Săptămîna pe scurt

in Săptămîna pe scurt

 

 

* Se pare că înainte de a juca vreun meci cu Şarapova, Simona Halep are vise urîte, care o demobilizează, altfel n-ar pierde întruna toate întîlnirile cu frumoasa rusoaică. Totuşi, îi acordăm jucătoarei noastre o circumstanţă atenuantă, căci la strigătele, gemetele, chirăiturile pe care le scoate războinica Maşa atunci cînd loveşte mingea – de-ţi vine să te ascunzi în pădure! – e greu să te păstrezi calm, lucid şi… prezent.

* Procurorii DNA s-au gîndit să-i pună piedică şi iubitei lui Sorin Oprescu. Aşa că i-au trîntit femeii un sechestru asigurător pe ce posedă ea, lăsînd-o în sapă de lemn numai pentru faptul că a ocupat acelaşi dormitor cu primarul Capitalei.

* O întreagă isterie s-a iscat din pricina morţii poliţistului care se afla ca antemergător în coloana viceprim-ministrului Gabriel Oprea. Mulţi aşa-zişi ziarişti, majoritatea „acoperiţi“ şi autodemascaţi de pe la televiziunile ce-şi primeau nu demult „desfăşurătorul“ de la Elena Udrea, îi cer lui Oprea demisia, căutînd disperaţi (prin puţul gîndirii PNL-iste) şi argumente pentru asta. Unii pretind că n-ar fi avut dreptul la acea coloană oficială, alţii îl acuză că deplasarea nu ar fi fost în interes de serviciu, alţii… nu mai scotocesc în groapa motivaţiilor, ci fac apel la conştiinţa omului. Despre faptul că există o hotărîre prin care toţi miniştrii au dreptul la asemenea avantaje, ba chiar şi şefii de partide, pomenesc mai puţin. Interesant este că aceşti „propovăduitori ai dreptăţii“ nu semnalează şi că domnişoara Gorghiu, de pildă, beneficiază, din plin, de această hotărîre, în timp ce colegii săi de partid vituperează pe unde apucă împotriva lui Oprea. Tragic însă este că a murit un om, dar „apărătorii de principii“ nu au timp să se întristeze, ci doar să umfle la maximum balonul politizării. Numai că uneori balonul e de săpun, rămînînd doar găunoşenia unor luări de poziţie şi gropile criminale! * Crezînd că se află călare pe măgar, Ghiţă ciobanul umbla, tehui, într-un autoturism neînmatriculat. Cică el plecase în transhumanţă şi uitase că maşinii îi trebuie şi un număr. Acum, mult-televizatul Ghiţă dă cu subsemnatul pe la Poliţie şi Procuratură şi o să dea cu ochii şi de judecător. Sperăm ca magistratul cu pricina să nu aibă vreo pasiune pentru pastramă şi brînză de oaie… * În timpul regimului trecut, în comunism adică, pentru copiii Patriei existau peste 50.000 de spaţii de cazare. Ajunşi în acestea, puştanii se lăfăiau la mare, sau la munte, gratis. Din toate aceste locuri de cazare n-au mai rămas decît vreo 5.000, şi astea arată ca vai de mama lor. Ce s-a întîmplat cu ele? Foarte simplu: le-au umflat unii băieţi deştepţi, sau, pur şi simplu, au fost distruse. * Directorul Metrorexului, Cătălin Homor, promite că, pînă în 2017, în Drumul Taberei şi Străuleşti vor umbla metrourile. Să dea Dumnezeu să fie aşa şi să putem umbla pe sub pămînt, că pe deasupra, din pricina străzilor înguste şi întortocheate, a indisciplinei crase a conducătorilor auto, nu se mai poate circula!

* Aflăm, cu mirare, cum un grecotei a cumpărat un biscuit care ar fi „supravieţuit“ scufundării vaporului Titanic. Desigur că acest produs alimentar, care poate să fie un fals ordinar, s-a licitat la un preţ ameţitor: 20.700 de euro! Ne întrebăm: cum Dumnezeu bucata de făină presată nu s-a „dezagregat“ în apele Oceanului?!

