Săptămîna pe scurt

in Săptămîna pe scurt

–  Dragnea contra Dragnea

– Local Kombat: Bătălia Tocilarilor

–  Reperele jafului silvic

– Viitorul nu sună bine

– Liber-Mugetătorul va fi judecat pentru sîngele vărsat

– Prafurile de sub şa

– Luaţi-vă notiţe!

– Ferma animalelor din Pădurea Nebună

– Cum a devenit Gudureanu, dl. Grindeanu

– Grădina Trandafirilor Ţepoşi

– Culmea evaluării

– Pescuitul la rîmă

– Cine e cel mai prost om din lume?

– Profesorul, cel mai preţios capital

– Cartea Recordurilor Jenante

– Noul Imn al PNL

– Producţii record de Mig-uri la hectar

– România boicotează Rusia

– Peştele din cada de rufe murdare

– Maria Grapini, laureată a Premiului ,,Mihai Eminescu”!

– Ora exactă în fotbal

– Excluderea lui Bulă din partid

– Liviu Dragnea a introdus o Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dragnea, căruia i-au spus Grindeanu doar ca să nu se încalce principiul separării putorilor în stat. Cum vor vota miniştrii-parlamentari? Îşi vor recunoaşte incompetenţa? Dacă da, sper să nu-i mai vedem în viitorul guvern. E chestie de bun-simţ.

– Peste 13.000 de cazuri de violenţă în şcoli, în care au fost implicaţi elevi, au fost înregistrate în 2016. Dacă le adăugăm şi pe cele neraportate, pe frontispiciul şcolii româneşti ar putea scrie „Local Kombat: Bătălia Tocilarilor“! – Primele trei judeţe în care jaful silvic a fost ridicat la rang de artă sînt: Maramureş, Iaşi şi Cluj. Celelalte se ţin aproape, rîvnind titlul de Eroi ai Jafului Naţional.

– În ultimul raport al UNICEF se arată că 50% dintre copiii României trăiesc sub pragul sărăciei. Şi atunci la ce ne foloseşte aşa-zisa democraţie în care ne-am îmbîrligat cu UE, cu NATO, cu americanii? La ce ne foloseşte că sîntem strămoşii tuturor seminţiilor de pe mapamondul lumii globului pămîntesc, cîtă vreme viitorul copiilor noştri nu sună bine deloc?! Ca să nu mai vorbim de prezent. O democraţie care-i ţine pe copii în sărăcie este o eroare sinistră a istoriei.

– În sfîrşit, va începe procesul criminalilor din clanul Iliescu, care au organizat mineriada din 1990. Acuzaţia – crime împotriva umanităţii – e blîndă, ţinînd cont că, în iunie 1990, teroriştii (singurii, de altfel) erau deja recidivişti. Cu numai 6 luni înainte, în decembrie 1989, setei neostoite de putere şi de sînge a vampirilor roşii, i-au căzut pradă peste 1.000 de oameni nevinovaţi, majoritatea tineri. Uciderea tovarăşului de luptă revoluţionară, în baza unui rechizitoriu fantasmagoric, ţine de firea criminală a nepotului lui Stalin. Care nu s-a lăsat pînă nu a nenorocit România.

– Dosarul Mineriadei are 413 volume, aşa că Ion Iliescu va fi condamnat post-mortem. Că de achitat, liber-mugetătorii n-au nici o şansă pe lumea ailaltă.

– Kelemen Hunor, această clonă nereuşită a lui Marko Bela, s-a dat cult la cap (dacă varza aia murată poate fi numită astfel) şi şmecher de şmecher, întrebîndu-se în faţa camerelor de luat vederi nasoale ce-o fi trăgînd pe nas colegul lui de Staul parlamentar, domnul Eugen Tolomac! Motivul nici nu mai contează, pînă la urmă, e o ceartă între consumatori atît de înrăiţi, încît sub şaua calului n-au mai rămas decît praf de muştar şi vagi urme de carne crudă.

