SĂPTĂMÎNA PE SCURT

in Săptămîna pe scurt
 • N.A.T.O. minte de îngheaţă O.N.U.
 • Catarama şantajează Televi­zi­unea
 • Afară cu banda lui Țiriac!
 • O ţigancă rea şi urîtă ca o plagă împuşcată
 • Stimaţi borfaşi, trădători şi criminali, iertaţi-ne!
 • Împărăteasa Veroleana la răscruce de vînturi
 • Napoleon la Iaşi

PARTEA A II-A

 • La meciul de fotbal Petrolul – Steaua, transmis în direct la televizor, o ţară întreagă 1-a putut vedea pe „antrenorul” ploieştenilor, Ion Marin, înjurîndu-l de… Dumnezeii mamii lui (?!) pe unul dintre arbitri. Huligan a fost ca jucător, huligan a rămas şi ca „profesor” care, cică, îşi educă elevii. Nu numai că golul lui Ilie Dumilrescu a fost perfect valabil, dar brigada condusă de Ion Crăciunescu a păgubit Steaua de alte două posibile goluri: s-a semnalizat un ofsaid imaginar, cînd un atacant militar scăpase spre gol, şi nu s-a fluierat un henţ clar în careu, comis de un fundaş al valoroasei echipe ploieştene.
 • În „Jurnalul Naţional” poate fi citit un articol deosebit de instructiv: „Eduard Gugui faţă în faţă cu falimentul”. Care va să zică, o altă pleavă răbufnită din canalele „revoluţiei” s-a întors de unde a plecat. Totuşi, cine i-a dat valize de bani pînă acum? Anumite forţe din Germania? N-a devenit Gugui un Berlusconi al României, cum se tot lăuda, dar un Berluscoiu tot a ajuns.
 • Un alt articol memorabil, publicat de Eugen Florescu în „Vremea”: „Slabi bărbaţi ai, doamnă Opoziţie”. Reproducem o stafidă din acest cozonac: „Scandalul în Senat nu l-au provocat nici Vadim, nici Păunescu, ci adversarii lor. Pe lîngă ei, Păunescu şi Vadim devin, de la prima luare de cuvînt, uriaşi”.
 • Împăratul ţiganilor de pretutindeni şi plin de lindeni în cap, fiindcă nu se găseşte gaz, de Iulian Rădulescu croncănim, s-a hotărît să se cărăbănească la Los Angles şi să aibă o idilă cu actriţa Sharon Stone, pe care a ginit-o el în filmul „Sliver” şi s-a amurezat de ea. Opinia publică mondială din trei barăci şi două puşcării aşteaptă cu sufletul la gură reacţia împărătesei Veroleana, care, după cum se ştie, concubinează cu împăratul Iulică de pe cînd avea 11 anişori. S-ar putea ca toate scandalurile de la Casa Regală din Londra sau de la Casa Albă din Washington să pălească şi să se facă mititele în clipa în care Majestatea Sa Veroleana să se nevrozeze pe augustul ei soţ, să ia primul avion, sau prima căruţă care îi iese în cale şi în 14 ore (dacă apucă avionul) sau în 14 ani (dacă apucă căruţa) să dea buzna peste Iulică şi Sharonica şi să-nceapă, măiculiţă, o păruială ca-n filmul „Şapte mirese pentru şapte brothers”, de-o să-i pălească pe localnici un nou cutremur, care o să bage şucăr mare în americanci iar oraşul plăcerilor se va numi Los Ales-Bules. Totuşi, noi credem că Voievodul Ţiganilor tot la Veroleana se va întoarce, americanca e un flirt care trece cu spirt, un capriciu cît păduchii lui Patriciu, Măria Ta Veroleano, popoarele lumii sînt alături de matale, dacă Împăratul pune dinastia în pericol şi vrea să toarne la puradei cu hartista aia fără chiloţi, răzbună-te pe el, fidelitatea nu mai are rost, bagă-te într-o trupă de rockeri sau depeşişti, după care schimbăm Constituţia și te mărităm, teteo, cu Mişu Bîl-Bîl, să-ţi facă 5 băieţi!