* Popilor nu le mai ajung banii. Spunem asta fiindcă altfel bătrîna din Gîrceiu nu ar fi fost înmormîntată în grădina din spatele casei, cauza fiind refuzul familiei de a plăti bisericii din localitate o taxă de 1.000 de lei. Iată cum încep să apară cimitire proprietate personală! * De curînd s-a activat Serviciul de Urgenţă prin numărul 113, la care pot solicita ajutorul Pompierilor sau Ambulanţei cei cu deficienţe de vorbire sau auz. * Excelent pamfletul lui Răzvan Ioan Boanchiş din ziarul „Naţional“, de marţea trecută, intitulat: „Dar cu bicicliştii şi motocicliştii civili ce facem?“. Spre sfîrşitul articolului, spune: „Primul pas spre respectul pentru viaţă ar putea să-l facă Primăria Capitalei, acţionînd pe Calea Victoriei. Obrazul celui mai blazonat bulevard al României este crestat de o pistă de biciclete. Prin acest muzeu în aer (…) liber se plimbă zilnic mii de exhibiţionişti. Se scarpină cu şaua în poponeţe, trecînd pe lîngă biserici şi palate“. Nu mai pui că din pricina pistei bicicliştilor maşinile se înghesuie, de se zgîrie una pe alta! * Neastîmpăratul fotbalist Adrian Mutu, după 5 ani de la chelfăneala trasă unui chelner într-un bar din Italia, a fost condamnat la 14 luni de închisoare cu suspendare. În plus, Justiţia italiană îl obligă să plătească 15.000 de euro despăgubiri băiatului care-l servea la masă. Dacă, în ultimii ani, „Briliantul“ descoperit de Ioaniţoaia n-a prea mai făcut mare scofală în fotbal, în schimb la bătaie e tare, ţinînd cont de faptul că, pentru a se vindeca după lovituri, victimei i-au trebuit 25 de zile. * Drăguţa UE are o grijă de netăgăduit pentru Grecia şi Balcani! În ideea că „nu putem lăsa oamenii să doarmă pe cîmpuri în 2015”, preşedintele Comisiei Europene, Juncker, ne-a blagoslovit cu 100.000 de locuri de găzduire a simpaticilor migratori.

* Că bătrîneţea te aduce în stare să gîndeşti cu nostalgie, ne-o dovedeşte Donald Trump, care plînge după Saddam şi Gaddafi, spunînd printre altele că în Libia şi Irak nu existau terorişti pe vremea celor doi dictatori. Miliardarul american a mai fost de părere că „nu vede nimic rău“ în campania din Siria, ordonată de Vladimir Putin. * Drăguţii de la OMS au dat drumul, în public, la o teorie care ar putea distruge viaţa gastronomică a omenirii! Zic ei că toată carnea procesată (mici, cîrnaţi, şunci, carne roşie etc.) poate provoca o mulţime de boli grave, inclusiv cancer digestiv. Te pomeneşti că ăştia au contracte cu marii cultivatori de salată şi ceapă, produse care se consumă mai puţin, din pricina cărnurilor apetisante, mai atrăgătoare pentru oamenii Planetei. * După ce a trăit ca o prinţesă în casa lui Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI, scumpa sa fostă noră, Alina, a dat fuga la DNA şi şi-a reclamat socrul procurorilor. Motivul acestei Plîngeri Penale ar fi că acţiunile lui Măgureanu „i-au afectat toate interesele“. Ce interese putea să aibă femeiuşca asta, naiba ştie! * S-a dus de rîpă şi virtutea virginităţii. Tinerele noastre pămîntene nu mai ţin cont de faptul că în noaptea nunţii ar trebui să-l pună la muncă pe ginerică. Se pare, însă, că nici bărbaţii care-şi găsesc perechea nu mai sînt interesaţi de delicata membrană. Aşadar, toată lumea rîde, cîntă, dansează şi face dragoste pe unde apucă, lăsînd deoparte preceptele bunicilor, care-şi păzeau odraslele ca pe butelie. Unii spun că această lipsă de interes pleacă de la faptul că bărbosul ăla de Nostradamus a prezis sfîrşitul lumii cît de curînd. Şi-atunci… * Am dat în plîns aflînd că diva Ilinca Vandici a fost mătrăşită de la emisiunea „D-papparazzi“, care era prezentată de ea. O nuanţă de optimism transpare, însă, căci aflăm că respectiva are acum, în sfîrşit, timp liber pentru iubitul său. * O altă divă, Elena de la Mandinga, şi-a rupt părul din cap şi de pe unde mai avea, fiindcă n-a reuşit să promoveze examenul pentru permis auto. Mai mult decît atît, persoana în cauză a făcut tărăboi, spunînd că a fost nedreptăţită. Cîte lucruri interesante aflăm din presă! Sîntem copleşiţi! * Credem că onorata Comisie de Disciplină a Federaţiei de Fotbal era după chef cînd a hotărît ca neastîmpăratul Şumudică să fie iertat după ce l-a bruscat pe arbitrul de la finalul meciului cu ASA Tîrgu Mureş. Nu spunem asta pentru că am fi dorit ca tehnicianul Astrei să fie băgat la închisoare, ci doar pentru că nu-i normală această indulgenţă, în timp ce, doar pentru un scuipat în vînt, Alibec a fost sancţionat cu 3 etape de suspendare.

