Scrisoarea săptămînii

in Lecturi la lumina ceaiului

Stimată Redacţie,
Duminică, 14 august, mi-am pomenit părinţii şi socrii la Biserica „Sfîntul Ilie“, din cartierul Obcini, din Suceava. Nu este prima dată cînd ne-am îngrijit de pomenirea lor, după datină, dar este pentru prima dată cînd s-a întîmplat ceva deosebit acolo, în Sfînta Biserică, unde se afla o mulţime de oameni. Din acest motiv m-am hotărît să vă scriu, să vă fac cunoscut ceea ce s-a petrecut în sfîntul lăcaş.
În pomelnicul pe care l-au citit preoţii, pe lîngă părinţi şi socri era trecut şi idolul meu, VADIM TUDOR. În cadrul slujbei religioase, am recitat cîteva versuri compuse de mine (pe care vi le trimit alăturat), iar cînd am ajuns la rîndurile scrise despre VADIM, preoţii şi toţi cei prezenţi în Sfînta Biserică au început să aplaude. La auzul numelui său, CORNELIU VADIM TUDOR, i-am văzut pe aceşti oameni cu ochii în lacrimi. Preoţii au vorbit atît de frumos despre el, pomenindu-l ca pe ,,un CREŞTIN ADEVĂRAT, care a plecat prea devreme dintre noi“. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ!
La terminarea slujbei am împărţit pacheţele tuturor celor care au fost de faţă. S-a vorbit mult şi s-a evocat numele de VADIM TUDOR. Mi-am dat seama, încă o dată, cît de iubit a fost acest OM, cît de regretat este. Tot ce s-a întîmplat acolo a arătat ce a însemnat el, cu adevărat, pentru oameni, şi am constatat, cu satisfacţie, că în memoria lor s-au păstrat faptele reale ale Tribunului, nicidecum neadevărurile prezentate de unele televiziuni, care mint cu neruşinare pentru cîţiva talanţi.
Chiar dacă am plîns la această slujbă, lacrimile mele au fost şi lacrimi de bucurie, fiindcă am reuşit eu, un om simplu, să-l pomenesc Bunului Dumnezeu pe un ROMÂN ADEVĂRAT, un MARE PATRIOT, pe care-l port în inima mea şi în sufletul meu atît cît voi trăi. Aşa să-mi ajute DUMNEZEU!
Îmi doresc tare mult să vin la Bucureşti, ca să iau parte la slujba de pomenire de un an şi să ajung la mormîntul lui VADIM, să aprind o lumînare şi să pun o floare.
Cu deosebit respect,
VASILE CERLINCĂ, Suceava

COMENTARII DE LA CITITORI