ŞARPELE CU OCHELARI, SAU CU GUŞĂ? – Pentru minciunile penibile lansate de firma de bucătărie GEOPOL, Traian Băsescu îi va plăti lui Cozmin Guşă imensa sumă de 250.000 de euro pe săptămînă –

in Lecturi la lumina ceaiului

Mai serile trecute, la Hotelul Phoenicia, din Bucureşti, junele Rareş Bogdan şi-a serbat ziua de naştere. Împlinea 40 de ani, la mai mulţi! Postul Antena 3 a aflat de masa pe care o dădea acesta şi şi-a plasat nişte paparazzi (ţînţari, în italiană). Apoi, a difuzat pozele. Sărbătoritul a luat foc şi a ripostat violent, mai ales la Realitatea TV, acuzîndu-l pe Mihai Gîdea că, atenţie, ,,azvîrle cu rahat în ventilator” (?!). Expresie de o mare trivialitate, pe care a folosit-o excesiv. Am fost surprins să-l aud pe acest băiat elegant, care arborează ba o eşarfă de mătase la gît, ba o batistă colorată la piept, vorbind atît de vulgar. Eu, care am scris mii de pagini de pamflete la viaţa mea, evit astfel de mizerii lexicale, care pot face deliciul homosexualilor, sau scatofagilor – dar nu al publicului cu moravuri sănătoase. De data asta, Antena 3 a dat o lovitură de presă: nu faptul că un om îşi serbează ziua de naştere deranja, ci amploarea, nefirească, a petrecerii, la care au participat personaje din PSD, PDL, PNL, PMP, patroni de presă, oameni de afaceri ş.a.m.d. Indivizi care, de cele mai multe ori, se află în tabere diferite – dar, de data asta, şi-au dat mîna. În jurul unei idei? Nu, în jurul unui puşti, care de-abia a fost paraşutat la Bucureşti, venind din Cluj, adus, probabil, de Cozmin Guşă. Care a venit, şi el, la Bucureşti, tot din Cluj, adus de Dan Voiculescu.

Acest Guşă era un obscur băgător de seamă prin presa clujeană, dar, brusc, a fost uns manager general la trustul Intact. Insul nu există nici măcar ca ziarist – darmite ca ,,analist politic” (?!). Pe urmă, după ce a vagabondat ba pe la PSD, ba pe la PDL (sau viceversa), micul veleitar provincial a dat lovitura vieţii lui: s-a pripăşit pe lîngă Virgil Măgureanu. Care stă pe un munte de bani, încă de pe cînd patrona mai toate Mafiile din ţara asta, ca director atotputernic şi şantajist al SRI. Amintiţi-vă doar de contrabanda cu ţigări şi cu carburanţi, mai ales pe Clisura Dunării, pe vremea embargoului impus Iugoslaviei. Nu am timp de pierdut să reiau ceea ce am mai scris despre fostul meu coleg de facultate Imre Asztaluş (aşa îl cunoşteam noi, ulterior şi-a schimbat numele). El va rămîne în cronica acestor ani drept ,,Groparul lui Ceauşescu”, care, la înapoierea de la farsa atroce de la Tîrgovişte, în elicopter, a stat pe sicriul fostului şef al Statului şi a vomat într-o găleată (?!). Vă imaginaţi, cu ochii minţii, această scenă de film horror? Un asemenea lumpen şi alţii ca el (mai ales ţigani, evrei, unguri şi agenţi ai Moscovei) au nenorocit ţara asta, cu complotul lor de rahat – azvîrlit, vorba lui Rareş Bogdan, în ventilatorul Istoriei. Acum, Şarpele cu Ochelari nu se mai arată. L-a băgat în faţă pe partenerul lui de table, sau de şah (unii zic că şi de exerciţii pidosnice) Cozmin Guşă. I-a pus în braţe şi un post de televiziune, pe care idiotul congenital, dar plin de ifose, l-a distrus. Fireşte că eu sînt interzis la Realitatea TV, tot aşa cum sînt interzis şi la Antena 3. Numai dacă ne gîndim din ce jocuri (de putere) murdare provin banii care ţin în viaţă aceste posturi, pricepem de ce mi se aplică această cenzură brutală. Ce să caute un om ca mine acolo, sau dincolo? Să le trîntească vreun adevăr incomod? Să demaşte vreun partener, cu care mafioţii Virgil Măgureanu şi Dan Voiculescu sînt în cîrdăşie şi pe care îl menajează?

