Scrisoarea săptămînii

in Lecturi la lumina ceaiului

Domnule preşedinte Corneliu Vadim Tudor,

Am aflat că v-aţi depus candidatura pentru apropiatele alegeri prezidenţiale. Mă bucur că printre atîtea persoane neavenite, ca Ponta, Iohannis, Macovei, Brînză (numele ăstuia e un adevărat poem!) şi alte secături obrazice, s-a strecurat şi un om de cultură, un mare patriot, precum Corneliu Vadim Tudor, care, de fapt, trebuia să preia frîiele puterii în anul de la răscrucea veacurilor, anul de cumpănă 2000.

Dar au sărit hoţii şi canaliile – toţi pentru unul – şi l-au pus pe tron, la Cotroceni, tot pe Iliescu. N-o să uit cum aşa-zisa dizidentă, cu glasul ei piţigăiat, Doina Cornea, adversară declarată pînă atunci a fostului comunist sadea, apropiat şi apoi unul dintre asasinii lui Ceauşescu, îi îndemna, la televizor, pe români să nu vă voteze. Ce revoluţionară, ce dizidentă s-a dovedit şi zdreanţa asta! Nici acum situaţia nu pare să vă avantajeze, atîta timp cît ipocritul Ponta, plagiatorul, are o armată de borfaşi care-l susţin cu tărie. Nu cu tăria care-i place javrei ordinare aflate la sfîrşit de două mandate catastrofale, în urma cărora a aşezat ţara unde trebuia! Sînteţi susţinut, însă, de adevăraţii români, care vă cunosc şi au înţeles că vreţi binele acestui popor, păcălit de toţi preşedinţii de pînă acum, al căror nume se sfîrşeşte în sufixul „escu“. Dar, îl aveţi rival şi pe şobolanul neastîmpărat Dan Diaconescu – tot un „escu“ – care încearcă să vă fure discursul electoral şi se dă mare patriot şi salvator al ţării. Ăsta nu e „om prostu de felul lui“, cum zicea cronicarul, şi mai promite, neruşinat, că va face şi va drege, vor curge lapte şi miere. Numai tartorul Băsescu, părăsit cam de toţi, se va drege în vreo cîrciumă la Şosea sau la umbra binefăcătoare şi răcoroasă de la Jilava, ca să crape toţi duşmanii şi chiar prietenii lui de necaz. În tot cazul, aveţi şansa dvs., dacă românii se vor trezi din somnul cel de moarte. Altfel, e greu pe pămînt – vorba nefericitului poet George Bacovia.

Vă doresc succes (izbîndă) în luna noiembrie, ca să mai salvaţi ceva din ce se mai poate în ţara ruinată şi bîntuită de corupţie şi sărăcie.

Cu Dumnezeu înainte, spre Cotroceni!

George Militaru

COMENTARII DE LA CITITORI