 • Apropo de fetele handicapatului de la Versoix. Mincinoasa aia cu gropiţele Halaicului în obraji, Margareta, declară în revista „Super Magazin” a lui Ion Cristoiu că ea zice „Tatăl Nostru” numai în româneşte (Doamne, iart-o, ne închipuim ce-i la gura ei!) şi că: „Numele meu ca şi cel al surorilor mele este românesc”. Hai că şi aici le minte fripturista de la UNITER, fiindcă e plină lumea de Margarete, de la regine pînă la vaca lui Fernandel (din filmul cu acelaşi nume), ca să nu mai vorbim de soră-sa, Sophia, care poartă un vechi nume grecesc, înseamnă „înţelepciune”. Ştii cînd o să te credem, şmecheră dolofană? Atunci cînd o să-ţi schimbi numele din Margareta în Marghiolița şi din Hohenzollern în Hahaleră. F Cititorul Adrian Cristescu dă un mesaj telefonic redacției ziarului „Ora”: „Adrian Nicolae este un fost barbugiu, iar acum se dă mare revoluţionar”.
 • Din păcate, în acelaşi ziar plătit din cele 11 miliarde de lei manglite pe an de Cataramă de la gura românilor, a apărut vineri, 11 martie, un articol abject la adresa unui mare poet creştin: „Senatori români în America – Ioan Alexandru, un nebun fanatic cerşind un dolar la bisericile din Chicago”. Scrisoarea e trimisă de un oarecare Carol Olteanu, dar noi bănuim că aici e mîna derbedeului de Dorin Tudoran, poet incult şi scremut, care din spălător de vase a ajuns agent C.I.A. F Venerabilul politician Alexandru Bîrlădeanu a anunţat că va da în judecată ziarul „România liberă”, care 1-a calomniat grav. Nu ne-ar mira ca gaşca de borfaşi să-şi aducă avocaţi de la Budapesta.
 • Regretabilă măcinarea forţelor româneşti: nu înţelegem în ruptul capului de ce este nevoie ca prestigioasele publicaţii „Vremea” şi „Totuşi Iubirea” să-l critice ori să-l ironizeze gratuit pe marele dascăl şi patriot Iulian Mincu (?!).
 • Este incredibil cum pot unii tineri scribălăi de sub podurile Dîmboviţei să se prostitueze la străini pentru 100 de dolari! Noi înţelegem că le e foame, trec şi ei pe lingă vitrine, ochii văd, inima cere, dar chiar să-ţi vinzi sora la casele de prostituţie şi bunica la spitalele pentru recuperat organe?! Un astfel de copil blestemat este şi Tudorel Urian, care trimite zilnic plicuri cu rapoarte pîrîcioase la revista evreiască „Microb-Magazin” din New York. Ce-i la gura lui, cum poate minţi, cum se-neacă Urian de graba de a umple de uree tot ce mişcă-n România, ajutat fiind şi de un caricaturist fără umor, pe nume Adrian Socacs – aşa ceva nu se poate povesti, e de domeniul microbiologiei.
 • Aflăm din ziarul „Tineretul liber” că fata lui Petre Roman, bişniţarul Dide Nicolae şi alţi tocători de bani furaţi s-au destrăbălat în pielea goală, în chiloţi sau pijamale (?!), la discoteca Cine-Studio Martin, din fostul cinematograf bucureştean „Volga”. Şi lumea moare de foame…
