Săptămîna pe scurt

in Uncategorized

Internetul putrefacţiei sau putrefacţia Internetului

– Variantele luptei anticorupţie

– Teroriştii-tanga din Huşi

–  Nu vrem arme nucleare, vrem combine şi tractoare

– Religia banului

–  Înflorirea culturii de canapea

– Reacţii chimice în lanţ

–  ADN-ul hoţiei

– Orgii bugetare

– Deformatori de opinie

– Cum să-ţi repari mobilul de unul singur

– Duşmanul neamului românesc

– Ce se întîmplă sub poala popii

– Pomohaci, nici Tökes n-are nădragi!

– Un ministru acuză

– Umberto Eco spunea, cu delicateţe, că Internetul a transformat nebunul satului în înţeleptul satului. De fapt, a mutat bîrfa mizeră, minciuna sfruntată, universul grobian din mahalele sufletului, sub ochii miraţi ai naivilor, ai celor care mai poartă cu ei stigmatul bunei-credinţe. Realitatea bolnavă a unor minţi măcinate de confuzii a fost ridicată la rang de artă a urîtului. Această iluzie, prin diseminare, a început să treacă drept întîmplare autentică. Pe lîngă faptul că este principalul instrument de manipulare, de orice natură, Internetul a devenit oglinda murdară, fidelă, a promiscuităţii, a ceea ce are mai defect fiinţa umană. Puroiul sufletelor bolnave se scurge pe reţelele de socializare şi desfrîu. Nu ăsta a fost scopul iniţial, dar omul este o maşinărie defectă. Orice progres tehnic a fost însoţit întotdeauna de neajunsuri, care, de multe ori, aproape că au anulat cu brutalitate avantajele. Înclinaţia spre autodistrugere a fost şi este evidentă, omul este incapabil să lucreze doar în favoarea evoluţiei, simţind o atracţie bolnăvicioasă spre autodistrugere. Ceva din ADN-ul lui îl îndeamnă la sinucidere. Între descoperirea şi folosirea dinamitei, şi apariţia Internetului există similitudini frapante. Firea umană este păcătoasă, acceptă mai uşor mizeria decît curăţenia sufletească. Exemplele sînt nenumărate. În fiecare secundă, miliarde de ştiri false te lovesc din monitor cu precizia unui pluton de execuţie. 99% dintre utilizatori habar n-au ce gloanţe trec prin ei, şi distribuie mai departe putregaiul unei realităţi inexistente. Tehnologia e cu mult înaintea puterii de înţelegere a celor ce o folosesc. Care iau de bun ce li se dă, neputînd să facă diferenţa dintre ceea ce este real şi ceea ce îţi inoculează cineva rău intenţionat că ar putea fi real. Dacă nu-şi poate croi propriile scuturi de apărare, planeta va fi locuită, foarte curînd, de zombi ambalaţi în trupuri de oameni. Asta e şi dorinţa demonilor care manipulează pe un ecran gigantic prostia profundă a societăţii contemporane. Lipsa reperelor a dus la anarhia virtuală. Satul global are nevoie de un vaccin care să oprească proliferarea necontrolată a bolii. Vindecarea este posibilă, dar mai întîi trebuie ca Internetul să se facă bine. P.S. Probabil n-aş fi scris acest text dacă nu m-ar fi îngrozit, scîrbit, consternat cruzimea acelor neoameni care o omorau în fiecare zi pe interpreta de manele Denisa Răducu, care, pînă la urmă, le-a făcut pe plac. Postările nu aparţineau doar unor dereglaţi care căutau atenţie virtuală, ci şi unor mijloace de informare în massă, ce se pretind serioase. Ar trebui înfiinţat un Tribunal Revoluţionar Extraordinar al Internetului, care să-i judece în regim de urgenţă şi să-i condamne la exil în viaţa reală pe toţi boschetarii care freacă şoricelul de birou cît îi ziulica de lungă, îmbolnăvind oamenii normali la cap (da, există şi aşa ceva, ce vă miraţi?).

– Irina Begu a cîştigat Turneul de la Bucureşti şi la simplu, şi la dublu, în aceeaşi zi! Doar Virginia Ruzici, singura româncă frumoasă care a cîştigat un turneu de Grand Slam (Roland Garros-1978), mai reuşise o performanţă similară. Simona Halep nu s-a mai deranjat să joace în faţa românilor. Turneul prea era de la ţară, deşi în anii precedenţi o ajuta să respire din nou aerul înălţimilor. Bine, a avut o scuză plauzibilă: o sîcîia o durere în cot insuportabilă.

– Motanul-primar din Alaska a dat colţul. A fost cel mai cinstit primar pe care l-a avut vreodată omenirea umană, deşi şoarecii, obişnuiţi să roadă la buget, sînt de altă părere. Veştile proaste nu se opresc aici; Prinţul Miorlau de Hohenzollern-Lingebliden e sănătos ca un bivol de apă.

