Scrisoarea săptămînii

in Lecturi la lumina ceaiului

Stimate domnule

Corneliu Vadim Tudor,

Urmărind ceea ce s-a întîmplat pe scena politică în ultimul timp, m-am hotărît să vă scriu, pentru a vă încuraja în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Ce se petrece, în acest moment, în ţară sînt doar mişcări de trupe şi vorbe goale: coagularea dreptei, unirea stîngii ş.a.m.d. Lupta va fi una dură. Antonescu e mort, politic vorbind. Şi-a semnat singur sentinţa. Ponta? Nu-l văd ,,în stare a fi capabil“, vorba lui Nenea Iancu, să ocupe fotoliul de la Cotroceni. Cel mai bun, de departe, sînteţi dvs. Însă javrele ordinare, hoţii,

analfabeţii nu vă suportă, pentru că le este frică că (sic!) o să-i cam băgaţi la mititica. Şi nu sînt departe de adevăr.

Altfel, vreme trece, vreme vine, vorba lui Mihai Eminescu, în „Glossă“. A venit vara, în curînd elevii şi profesorii vor intra în vacanţă. Mă număr, şi eu, printre cei care aşteaptă sfîrşitul anului şcolar. Se apropie, cu paşi repezi, şi ultimul moment din cariera mea didactică, moment în care voi spune adio şcolii, pe care am încercat s-o slujesc cu credinţă şi pasiune.

De asemenea, la mijloc de cireşar avem parte de un memorabil eveniment, şi anume comemorarea lui Mihai Eminescu. În semn de recunoştinţă, îi aduc drept omagiu o poezie, o odă, care se vrea o transcriere în versuri a imaginii triste a României de astăzi.

În încheiere, vă urez să aveţi împliniri pe toate planurile şi multă sănătate.

Cu profund respect,

George Militaru

COMENTARII DE LA CITITORI