Săptămîna pe scurt

in Săptămîna pe scurt

– S-a redeschis sezonul vînătorii de oameni – Înviaţi-l pe Ceauşescu!
– Amara pîine a străinătăţii – Attila şi ceilalţi hoţi din Parlament
– Partide de sex în grup – Castelele grofilor şi casa lui Horea – Simona Halep pe tobogan – Mărturisirea evlavioasei doamne Lis – Surprize, surprize! Andreea Marin, pe urmele Mihaelei Rădulescu – Un an de la tragedia ,,Colectiv” – Iohannis, de la Masa Tăcerii la Masa Putorii – Mai uşor cu Premiul Nobel pe scări – Partidul Vitelor de Pripas

– A început sezonul vînătorii de oameni săraci cu duhul. Aceiaşi politruci primitivi îi trag pe sfoară pe naivii care cred în balivernele lor, deşi au mai auzit aceleaşi minciuni de un milion de ori. Nici nu observă cum au năpîrlit la trecerea, fără nici o jenă, dintr-un bordel politic în altul. Parcă nici nu-i interesează că plîng pe umerii săracilor, coborînd din maşini luxoase al căror schimb de ulei costă cît salariul minim pe un an. România e ca un pacient sub anestezie generală, ţinut în viaţă de aparatele minciunii şi ale propagandei fără frontiere. Tembeleviziunile manipulează sentimente, colportează ştiri, fac jocuri politice murdare, dezinformează. Politicienii veroşi, dedaţi la butoiul cu miere al puterii, şi-au întors pe dos pielea de lup, îmbrăţişînd cu dragoste sinceră cauza oilor. O avalanşă de legi benefice naţiunii se prăbuşeşte dinspre Parlamentul Ruşinii Naţionale înspre Monitorul Oficial. Evident că nu vor fi aplicate niciodată, întrucît, după alegeri, vor avea grijă să adopte altele, care să le neutralizeze efectele. Dar există oameni care cred orice. Pe prostia verificată şi verificabilă a acestora se bazează şi marii strategi dintre Crevedia şi Afumaţi, colţ cu Piaţa Operei. Pesediştii au vocaţia prostirii în massă. Au moştenit-o de la odiosul bolşevic cu faţă inumană şi au perfecţionat-o cu mijloacele capitalismului de cumetrie şi desfrîu. Pentru ei poporul e o massă de proşti pe care o manevrează în scopuri mercantile. Priceperea lor se bazează pe iuţeala de mînă şi nebăgarea de seamă a majorităţii celor cu educaţie precară. Şi s-au străduit să-i ţină la acest nivel, punînd bazele distrugerii sistemului educaţional. Restul a venit de la sine. La polul opus, aşa-zişii tehnocraţi fac acelaşi lucru, dar cu alte mijloace. Sînt copiii aceleiaşi mame. Au supt de la acelaşi piept putred, dar vor să ne convingă că din ţîţe diferite. Şi unii, şi alţii vor să inducă ideea că numai ei sînt singurele soluţii ale hoţiei. Mai sînt şi altele, e adevărat, dependente tot de casa lor de toleranţă. Există un singur tablou de comandă. Cînd se ard siguranţele, se înlocuiesc cu puţină sîrmă. Dacă nu mai dau randament, sînt schimbate cu unele fabricate de Sörös.
-Votul pe liste de partid e naşpa, fiindcă se eternizează în funcţii publice şefii partidelor, indiferent cît de ineficienţi sau de bandiţi ar fi. Aţi văzut cum se împrăştie prin ţară boschetarii de la Bucureşti? Care pe la Teleorman, care pe la Timişoara, care pe la Tîrgul de Floci… Campioni sînt penaliştii, care ar vinde-o şi pe mă-sa pentru un loc aşa-zis eligibil. De fapt au şi vîndut-o! Viorica Cherecheş, mama primarului din Baia Mare, aflat la pîrnaie, deschide lista pentru Senat în judeţul de baştină. Evident că sistemul pe listă este mai puţin nociv decît cel pe colegii electorale, stabilite pe criterii politice, nu geografice, dar, pentru ca să fie respectată cu adevărat voinţa masselor, alegătorul ar trebui să primească două buletine, ca în Germania: pe unul să voteze partidul, iar pe celălalt, persoana vizată din acea listă. Dispărînd ordinea prestabilită, alegătorul discerne şi stabileşte cine din acel partid ar trebui să meargă la fabrica de legi şi cine să cînte la altă masă şlagărul monumentalei Gabi Luncă, ,,Dă, mamă, cu biciu-n mine!”. Nu e greu deloc, dar, în România, respectul faţă de adevăr e facultativ, ba mi se pare că a fost interzis prin lege, întrucît îi încurcă pe prostănacii care-şi zic politicieni. – Şmecherii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor să liciteze în curînd un proiect de modernizare a Transfăgărăşanului, astfel încît să fie circulabil 12 luni pe an. Într-o ţară în care se fură şi ochii morţilor din spitale, iar guvernanţii nu sînt capabili nici să astupe şi să asfalteze gaura rămasă, proiectul futurist n-ar fi decît o vacă de muls pentru bandiţii politici. Totuşi, dacă vreţi cu adevărat să rezolvaţi această problemă, înviaţi-l pe Ceauşescu!