– Nipulicea, filosoful de gang al PSD-ului, loveşte numai la temelie: ,,Cred că fiecare crede în altă luptă anticorupţie”. Adînc. Aşa este, toată lumea vrea ca lupta anticorupţie să înceapă cu celălalt. Şi să se oprească acolo.

– Nici teroriştii ISIS nu mai sînt ce-au fost! La ieşirea din oraşul irakian Mossul, au fost depistaţi cîţiva luptători cu vidul din cutia ucrainiană, deghizaţi în femei. Ei intenţionau să spele putina, fără ca să fie observaţi. Erau machiaţi, încălţaţi cu pantofi cu tocuri cui, aveau chiloţi tanga, ce s-o mai lungim, erau gata pentru o carieră internaţională de top-modele. O singură greşeală, minoră, ce-i drept, au comis: nu şi-au ras mustăţile şi bărbile! Aceeaşi imprudenţă a comis-o şi episcopul de Huşi. Pomohaci a fost mai oţ.

– Livache n-are darul vorbirii. Spune numai banalităţi, nimic memorabil. Suficient pentru pesedişti, insuficient pentru oamenii inteligenţi. În schimb, compensează cu darul beţiei de putere.

– Deşi Legea nr. 1/2011 prevede alocarea a 6% din PIB Educaţiei, această obligaţie n-a fost respectată niciodată. În schimb, fără ca să fie o condiţie obligatorie stipulată în tratatele NATO, se alocă 2% pentru apărare (sanchi, e o afacere oltenească făcută cu americanii!). Germania şi alte 21 de state membre NATO nici nu se sinchisesc să ţină cont de dorinţa lui Trump. Doar SUA (normal, industria de armament trebuie turată la maxim), Grecia (dau, că nu dau de la ei), Marea Britanie (nostalgia imperială nu le dă pace), Estonia şi Polonia mai aruncă cu gologanii pe fereastră. Cu precizarea că ai americanilor şi ai britanicilor se înmulţesc. Aşa că să lăsăm educaţia la pămînt şi rachetele Patriot în aer, c-aşa merg lucrurile în lumea necivilizată.

– Am uitat să întreb: aruncarea banilor pe armament a fost prevăzută în programul de guvernare al vreunui partid? Nu? De ce? N-ar fi dat bine la popor? A, d-aia se promiteau bani fără număr pentru educaţie, sănătate, pensii şi salarii! Alea erau durerile oamenilor. Dar, ca întotdeauna, după ce se urcă în prepeleacul puterii, politrucii uită pe spinarea cui s-au căţărat atît de sus. Dar şi cînd s-o scutura poporul (asta chiar c-a fost o glumă bună!)!

– Cultura românească de massă a fost doborîtă de jaful administrativ: au dispărut marile reţele de difuzare a presei, au fost desfiinţate cele mai multe dintre cinematografe, filmul românesc rămînînd necunoscut publicului larg, accesul la carte a devenit aproape imposibil din cauza reprofilării librăriilor, creatorii sînt priviţi ca nişte ciudaţi a căror muncă nu merită răsplătită, şi cîte şi mai cîte alte absurdităţi. ,,O ţară fără cultură nu merită să existe!”, spunea Kemal Atatürk, fondatorul Turciei moderne. Nu era prost deloc otomanul!

– Ziariştii de la ,,Rusia Today” l-au confundat pe Viktor Orban cu Iohannis. Nici nu e vreo confuzie prea mare, cîtă vreme ambii se trag de steaguri cu tot felul de golani.

– Lui Iohannis nu-i place ţopăiala fiscală, dar nici aventura fiscală a impozitării bisericii, cel mai mare evazionist din spaţiul carpato-danubiano-hipnotic. Un savant rus, luat de val, a afirmat că religia e un fel de boală. Aşa e, are boală pe buzunarul practicanţilor fervenţi, îmbîcsiţi de obscurantism. Aţi văzut cum se dau de ceasul morţii pentru cinstea feţelor bisericeşti enoriaşii ai căror îndrumători sufleteşti au fost prinşi şi cu morcovu-n curtea parohială şi cu sufletu-n rai? Nu-i păcat să nu-i jefuieşti?

– Oana Roman, acest exemplu de bun gust şi modestie, a decretat: ,,Salman Khan e cocalar”. După această vînturare a lumii mondene indiene, by Ferentari, s-a deplasat la Academia Română, să vadă în ce ape se mai scaldă piţiponcul ăla de Eugen Simion.