 • Puiul de general sovietic Walter Roman pozează în comandant suprem al Armatei Române. Altfel nu se explică de ce s-a şi înfiinţat vineri la Izvin – Timiş, ca să ancheteze (?!) cauzele prăbuşirii ultimului avion MIG-23. Cu acest prilej, escrocul care a devalizat Bugetul Oştirii pe 50 de ani, Niculae Spiroiu, în loc să-şi dea palme pentru că e principalul vinovat, a declarat presei, la nivelul creieraşului său, păstrat o zi în caschetă şi altă zi într-un borcan cu vişinată: „MIG-urile sînt ca nevasta: n-ai bani s-o întreţii, pică!”.
 • Lumea sportului începe să se trezească şi să-şi aducă aminte că nobleţea, onoarea şi cavalerismul sînt cariatidele sale. Astfel se face că după expulzarea lui Neulander din fruntea Federaţiei Române de Box, zilele trecute a fost „aruncat la coş” şi celălalt speculant, Dinu Patriciu, din fruntea Federaţiei Române de Baschet!
 • Fraudă barosană la Băcănia cu mărfuri ungureşti, condusă de Octavian Paler. Presa anunţă că Mihail Alexandrescu, consilier economic al faimoasei Societăţi Comerciale „R” („România liberă”) i-a dat lui Băcanu o ţeapă de „numai” 200 de milioane, cu care ar fi cumpărat 800 de tone de zahăr, dar tot el a încasat comisionul. Şi mafioţii ăştia mai îndrăznesc să dea lecţii de morală, să facă anchete economice şi sociale.
 • Pe pagina întîi a aceluiaşi ziar infracţional de luni, a apărut o notă din care reiese că noul ministru de Interne şi-a sărbătorit instalarea printr-un chef prelungit, pînă a doua zi dimineaţa, la Restaurantul Select. Noi nu ştim care e adevărul, dar, întrucît în acest „denunţ public” se invocă şi numele senatorului Corneliu Vadim Tudor, sîntem în măsură să precizăm că acesta n-are absolut nici o legătură, el petrecîndu-şi fiecare noapte în familie sau la masa de lucru.
 • A fost limpede pentru toată lumea că ultimul sondaj IRSOP, realizat pe un eşantion de numai 1.000 de oameni, este rudimentar şi necinstit. Să afirmi că 60 la sută din populaţia României (de fapt 600 de oameni!) doreşte un Guvern P.D.S.R. plus Opoziţie, iată o găluşcă otrăvită pe care n-o înghite nimeni. Diversiunea are următoarea explicaţie: 1) ori partidul de guvernămînt îşi pregăteşte terenul pentru a trăda şi vrea să influenţeze opinia publică; 2) ori directorul IRSOP, Petre Datculescu, bănuit demult că ar fi agent CIA, a fost activat brusc şi împins de la spate să arunce pe piaţă cacealmaua asta, într-un moment considerat de americani suficient de confuz ca Opoziţia plătită de ei să ia puterea în România. Mai degrabă credem că prima variantă e valabilă, avînd în vedere şi cele declarate de dl. Ion Iliescu zilele trecute, cum că un Guvern alături de Opoziţie n-ar fi o idee rea. Nea Nelule, trezeşte-te, wake up, că monarhiştii ăştia îţi dau la cap şi or să te ducă pe drumul Tîrgoviştei, după Tudor Vladimirescu şi Nicolae Ceauşescu…
 • S-a petrecut la Iaşi. O femeie de 45 de ani, cunoscută pentru înclinaţiile sale mistice, mergea cu maşina însoţită de nişte prieteni şi, deodată, de undeva, din adîncuri, a răsunat o voce lugubră: „Eu sînt spiritul lui Napoleooon!, Eu sînt spiritul lui Napoleooon!”. Şi tot aşa de cîteva ori, pînă ce biata femeie a făcut preinfarct. Ce se întîmplase? Un megieş de-al ei, pus pe şotii, se ascunsese în portbagaj…

Sfîrșit

ALCIBIADE

(Text reprodus din revista ,,România Mare”, din 18 martie 1994)

Păreri și opinii