăm!”. Eu credeam că tehnocraţii e, aşa, mai aplicaţi, ştiu bine ce au de făcut, de unde pleacă şi unde ajung, pe ce cărări şi, mai ales, cu cine! Aşa, ,,cînd apucăm”, ştiam şi noi, chiar dacă nu ne-am integrat niciodată în absolut prin mandravelă.

– Că tot veni vorba despre discuţii de înalt nivel… Un politician suedez consideră că toţi europenii ar trebui să aibă o pauză de sex la prînz. Adică noi, românii, trebuie să ne oprim din pedalat în miezul zilei?! Fugi, mă, de-aici, noi respectăm programul tehnocrat de guvernare!

– Brigitte Sfăt, ultima nevastă a lui Ilie Năstase (dar nu cea din urmă), îi scrie zeflemitor altei ţoape, direct de sub masa lui Albert de Monaco (ăla de conduce oraşul Mihaelei Rădulescu), ca să se oftice modista dirimblie şi să facă infarct la pitpalacul inimii. De parcă Iulia Albu ar avea inimă! Nici vorbă; în locul cu pricina s-a adăpostit dihorul care i-a păpat păsărica moţată, aia de se oua pe unde apuca. Cînd la Capatos, cînd la Mădălin, niciodată acasă la pantofarul bălan.

– Atansion! Adriana Bahmuţeanu şi-a mărit ventuzele, deşi Iţică o dotase din start cu o gură cît o şură. Mîine-poimîine, va trece pe la vulcanizare, pentru a băga şi ceva mai multă presiune în airbeguri. Acum, că are frunze-n buze, lapte-n ţîţe, ar trebui să apară în peisaj Prigoană cu pliciul proprietate personală şi s-o ia la tăbăcit, fiindcă pune în pericol industria chimică. Şi cu lucrurile astea nu te joci, e vorba de siguranţa naţională. Mă întreb ce păzeşte CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Tîrfelor), de nu ia măsuri urgente…

– S-a comunicat că prejudiciul Bechtel este de 526 de milioane de euro. Asta să i-o ziceţi lui Mutu. De la Dinamo, de la Cotroceni, de unde doriţi. Şi acum, să vă spun şi cifra exactă: ia înmulţiţi 526 de milioane cu 4! Ei, aşa mai veniţi de-acasă.

– Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, susţine o Uniune Europeană pentru bogaţi, în care, pe la periferie, pot activa şi săracii, fiindcă, nu-i aşa?, întotdeauna-i nevoie de gropi de gunoi pentru tot felul de deşeuri, de la cele clasice, industriale, pînă la cele alimentare. De fapt, nici pînă acum nu a fost altfel, doar că s-a mimat egalitatea între statele membre. Pe noi, românii, nu ne dau deocamdată afară, fiindcă au nevoie de un laborator uriaş, unde mai au de dus la bun sfîrşit nişte experimente sociale. Nici sclavii, dispuşi la orice muncă înjositoare pentru a nu muri de foame în ţara lor, nu sînt de lepădat. Din păcate, UE a fost, şi este o construcţie suprastatală, în care ţările colonialiste, care au în genă exploatarea resurselor celorlalţi, au tratat extinderea ca pe un bun prilej de a-şi mări terenurile de vînătoare. După ce le-au supt vlaga, se miră că nu mai există vînat. Şi le lasă în plata Domnului, poate-şi revin de la sine. Aşa că Uniunea Europeană a fost foarte bună în teorie, dar destul de naşpa în practică (un fel de comunism pe invers). Cel puţin pentru europenii de rangul doi, cum sînt consideraţi (şi) românii.

– Foarte des îmi amintesc cu memoria minţii declaraţia lui Shimon Peres, fostul preşedinte al Israelului, care nu s-a sfiit să recunoască o realitate (inconvenabilă pentru duşmanii Neamului Românesc) a celui de-al II-lea război mondial: ,,România a salvat 400.000 de evrei. Mulţumesc Poporului Român!”. Şi mă gîndesc: ar mai putea salva Poporul Român pe cineva, astăzi, cînd s-a abandonat pe el însuşi?

CONTELE DE MONTE-CRISTO

COMENTARII DE LA CITITORI