– Unul dintre promotorii culturii de canapea extensibilă, Dan Capatos, o preferă pe Madonna Mihaelei Rădulescu! Băi, eşti prost (întrebare retorică), Mihaela e scriitoare, valoare, ţiitoare? În comparaţie cu andiva din Monaco de Vaslui, Madonna e ca Dani Oţil pe lîngă Ştefan Bănică Jr. Că dacă-l mai adăugăm şi pe Felix, deja spargem stratosfera, ionosfera şi emisfera cerebrală.

– Fratele Margheritei de la Clejani, colţ cu Parisul, mînca-ţi-aş, a picat Bacul la geogravarză. Asta înseamnă că l-a şutit la celelalte materii?! E sfîrşitul lumii, fraţilor!

– Industria chimică, una dintre ramurile cele mai eficiente din perioada comunistă, dar şi din ţările puternic industrializate, abia mai pîlpîie. Producţia este de 11 ori mai mică decît în 1990. Liceele de profil (23), şcolile profesionale (12), facultăţile şi institutele de cercetare şi proiectare (17) sînt istorie. O istorie cît se poate de tristă a societăţii româneşti bazată pe democraţia de cumetrie.

– Într-o formă sau alta, direct sau indirect, 43% din salariul unui angajat român intră în buzunarul statului. De aici, cea mai mare parte se scurge în conturile bandiţilor care sugrumă România. – Oare hoţia se transmite genetic? Că dacă analizăm carierele beizadelelor marilor bandiţi din mizerabila clasă politică românească, nu există nici o îndoială…

– Parcă v-am spus cîte ceva despre războiul meteorologic, inclusiv că se vor întîmpla nişte inundaţii în această vară… Pe ce m-am bazat? Pe coincidenţe: Occidentul sancţionează Rusia, natura sancţionează Occidentul. V-aţi prins ce vreau să zic? Veţi zice că România nu e în Occident. Nu, dar e cea mai credincioasă slugă a Occidentului. – Activista turcă Oral Nalan a fost eliberată de Justiţia românească, după ce o reţinuseră organele, ca să se afle în treabă. Decizia de eliberare a doamnei Oral a fost scrisă. – Aţi observat că fenomenul de prostire globală face să pălească schimbările climatice?

– Nişte cercetători aciuaţi pe la Bruxelles au ajuns la concluzia că acum 180 de ani oamenii erau mai deştepţi. Aşa este, erau mai deştepţi decît ei. Bine că nu i-au studiat p-ăia din Epoca de piatră, că-şi dădeau palme!

– Fiindcă noua Lege a salarizării barosanilor le permite, edilii din Bistriţa şi-au triplat salariile. Aşa că primarul a sărit de la peste 4.000 de lei la peste 13.000 de lei. Care ziceai, mă, că PSD-ul nu se gîndeşte la oamenii de bine, că te plesnesc de nu te vezi?! Nici nu poate să doarmă de grija căpuşelor flămînde, care supravieţuiesc numai dacă se destrăbălează în orgii bugetare. – O veste cît se poate de proastă pentru Tudose şi compania: pe Lună se află apă. Numai apă.

– Nu înţeleg de ce simt nevoia prostănacii de serviciu să-i eticheteze pe unii deformatori de opinie că ar fi cu ruşii, iar pe alţii că i-ar pupa în sistemul de operare pe americani! Cu românii chiar nu mai ţine nimeni? Parcă aţi fi plătiţi de ruşi şi de americani ca să nu fiţi cu România…

– Curtea Supremă din Germania ar fi stabilit, încă din 2016, că virusul rujeolic nu există. O fi vorba despre curtea din spatele casei, administrată de Olivia Ştir. Că aşa cum nu există, în România a ucis deja 30 de oameni, îndeosebi copii nevaccinaţi. În societatea contemporană, din ce în ce mai bolnavă, obscurantismul înlocuieşte ştiinţa şi lărgeşte cimitirele.

– Pentru că aşa-zisa creştere economică nu se vede decît în buzunarele politrucilor, în fiecare oră, 9 români părăsesc România. N-o fac din spirit de aventură, ci din disperare.

– Dacă aţi scăpat telefonul în apă, puneţi-l imediat într-un vas mare cu orez. Peste noapte, orezul va atrage chinezii, care-l vor repara negreşit. Dacă aţi scăpat portofelul, lăsaţi-l pe masa din bucătărie. Atrage politicienii flămînzi, care-l vor usca cu siguranţă.

– Transilvania va fi legată de Budapesta printr-o autostradă, dar încă nu e legată de Bucureşti! Ceva nu-mi place în fraza asta.