– Cazul Bouleanu ne arată o Poliţie mai preocupată de filmări decît de aplanarea rapidă, conform legii, a conflictelor cu beţivi plini de bani. Ba, ca filmul să fie mai atractiv, să aibă o durată mai lungă, l-au mai şi provocat pe cunoscutul sac de box al chelnerilor de pe Litoral. Pînă la urmă. i-au scos dinţii, deşi mă gîndesc că nu asta este misia Poliţiei Rutiere! Dacă miliţienii respectivi ar fi acţionat rapid, în baza atribuţiilor de serviciu, şi nu ar fi vrut cu orice preţ să aibă ce posta pe Internet, Bouleanu ar fi rămas cu dinţi, iar tablagiul ar fi continuat să fie cel mai mare dirijor din Piaţa ,,George Enescu”. Complet deplasată susţinerea lui Godină, acest scriitor pe pereţi, care îşi dă cu părerea despre tot şi toate, deşi nu se pricepe la nimic. Băi, Godină, statul vă plăteşte ca agenţi de circulaţie, sau ca cameramani (sic!) bătăuşi? Păi dacă-i luaţi la poceală pe toţi beţivii de pe scaunul mortului, devenim o ţară de ştirbi. Nu mai vorbim de faptul că, în cazul de faţă, i-aţi lăsat pe chelneri fără obiectul muncii.

– Cînd vroia şi miliardarul Gruia Stoica să potcovească puricele cu 99 de ocale de aramă şi fier vechi, i-a luat foc hotelul ,,Ciucaş”, din Poiana Braşov. Se pare că a tras prea tare la foale, obicei deprins pe vremea cînd făcea cazane de ţuică.

– O rugăminte: cînd citiţi rubrica noastră, luaţi-vă notiţe, ca să înţelegeţi cu mult înainte ce se va întîmpla în jurul vostru şi să fiţi pregătiţi să înfruntaţi viitorul. În plus, n-ar mai trebui să recapitulăm, ori de cîte ori, adică întotdeauna, prognozele noastre s-ar dovedi corecte.

– V-am spus că aşa-zisele măriri salariale vor fi pulbere în vînt, întrucît preţurile o vor lua razna? V-am spus, dar ce, ne-aţi crezut? Dar cînd v-am prevenit că love-story-ul dintre Dragnea şi Grindeanu nu se va finaliza cu o căsătorie, ci cu un divorţ scandalos, ne-aţi crezut? Nu prea, aşa-i? Măi, băieţi, dacă vreţi să vă deşteptaţi, citiţi revista asta! Noi vă facem să rîdeţi azi, ca să nu plîngeţi mîine! – În ferma animalelor din Pădurea Nebună (Deliorman, în turcă), pe care scrie PSD, a venit Circul Globus. Pe postul iniţial de clovn, dl. Grindeanu (fost Gudureanu) s-a auto-propus înghiţitor de flăcări. Dar mîncătorii de rahat au avut, ca de obicei, majoritate.

– Problema e că întregul bîlci n-are legătură cu România, ci cu dorinţa unui singur om de a prelua puterea absolută. Pe care, de altfel, a avut-o, întrucît a fost guvernul lui. Livache s-a supărat pe Sorinache nu de la fantasmagoricul program de guvernare-manipulare, ci de la pîrdalnica de Ordonanţă 13, miza supremă a evadaţilor din Pădurea Nebună. – Scăpat din lanţul amintirilor recente, Raj Kapoor de Timişoara nu mai pare fiul ploii, care se adăpostea pe la Conferinţele de presă sub mustaţa şacalului de Teleorman. I-au crescut colţii şi a sărit direct la jugulară. O adevărată mană cerească pentru mass-media, dar şi pentru aplicarea fără bătăi de cap (mitinguri, demonstraţii, dansul pinguinului, menaito, pe burta goală) a legii unice a sacrificării, prin care profesorii şi doctorii au fost trimişi, alături de alte categorii sociale defavorizate, să cerşească la altă masă.

– Abia acum înţeleg de ce criticii de artă fotografică au apreciat o celebră partidă de pescuit ca fiind o reproducere după capodopera ,,Doi într-o barcă: hoţul şi prostul”, de Jerome K. Jerome. Ce cultă-i lumea!