– România a înlocuit MIG-uri vechi de peste 50 de ani cu F16 vechi de 35 de ani, evident, în scopul modernizării armatei. Distracţia ne costă 700 de milioane de euro. Cîte nu s-ar fi făcut cu banii ăştia, Cioloşe? De ce trebuie să mai plătim tribut? Numai pentru că v-aţi dat voi, cîţiva, lustrul european, iar pe noi ne-aţi transformat în cetăţeni de categoria a doua? Numai pentru că România e condusă, de 27 de ani, de indivizi dubioşi, fără coloană vertebrală? Băi, voi aţi auzit de Brâncuşi? E tipul căruia, în locul mîinii, îi crescuse o bardă şi care la întoarcerea sa acasă din universalitate n-a spus decît atît: ,,Proşti v-am lăsat cînd am plecat. V-am găsit şi mai proşti”. Totuşi, ca să înţelegem ceva din existenţă, a inventat Coloana Infinitului. E, de fapt, coloana vertebrală a neantului românesc. Neant pe care-l promovează guvernul prostocrat. – MRU, consumatorul de carne de vită Kobe cu două sau cu patru picioare, face dezvăluiri senzaţionale: afirmă că STS are capacitatea să fraudeze alegerile. De parcă se mai îndoia cineva… – Mircea Cărtărescu, un scriitor mult sub Bob Dylan, este pentru căsătoriile gay. ,,E firesc să aibă acest drept ca cetăţeni”, afirmă laureatul Premiului Nobel pentru cacofonie, decernat în fiecare toamnă de prestigioasa Cacademie din Caracal. – Vrînceanca Maria Crăciun (59 de ani) a lucrat 7 ani, fără acte, ca îngrijitoare a unei bătrîne din Italia. În urma unui accident suferit în casa unde robotea, i-a fost amputat un picior, de la genunchi. Imediat, italienii i-au aruncat hainele în stradă, pretextînd că n-o cunosc, femeia rămînînd pe drumuri, cu handicap sever şi fără vreo sursă de venit! Amară mai e pîinea străinătăţii! De ce acceptaţi să fiţi slugi fără simbrie la străini, cînd puteţi să vă întoarceţi acasă, să-i daţi cu roatele-n sus pe nenorociţii de la putere şi să vă puneţi pe treabă? Casa părintească plînge de singurătate, în livadă s-au înstăpînit omizile, iar cîmpurile sînt cotropite de ciulini. Satele sînt pustii, oraşele par aziluri pentru persoane abandonate, iar boschetarii politici îşi fac de cap. Haideţi acasă! Scîrţîie uluca fîntînii, şi îşi şterg lacrimile, pe furiş, bătrînii. – Un turist ceh a lăsat o piedică în calea uitării, scrijelindu-şi numele pe o cetate dacică. Urmaşul bravului soldat Svejk a motivat că la fel făcea şi Burebista cînd trecea prin Boemia şi Moravia. Ba le mai dădea şi cîte una după ceafă! – La secţia de arşi a Spitalului Floreasca, o sculă nouă a fost inaugurată de vreo trei ori. Numai că bazaconia nu era pentru tratarea arsurilor, ci pentru tratamentul antiîmbătrînire. Ne miră acest lucru, întrucît, în sistemul sanitar-veterinar românesc, prostia îşi păstrează prospeţimea.
– Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a şters-o în Ungaria anul trecut, din cauza unei boli frecvente printre parlamentari: banditism cronic. Boala se transmite oral, dar şi prin acte sexuale neprotejate cu Bugetul de Stat. În semn de stimă şi respect pentru mîncătorul de şaormă cu de toate, preparată direct sub şaua calului, a cărui limbă o vorbeşte, de altfel, Camera Derutaţilor îi virează leafa direct pe card. Cîrcotaşii zic că nu e corect, că nu munceşte pentru banii ăia, el hrănindu-se la pieptul lui Viktor Orban, de la Buda. Dar ce, măi, ceilalţi muncesc? Singura diferenţă dintre ei şi Attila e că ei încă îmbalotează şaormă direct de sub coada calului. – Premierul independent de realitate îi îndeamnă pe alegători să voteze doar PNL şi USR. Sîntem de acord cu aceste partide de sex politic în grupuri organizate de Sörös, numai să le voteze pe amîndouă, pe acelaşi buletin de vot, ca să nu se supere Julien. Restul să voteze PRM-ul. Doar PRM-ul. – Cîtă vreme Ministerul Inculturii a avut miniştri de la UDMR (inclusiv Kelemen Cap de Lemn), în Ardeal au fost refăcute numeroase castele ungureşti, cheltuindu-se milioane de euro. În schimb, casa lui Horea, martirul românilor, este o ruină. Pentru reabilitarea ei ar fi trebuit cîţiva firfirici, pentru că ţăranii români n-au avut castele. Grofii, da, că trăiau din exploatarea românilor. Ca şi acum. – Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată cererea lui Ponta de suspendare a ordinului Ministerului Educaţiei, prin care i-a fost retras titlul de doctor veterinar PSD. Se pare că sentinţa e un plagiat după altele mai vechi, aşa că Victor-Viorel se va plînge la Curtea Europeană a Drepturilor Pesedistului, de la Făurei, şi la România TV. Succesuri, că de eşece ai tot avut parte! – Incontestabil, haznaua acestor alegeri este organizaţia fomist-pontistă ,,Ptru, boală!”. Tot felul de curve refulate, boschetari bătrîni, cîntăreţi la fluier cu guşă, hoţi de buzunare, bandiţi celebri, cu toţii dansează sîrba strigoilor dirijaţi de un doctor în prostologie şi cufureală politică.
– Soţia lui Patrick Ekeng, fotbalistul camerunez decedat pe teren la meciul Dinamo-Viitorul Constanţa, a născut la şase luni după sfîrşitul acestuia. Dragoste dincolo de moarte. – La Turneul Campioanelor, Simona Halep a cam tras mîţa de coadă, fiind eliminată din grupa roşie după două înfrîngeri din trei partide disputate. Am fi vrut să cîştige, sîngele apă nu se face, chiar dacă ea nu prea le are p-astea cu patriotismul. Din păcate, nu poate mai mult. Va încheia anul pe locul 4, în cădere cu două poziţii faţă de precedentul sezon. Rămîne una dintre răsfăţatele tenisului, chiar dacă anul acesta n-a cîştigat decît trei turnee, două fiind organizate, culmea coincidenţei, de Ţiriac. Aşa cum am prezis demult, încă de pe vremea cînd o lăudam non- stop, fiindcă nu i se cocoţaseră toţi piticii pe creier, ea nu va fi niciodată numărul 1 în lume. Pentru asta trebuie să ai caracter, nu fiţe de starletă. – Şova n-a găsit nici acum dosarul Bechtel. Şi cît l-a căutat! La fel de mult ca democraţii din Kîrgîstan, care au pierdut Constituţia! Bine, nici nu-i prea interesa ce scrie acolo. – În aşa-zisa Republică Moldova, de fapt, cîteva judeţe ale României, au fost închise toate cazinourile. Mai au să închidă şi bordelurile politice, şi unirea-i gata. – ,,Unii s-au dus la Iaşi să pupe moaştele, eu le am acasă”, mărturiseşte evlavioasa doamnă Lis, după ce consumă un pahar de vin. Aveau dreptate latinii cînd spuneau chestia aia cu adevărul care se pitea ca un derbedeu în vinul de buturugă.