Dar, să revin la ospăţul pantagruelic dat de numitul Rareş Bogdan. Presa spune de participarea unor oameni care, în mod normal, n-ar trebui să-şi lase familiile, la sfîrşit de săptămînă, pentru a sărbători un muţunache care nu e nici Caragiale, nici Delavrancea, nici George Călinescu, deşi are numele a doi voievozi. Şi totuşi, mirajul televizorului i-a atras ca un magnet, au dat în brînci să cîştige bunăvoinţa sărbătoritului şi a acelora care se află în spatele lui. Rînd pe rînd, şi-au făcut apariţia Vasile Blaga, George Scripcaru, Emil Boc, Gh. Falcă, Lucian Duţă (ăsta cine-o fi?), Cătălin Predoiu – toţi de la PDL; Marian Vanghelie – PSD; Elena Udrea – PMP; Marian Petrache, Eduard Hellvig – PNL; Ioan Niculae – Astra Giurgiu; Ion Cristoiu, Cristian Burci – servitorii tuturor regimurilor. Ce-i unea, repet, pe toţi aceştia? În ce ,,bisericuţe” s-au împărţit la masă şi cîtă importanţă şi-au dat, cu sentimentul mulţumitor că, nu-i aşa, fac parte din ,,lumea bună”? Şi de ce oare un asemenea chef-monstru a avut loc în hotelul unui mafiot arab, care lucrează pentru cel puţin 3 Servicii Secrete, după cum afirmă gurile rele? Cine a plătit foarte costisitoarea consumaţie? Sau, poate, patronul cu prosop în cap şi cu nisip în urechi a făcut un ,,discount” semnificativ? Au mai fost petreceri din astea, în ultimii ani, ce au sfidat sărăcia unei populaţii care nici nu mai are după ce bea apă: ba ziua de naştere a lui Dinu Patriciu, ba cele două nunţi ale lui Crin Antonescu (toate peste hotare, în locuri exotice), ba niscaiva botezuri şi alte cumetrii etc. ,,Petreci, doamnă, petreci” – îi reproşa Eugen Lovinescu prozatoarei Ioana Postelnicu. Aşa le voi spune şi eu acestor petrecăreţi, care nu vor să vadă ce jale e-n ţară. Să nu-mi spună mie Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu că se topesc după valetul lui Cozmin Guşă, care, la rîndul lui, e valetul lui Virgil Măgureanu, care, şi el, e valetul lui Traian Băsescu. Acesta e ,,lanţul slăbiciunilor”, dacă ne amintim că Şarpele cu Ochelari a vrut să-l ,,imiteze” pe Iuliu Maniu şi a înfiinţat, din reziduuri securiste reciclabile, partiduleţul cu acelaşi nume (Partidul Naţional Român), pe care l-a ,,topit” în PD. Iar politica băsistă a muribundului post Realitatea TV aici îşi are originea.