– N-a fost deloc o întîmplare cînd, în numerele anterioare, am tot scris că, după întoarcerea lui Iohannis, în Grădina Trandafirilor Ţepoşi se vor întîmpla chestii, socoteli. Nimic nu e întîmplător, indiferent de modalitatea în care este ambalată realitatea. Atîta doar că lucrurile s-au întîmplat mai repede decît erau programate. Preşedintele are nevoie de guvernul său, de la jumătatea anului viitor. Pînă şi el a fost oarecum surprins. Dar e şi nemulţumit,  că-i strică vacanţa mare. Şi cu lucrurile astea nu te joci!

– Culmea evaluării: Grindeanu a fost pus pe coji de nucă de Darius Vîlcov, băiatul ăla care, de teama ca soţia să nu-i cheltuie banii din mită pe farduri, îi ascundea prin cimitir. Şi-n cimitir cu cine putea să se întîlnească? Hai, nu vă faceţi că nu ştiţi, că se supără jupînul!

– Iubitorul de artă pitită prin pereţi, ca să n-o zărească ochiul critic al DNA, are mai multe dosare penale decît are Grindeanu luni de guvernare. Totuşi, mi se pare mie, sau evaluarea asta a semănat cu Staborul Mafiei? Se pare că nu mi se pare.

– Pînă şi faptul că răfuiala s-a desfăşurat noaptea (au ăştia un fix), cînd nici iarba guvernamentală nu creşte, e un argument cît se poate de plauzibil. Dar dl. Grindeanu n-are de ce să se supere: cînd accepţi să fii rîmă, e imposibil să nu fii călcat în picioare. – Ieşit de sub talpa gumarului domnului Dragnea, premierul guvernului cu un singur membru (premieră intergalactică) a decretat: „Ăsta-i adevăratul Sorin Grindeanu!”. Hai că eşti simpatic! Dar rîma aia pe care o ţinea în cîrlig Livache, ca să-i momească la Bugetul Naţional pe răpitorii roşii, cine era, fratele meu? Că semăna cu tine ceva de speriat!

– Premierul Luxemburgului, ăla de e căsătorit tot cu un nene, l-a vizitat pe premierul singuratic, după care a declarat presei că afaceriştilor din Ducatul lui, le este teamă să investească în România, întrucît, asemeni lor, au morcovul înfipt în sistemul de operare.

– A dat colţu’ Helmuth Kolh, artizanul reunificării Germaniei, cel mai longeviv cancelar (aproape 17 ani), după Bismark. A făcut şi multe bagabonţeli, dar i-a pus capac pupila lui, Angela Merkel, care, după o partidă de topless la Costineşti, s-a hotărît să lase şi restul Europei în fundul gol. I-a ieşit.

– Cînd a înţeles că programul de guvernare e o minciună mare cît secolul, Liviu Dragnea a căutat o soluţie prin care să se salveze. Iar la îndemînă, pe post de ţap ispăşitor, era băiatul ăla de paie, de la Timişoara, pe care-l adusese la Bucureşti ca să mai vadă şi el lumea. Aşa că i-a aruncat în cîrcă toate nerealizările lui, fiindcă, în realitate, n-a existat nici o clipă Guvernul Grindeanu. A fost primul guvern Dragnea. Guvern pe care tot dl. Dragnea se chinuie să-l dărîme, pe motiv de incompetenţă. În atare situaţie, dl. Grindeanu ar vrea să aibă, fie şi pentru cîteva zile, guvernul lui. Vrea să demonstreze că nu-i chiar atît de nevinovat pe cît pare.

– 16,4 milioane de americani (7%) cred că laptele cu ciocolată e produs de vacile maro. Zici că-s făcuţi, toţi, de Petre Daea. Oare chiar să fie americanul cel mai prost om din lume, vorba personajului interpretat de Rebengiuc? Adică să aibă concurenţă politicienii români?!