– ,,Mihaela e (…) o pisică vagaboandă”, a lătrat Dani Oţil, fostul ei hamster. Acum Răduleasca vagabondează prin stratosferă. E, totuşi, un salt de la mersul pe motoretă, crăcănată în spatele unui ţînc care n-a avut tricicletă cînd era mic. – Cheloo a recunoscut că s-a drogat, în faţa judecătorilor. Nu s-a drogat în faţa judecătorilor, deşi e în stare, în faţa lor a recunoscut. Mai are să recunoască şi că e prost şi poate ajunge în Parlament. Sau la emisiunea ,,N-ai umor…” – Andreea Marin calcă vînjos pe urmele Mihaelei Rădulescu; a ajuns şi ea la al treilea divorţ! Şi multe puncte de rating. Acum să vedem dacă îşi va găsi şi ea un post de paraşută cosmică, sau va apela tot la serviciile lui Felix. De ce vă miraţi? Mihaela, care, după spusele maidanezului Oţil (nu vă luaţi după nume, aparenţele înşeală!), este o pisică vagaboandă, se plictiseşte repede şi îşi va căuta alt tomberon cu bani. Vă amintiţi de cazul Bănică Ştefan, de ale cărui bretele vocale au tras în toate părţile cele două recidive? Se poate repeta oricînd. În sens invers, nu, fiindcă Tuncay (31 de primăveri în toamna aceasta) e prea crudel pentru Mihaela, în poala căreia au crescut multe răsaduri. Ea sare din 20 în 20, aşa că se pregăteşte Ţiriac. Cît despre Andreea, n-o mai plîngeţi, a făcut ce i-a plăcut. Şi i-a plăcut! Cînd intri în haremul unui turc cu 11 ani mai tînăr, trebuie să înţelegi că nu poţi să fii la nesfîrşit favorita sultanului. Ai o şansă pînă-l pui pe picioarele din spate, din punct de vedere financiar, după care adio şi-un praz verde! Ceea ce s-a şi întîmplat. Urmează divorţul şi partajul: un scaun mie, unul ţie, un vibrator ţie, două mie, o clinică ţie, nici una mie. Hopa, aici nu-i corect, hai la Tribunalul Buftea! Şi acolo să te ţii ,,Surprize, surprize!”. – S-a scurs un an de la tragedia ,,Colectiv”! 64 de tineri zac în morminte, mulţi alţii poartă în trup pecetea unor vremuri cumplit de corupte. România e aceeaşi junglă în care fiarele politice îi sugrumă fără milă pe tineri. În urma lor nici iarba nu mai creşte. Ponta se hîrjoneşte de parcă nimic nu s-a întîmplat. În fruntea treburilor ţării e un guvern dezlînat, dezorientat, fără rezultate notabile. Nimeni nu mai crede în nimic. Doar din cînd în cînd, prin luminişurile existenţei trece cîte-un cerb liber, purtînd povara demnităţii româneşti. Dar nu-l văd decît patrioţii, ceilalţi sînt orbi. – Pe listele unei adunături de găinari cu sclipici la revere candidează şi cotoarba care se zice că i-ar fi făcut un vlăstar regal principelui Nicolae Amandină. Nu ştiu dacă-i de rîs, sau de plîns. – Poza cu Iohannis la Masa Tăcerii face ravagii pe net. Poza cu Iohannis la Masa Puterii produce jale în realitate. E aceeaşi masă care, pînă nu demult, se numea Masa Putorii. – Bob Dylan a vorbit, sau a cîntat, după cum a vrut să înţeleagă fiecare: va înşfăca Premiul Nobel, că aproape un milion de dolari nu-i de colea. Măi băieţi, voi cei care vă scăldaţi în cultură şi vă daţi de ceasul morţii în legătură cu premiul ăsta, problema noastră nu e Bob, care cîntă şi scrie binişor, ci noi sîntem, fiindcă-i dăm prea multă importanţă (premiului), considerîndu-l principalul criteriu de recunoaştere a unor ierarhii. E o eroare în falş, vorba unei multiple laureate a plutonului de execuţie de la Tîrgovişte, Premiul Nobel nu stabileşte ierarhii literare sau de altă natură, ci acordă nişte distincţii într-un anumit context politic. E adevărat, cîteodată juriul le mai nimereşte, dar de cele mai multe ori dă chix, sau aşa ni se pare nouă. Mulţi dintre cei mai deştepţi sau mai talentaţi oameni de pe mapamondul lumii globului pămîntesc n-au luat bănosul şi pofticiosul premiu. Nici măcar toţi aceia care au fost pioneri în domeniul lor de activitate şi plictis, ca, de exemplu, Nicolae Paulescu, inventatorul insulinei, şi mulţi alţii. Premiile n-au stabilit niciodată adevăratele ierarhii. Pe vremea lui Eminescu, cel mai mare poet era considerat unul… na, că am uitat cum îl cheamă!… – Un turist american a fost atacat de un urs în zona ,,Pietrele lui Solomon” din Braşov. Ursul a intrat în sevraj şi a murit. Supradoza i-a fost fatală. – Nişte dubioşi de la Partidul Vitelor de Pripas contestă dreptul democratic al PRM de a candida la aceste alegeri parlamentare, fiindcă documentele, zic ei, n-ar fi semnate de cine trebuie. Măi, cioflingarilor, noi şi dacă punem degetul, înmuiat în cerneala inimii, pe fruntea Patriei, sîntem mai credibili decît voi. Că de frumoşi şi de deştepţi nici nu se pune problema. Şi modeşti, pe deasupra. Nu vă supăraţi, aşa a orînduit Dumnezeu lumea: pe noi ne-a făcut frunze, pe voi, omizi…

CONTELE DE MONTE-CRISTO

COMENTARII DE LA CITITORI