„Scriitorilor“ din puşcărie li se dă cu flit – se pune la cale o nouă propunere legislativă

in Lecturi la lumina ceaiului

Gigi Becali, Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Niculae sau Dinel Staicu sînt doar cîţiva dintre puşcăriaşii celebri care şi-au redus pedepsele cu ajutorul cărţilor scrise după gratii, însă, cum este an electoral, parlamentarii

şi-au amintit că pot elimina articolul din lege care oferă un asemenea avantaj.

Este vorba despre o propunere legislativă depusă la Senat şi care prevede abrogarea literei f) de la art. 96, alin. 1 din Legea 254/2013, respectiv de eliminarea posibilităţii de a-ţi reduce perioada de detenţie cu 30 de zile pentru fiecare „lucrare ştiinţifică publicată“, sau pentru fiecare „invenţie şi inovaţie brevetată“. Iniţiativa prevede că „nu pot beneficia de reducerea perioadei de detenţie cei cu o instrucţie de vîrf şi cu o calificare profesională superioară, care nu pot invoca necunoaşterea legilor sau neînţelegerea consecinţelor actelor antisociale comise“.

De asemenea, „membrii Comisiei de eliberare condiţionată nu pot avea competenţa să judece valoarea unei invenţii sau a unei lucrări ştiinţifice“. Proiectul va fi dezbătut de Senat, în februarie, iar Camera Deputaţilor va lua o decizie finală.

COMENTARII DE LA CITITORI