– Capitalul cel mai important al sistemului de educaţie este profesorul de mare calitate. El va aprinde lumina în sufletul elevului, indiferent de vitregia vremurilor. Numai prin educaţie mai poate fi salvată de ea însăşi societatea românească. Daţi-i profesorului rolul şi statutul pe care le merită în societate, şi va ieşi soarele şi pe strada noastră! – Antonio Lopez, secretar general al PPE, ne anunţă că am intrat în Cartea Recordurilor întrucît, citez ca să mă aflu în treabă: ,,Nicăieri în lume un partid nu a mai depus moţiune împotriva propriului guvern!”. Uite că PSD-ul a făcut-o şi p-asta. Ba, mai mult, moţiunea a fost iniţiată chiar de şeful guvernului, dl. Liviu Dragnea. O întrebare se impune: dacă nu le place să rezolve treburile ţării, de ce ne mai încurcă cu programe de guvernare-hibernare, cu lugu-lugu, nani-nani? Mergeţi, mă, la balamuc! Dar să nu-i stricaţi şi pe cei care-au ajuns înaintea voastră… – După alegerea lui Ludovic Orban în fruntea PNL, noul imn al găştii va fi, absolut firesc, ,,C-o damigeană şi-un pahar”. Nu va fi nevoie şi de versul ,,…şi cu-n lăutar”, fiindcă-l au deja. Lăutarul.

– În timp ce băieţii veseli de la guvernare se ceartă pe ciolan (că doar nu-şi dau în cap, iată, şi ziua, ca proştii, pentru principii), România pierde oportunitatea de a fi Numărul 1 pe piaţa energiei, în sud-estul Europei. Că moldovenii din Basarabia, bulgarii şi sîrbii (care vor să-şi vîndă partea din Porţile de Fier I) nu stau după mofturile noastre, se vînd primului peşte energetic aflat pe centura Balcanilor. Da, dar avem noi circul promis de politicienii care se dădeau de ceasul morţii de grija ţărişoarei? Avem. Şi atunci la ce mai e buni banii? Că, vorba lui Vali Vijelie, banii n-aduce fericirea!

– În ultimii 27 de ani, 30 de MIG-uri ale glorioasei armate române au arat cîmpurile patriei. 11 piloţi au rămas sub brazdă. E producţie-record. Crapă teroriştii de invidie.

– Monica Tatoiu îşi dă în petec din nou, susţinînd că ,,doctorii sînt înnebuniţi” de cînd au văzut creierul lui Boureanu. Minte, doctorii n-au văzut nimic.

– Din exces de zel, România a înăsprit măsurile de boicot economic împotriva Rusiei, refuzînd categoric participarea la CM de Fotbal, care se va desfăşura în cea mai mare ţară a lumii. Polonezii, care n-au învăţat nimic din istorie, se vor duce. Treaba lor, dar să nu se plîngă pe urmă că nu le-am spus.

– PSD pare un partid cu idei puţine, dar fixe. Îi lipseşte mintea sclipitoare care să-l smulgă din Cretacic şi să-l pună cu adevărat în slujba ţării. La vîrf, e populat de farsori, cacealmişti de duzină, ciocoi judeţeni, ideologi de berărie, iar la bază, adevăraţii oameni de stînga sînt manipulaţi de hoţii de buzunare. Situaţia penibilă în care au ajuns acum este consecinţa crizei acute de idei şi a faptului că nici în acest partid n-a existat cu adevărat o competiţie a valorilor. Promovarea cu asiduitate a habarniştilor, a oamenilor de tinichea, a mopurilor ce sprijineau pereţii pe la organizaţiile locale, a puilor de baroni locali, a delicatelor amante, a republicanelor de tip Miţa Baston a măcinat ficatul monstrului roşu cu picioare de plastilină. Pînă şi faptul că au numit premier un băiat de la Timişoara, numai cu scopul de a se folosi de el şi de a-l arunca la lada de gunoi a istoriei cu prima ocazie, e urmarea politicii de gang practicată în acest stabiliment. Minciuna, ca formă principală de acţiune politică, nu pune în pericol doar PSD-ul (n-ar fi o problemă, s-ar reinventa rapid), ci stabilitatea României, fiindcă, ne place sau nu ne place, acest partid a fost desemnat de 18% dintre românii cu drept de vot ca să guverneze. Şi-n loc să ne îndrepte spre un viitor luminos, ne conduce pe ultimul drum. Spre cimitir, unde au atîtea relaţii reciproc avantajoase domnii Vîlcov şi Dragnea. – Ca batistă pentru pomneţi, a fost folosit dl. Grindeanu. Cînd s-a prins că vor să se şteargă cu el şi la nas, şi că promisiunea şefului atelajului, cum că va fi plimbat întreg mandatul cu antemergător, Sorinache a sărit gardul cimitirului şi s-a baricadat în Palatul Victoriei Împotriva Socialismului de Teleorman.