* Biserica Ortodoxă Rusă îi bagă în sperieţi pe consumatorii de chipsuri. Ierarhii bisericii au decis, după studii gastronomice, că blamaţii cartofi prăjiţi sînt „o linguriţă de smoală din Iad“. Cum tot pămînteanul vrea să ajungă prin grădinile Raiului, indiferent ce fel de năzdrăvănii face pe Terra, intrăm la bănuială că producătorii de asemenea produse alimentare vor da faliment. Sau nu! * Preşedintele româno-sas Iohannis Klaus şi-a făcut rost de nişte huiduieli, miercuri dimineaţă, cînd, cu un alai de nu se mai termina, se ducea să tragă o baie de mulţime la Romexpo. Din păcate pentru el, baia a fost… cam rece, plină de fluierături, claxoane şi referiri la sorgintea ginecologică. * Fosta alergătoare şi actuala ministreasă a sporturilor, Gabriela Szabo, a făcut ce-a făcut şi a şters din calendar participarea la Jocurile Olimpice de la Rio, înţelegînd să facă declaraţii politicianiste decît să analizeze, de urgenţă, nivelul la care a ajuns sportul românesc. * Că Zăvoranca are ceva „la nucă“ reiese şi din faptul că a hotărît să-şi facă talisman din rămăşiţele tatălui său, Ion Bănicioiu. Şi ca să se confirme că nu stă bine cu echilibrul mintal, Oana se gîndeşte să tragă o fugă pînă-n China, unde există un laborator de clonare a animalelor, pentru sensibila dorinţă de a-l clona pe „ghemul de blană drăgălaş, dulce şi de neînlocuit“, motanul Marty. * Fraţii Dolănescu nu se lasă nici morţi! Mai zilele trecute, Ionuţ şi Dragoş s-au înfruntat, din nou, în faţa judecătorilor. Motivul: averea strînsă de tatăl lor. Mare ruşine! * Bărbaţii României sînt distruşi! Nebunatica Daniela Cruduţa este îndrăgostită lulea şi a anunţat că se va mărita. După ce a luat, la rînd, cîţiva bărbaţi, cum ar fi: Mihai Costea, Ioan Neculaie, Leo de la Strehaia, acum diva, că şi-asta e divă, nu (?), în noaptea nunţii va păţi precum Floarea Muta, care tremura de frica măritişului, spunîndu-i iubitei sale naşe: „Aoleu, naşă, mi-e frică de mor!“. „De ce, fină, de ce? – s-a mirat proaspăta mamă spirituală -, soţul tău o să fie blînd în noaptea nunţii, o să te simţi bine, ai să faci copii…”. „Da, naşă, fiindcă eu copii am mai făcut, măritată n-am mai fost! Zău aşa, mor de frică naşă“! * Se pare că americanii au mirosit că Rusia lui Putin are o armată mult mai puternică decît toate dotările din UE strînse la un loc, motiv care i-a stîrnit pe băieţii de peste Ocean să-şi împrăştie prin lumea întreagă sistemele de apărare aeriană şi anti-rachetă. * Că americanii umblă aiurea, pe tot mapamondul, să-şi instaleze baze militare, interesaţi de orice zonă strategică, o vedem şi în faptul că Marina SUA îşi desăvîrşeşte unele misiuni în largul insulelor artificiale din Marea Chinei Meridionale. Aşa s-a întîmplat că, mai zilele trecute, un distrugător american a patrulat „la mustaţă“ faţă de una dintre insulele Chinei, lucru care a provocat nemulţumiri din partea oamenilor cu ochii oblici. * Învăţată să treacă prin mai multe bărci (de la comunişti la capitalişti şi la europeni) europarlamentara Monica Macovei a dat bir cu fugiţii din Partidul Popular European şi s-a aciuat pe lîngă cel al Conservatorilor Reformişti. Primul şut primit de respectiva cucoană a fost de la prietenul ei, Cristian Preda, care spune că ţara noastră a devenit „campioana transferurilor în PE“. * Constatăm că Antena 3, cu ostentaţie, îi promovează imaginea zi de zi europarlamentarului Cristian Buşoi, care candidează la Primăria Bucureştilor. Ce să înţelegem cînd domnul Mihai Gîdea, în afară de faptul că-l tot cheamă la emisiunea sa, ni-l mai arată de cîteva ori şi în pauza publicitară?! E şi frumos al naibii acest Buşoi, iar cînd e vorba să-şi dea cu părerea, uită să-şi scoată prunele din gură!

CIRCE DIN FERENTARI

COMENTARII DE LA CITITORI