– Măscăriciul de la Chişinău nu se astîmpără şi vrea cu orice preţ să pună Basarabia pe butuci. Nici nu şi-au imaginat ruşii că poate exista o slugă atît de lipsită de scrupule. Ultima ispravă a lui Bulache a fost decorarea trupelor de ocupaţie din Transnistria. Intenţiile duşmanului neamului românesc sînt clare: vrea să se menţină la putere cu orice preţ. Nu e primul ticălos care şi-a vîndut patria de dragul tronului, numai că s-a născut cu două veacuri mai tîrziu. Cu un asemenea troglodit la putere, Moldova este condamnată la sărăcie şi înapoiere.

– La chiolhanul pregătit de Bulache ar fi trebuit să fie prezent şi Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, dar n-a mai ajuns, fiindcă nu i s-a permis survolarea spaţiului aerian al României! E clar că Tontonel n-are minte nici cît o pisică, dar de ce trebuie zgîndărit ursul rusesc? Indiferent ce cred strategii cu studii incerte, România se află destul de aproape de Rusia, şi ar trebui să fim mult mai înţelepţi în privinţa relaţiilor cu cea mai mare ţară a lumii. Nu zice nimeni să-i iubim, că nu se poate, din motive istorice obiective, dar nu avem nimic de cîştigat dacă-i tratăm cu sictir. Dacă acesta e un joc, acoperit de nişte sancţiuni europene discutabile, e şi prostesc, e şi periculos. Ruşii nu uită şi, pînă nu se răzbună, nu se simt bine. N-au uitat că am fost cu nemţii în ultima mare conflagraţie mondială, şi nu l-au putut ierta pe Ceauşescu pentru că ne-a redat demnitatea naţională. Urmările le cunoaşteţi. Dacă nu le cunoaşteţi, citiţi ,,Istoria necenzurată a românilor”, a lui Adi Sfinteş, şi-o să vă lămuriţi!

– Cărţile de identitate electronice au declanşat isteria colectivă a celor care nu cred că episcopul de Huşi se comporta precum Lăbuş, ori că Pomohaci era sugaci. Nu vă mai daţi de ceasul morţii! Ce trebuia să se întîmple s-a întîmplat demult, CIE n-aduc nimic în plus. Mai bine fiţi atenţi ce se întîmplă sub poala popii!

– Mi se pare mie, sau omul prost-modern lucrează vîrtos la propria distrugere? Nu mai vrea familie, îi repugnă ideea de patrie, a transformat planeta într-o imensă ladă de gunoi, tînjeşte după anarhie… Procesul de dezumanizare a pătruns prin crăpăturile sufletului atît de adînc, încît oglinda reflectă sălbatice fiare. Finalul previzibil al acestei opere absurde pare atît de aproape!

– Interpreta de muzică populară Emilia Bubulac a murit la o zi după soţul ei, tot în urma unui infarct, şi la o săptămînă după decesul tatălui. Atît s-au iubit, încît s-au luat unul pe altul.

– Nebunul agresiv Laszlo Tökes, fost agent al Serviciilor Secrete maghiare pe vremea cînd o făcea pe pastorul milostiv prin Timişoara, are o mîncărime sub şaua calului, încît este nevoie de intervenţia grabnică a mult prea-fericitului Pomohaci. Numai aşa i-ar putea fi iertate păcatele săvîrşite cu voie la Băile Tuşnad, unde nu s-a putut abţine să nu mai înfulece niscai rahat. Fără să-i crape pielea aia de măgar cu frîna de mînă trasă sub sutană, Satana a cerut înarmarea neîntîrziată a secuilor, ca pe vremea lui Bela Kun, pentru obţinerea imediată a autonomiei teritoriale şi independenţei Ardealului şi Partiumului! Asta face un europarlamentar maghiar (FIDESZ) pe teritoriul României, ţară care i-a fost ca o mamă şi pe care a supt-o ca un disperat. Tökeşe, dacă ţi-e foame, treci la nivelul următor! Vezi că noi ne tragem din Decebal şi Traian, aşa că are balta peşte. Dacă vrei şi cereale, cere, nu fii sfios! – Clujeanului Imre Andras îi curge apă prin aragaz, după ce vecinul său, probabil vreun român, şi-a montat o centrală de apartament. Vă daţi seama ce nenorocire s-ar fi putut întîmpla dacă în locul lui Imre ar fi locuit Băsescu?! Ar fi murit omul (vorba vine) otrăvit…

– Olguţa-i acuză pe liderii de sindicate că sînt bulangii. Nu intrăm în detalii ruşinoase, dar are dreptate. Vă mai amintiţi, cînd cuplul comic-satanist Băsescu-Boc a tăiat cu 25% veniturile amărăştenilor, ce se mai dansa ,,Pinguinul” prin faţa Guvernului? De atîtea proteste formale, dirijate abil de liderii de sindicate, se umpluse Piaţa Capitalismului de Cumetrie de fulgi. Marş în tramvai, ipocriţilor!

CONTELE DE MONTE-CRISTO

Săptămîna pe scurt

COMENTARII DE LA CITITORI