– Ei, dacă Grindeanu l-ar fi lăsat pe Ciordache să îngenuncheze Justiţia (şi l-ar fi lăsat, dacă nu ar fi fost marile proteste), astfel încît Marele Pescar să poată prinde peştişorul de aur, ăla care i-ar fi îndeplinit cele trei dorinţe arzătoare (şef de partid, şef de guvern, preşedinte al ţării), altfel am fi stat de vorbă acum. Numai că americanii au hotărît, şi au transmis asta întregii omeniri umane, de la Căsuţa Albă şi pînă la Moscheea Roşie din Pădurea Nebună, că, pentru aceia pe care ei îi consideră infractori, este prohibiţie. Sper că am fost destul de clar.

– Pe Livache l-a trădat mentalitatea de ciocoi judeţean. Dacă în Teleorman hăitaşii îl dibuiau mai greu – şi, de cele mai multe ori, se făceau că nu-l văd -, la nivelul statului mafiot sînt alţii cu lupa (e o anagramă) mai mare. Şi dacă Înalta Poartă îţi bagă mortu-n casă taman în Grădina Trandafirilor, degeaba te zbaţi ca peştele pe uscat. Livache va mai fi lăsat să înoate o vreme în cada cu rufe murdare a politicii dîmboviţene. După care mîna nevăzută a Justiţiei va ridica buşonul de scurgere.

– 97% dintre primarii PSD sînt anchetaţi penal, afirmă C. Ştefănescu, politicianul cu un cartof bărberit pe post de umbrelă. Chiar dacă procentul pare exagerat, ca tot ce spune Talibanul Roşu, un lucru e cert: restul edililor nu au fost prinşi. Altă explicaţie nu există.

– Ţineţi-vă bine! Maria Grapini a primit Premiul ,,Mihai Eminescu”, acordat între un borş de pleonasme şi o plachie de truisme, pe malul Dunării, la Drobeta Turnu-Severin! Pînă şi Dunărea s-a tulburat şi a ieşit din matcă! – Prin schimbarea guvernului său, PSD îşi bate joc de propriul electorat. Las’ să-şi bată, că şi merită. Prea pune botul la toate gugumăniile. Dar să nu se impacienteze, că o mare parte dintre incompetenţii acestui Cabinet se va regăsi la butoane. Vor fi schimbate doar lavetele de şters patul.

– Un pescar olandez a prins un peşte (marsuin) cu două capete. Vezi, Wernere, că se poate?!

– FIFA ar vrea ca un meci de fotbal să aibă două reprize a cîte 30 de minute de timp jucat efectiv. Ca la handbal şi la alte sporturi, în care trucurile anti-joc sînt inutile. Nu este o idee rea, însă ce ne facem cu fotbalul românesc care, în asemenea condiţii, ar trebui desfiinţat? Că, la noi, primul lucru pe care îl învaţă antrenorul pe micul fotbalist este cum să tragă de timp. De tras la poartă s-or descurca singuri, dacă mai rămîne timp.

– Cînd a fost exclus Bulă din partid, a fost chemat în faţa organului de conducere (CEx) ca să fie evaluat. I s-au adus tot felul de acuze, care mai de care mai jignitoare (că e adormit, că-i place vinul, că prea se strîmbă înspre Marele Lider, că-i derbedeu), după care i s-a acordat ultimul cuvînt: ,,Tovarăşi, a zis Bulă, în caracterizarea mea, făcută cu ocazia primirii în partid, tovarăşul preşedinte a scris că sînt frumos, deştept, familist, cinstit, fără vicii, numai bun de canonizat. Vedeţi, tovarăşi, ce a făcut partidul din mine?!”.

CONTELE DE MONTE-CRISTO

Săptămîna pe scurt

COMENTARII DE LA CITITORI