Cîteva cuvinte despre Rareş Bogdan. Neîndoielnic, el e un băiat talentat şi simte româneşte. Dar execută nişte ordine, ale acelora care l-au scos din anonimatul judeţean şi l-au făcut vedetă la Bucureşti. De cîteva ori, m-a anunţat că mă invită la o emisiune a lui. Aiurea, toate invitaţiile au căzut ca o piramidă din cărţi de joc. Era clar că omul nu-i de capul lui şi asculta, orbeşte, de cel care dă ,,mălaiul”. Toată parodia asta m-a amuzat, gîndindu-mă că, de pildă, la alte posturi de televiziune eu fac ratinguri imense (la România TV, la Kanal D şi, în special, la Antena 1, unde la emisiunile lui Dan Negru am depăşit chiar 19 puncte de rating!) – iar Realitatea TV se tîrăşte pe undeva, pe la genunchiul broaştei, cu 0,5 puncte. Cu prilejul anunţării candidaturii mele la Preşedinţia României, în cadrul Plenarei Consiliului Naţional al PRM, Biroul de Presă al nostru a trimis invitaţii întregii prese – personal i-am dat un SMS lui Rareş Bogdan, dar credeţi că a venit vreo echipă de la Realitatea TV? Nici pomeneală. Ce fel de ,,Realitate” e asta, micuţule deontolog selectiv? De ce aruncaţi voi, lefegiii Şarpelui cu Ochelari, cu… boicot în ventilator? Şi cine te-a învăţat pe tine să trăieşti pe un picior atît de mare? Cred că ai 40 la pantof, dar ţi-ai luat încălţările lui Ghiţă Mureşan (tot clujean), care are 50. Mă refer la voiajurile foarte scumpe şi dese pe care le faci prin cele mai luxoase oraşe ale Europei: Viena, Veneţia, Milano etc. Du-te, băiete, unde te trage inima, dar nu uita că sînt oameni lucizi care, fără să te observe pe tine, în mod special, au constatat că te întinzi mai mult decît îţi permite plapuma. O astfel de ,,extensie” s-a produs şi atunci cînd ai primit ordin – fiindcă acesta e adevărul – să candidezi la funcţia de preşedinte director general al TVR. Atunci, deşi Comisiile de Cultură ale Parlamentului ţi-au dat aviz favorabil, drumul la şefia TVR ţi-a fost blocat în plenul Camerelor reunite, din lipsă de cvorum (parlamentarii PDL şi PSD s-au retras din sală, înainte de exprimarea voturilor). La ce-o să te mai folosească perechea de caltaboşi Asztaloş-Guşă?

Apropo de Guşă – n-aş fi scris rîndurile astea dacă micul ciocoi judeţean n-ar fi scos de la cutie capul ăla ca un poliş belit şi cu egzeme. Şi nu mă refer la ,,analizele” lui geo-strategice, care merg ca pişatul boului, de la o extremă la alta, trădînd o impostură penibilă. Individul e şi incult, şi prost ca noaptea, crezînd că românii sînt de nivelul paraşutelor care trebuie să treacă prin patul lui soios ca să fie angajate la Realitatea TV. (Unde o fi acum marea lui dragoste, Laura Andrişan, pe care, acum vreo 10 ani, a pus-o să mă caute, să mă seducă şi, desigur, să mă şantajeze, ca pe primarul Liviu Negoiţă, numai că eu nici n-am băgat-o în seamă?) Eu mă refer la firma de bucătărie GEOPOL, cu care escrocul ăsta face ,,sondaje de opinie”. Evident, totul e o făcătură sinistră. Recent, Guşă a aruncat pe piaţă o altă flatulaţie a minţii lui, manipulată de Şarpele cu Ochelari. Ce legătură o avea cu sociologia un sub-mediocru profesoraş de fizică de prin Cîmpia Turzii, care habar n-are cum îl cheamă? Sau iar vrea să păcălească vreun candidat, pentru a-l stoarce de milioane de euro? Că, deh, el e analist politic, deşi, în realitate(a), e onanist.

Înainte de a da la tipar acest articol, am primit un Raport, de la oameni bine informaţi, din care reiese că porcăria guşatului va fi plătită, săptămînal, cu cîte un sfert de milion de euro, de haita penală a lui Traian Băsescu. Aşadar, 1.000.000 de euro pe lună! Iar Şarpele cu Ochelari îşi va pune la bătaie relaţiile pentru a-i aranja Elenei Udrea o vizită la Washington. Numai că reptila de-aia e reptilă, să fie vicleană: jigodia de căruţaş pariază, simultan, şi pe fostul lui tovarăş din Securitate, Meleşcanu.

Iată cine l-a deposedat pe Sorin Ovidiu Vântu de Realitatea TV. Cu toate păcatele lui, acesta făcuse un post bun, la care lumea se uita cu plăcere. Acum, Vântu zace în puşcărie, unde l-a băgat răzbunătorul Băsescu, şi roadele muncii lui le-au făcut praf rîmătorii Măgureanu-Guşă. Îmi pare rău de Rareş Bogdan, pe care tandemul ăsta de aurolaci l-a nenorocit. Fiindcă el n-o să mai poată scoate în lume capul de Charles Boyer, asta e clar.

CORNELIU VADIM TUDOR

27 septembrie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI