Şi, rînd pe rînd, scapă mai toţi…

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Motto: ,,Alina Bică şi Dorin Cocoş, în arest la domiciliu”.

 

Vedem cum, rînd pe rînd, le dau drumul la toţi. Fără măcar să le confişte averile acumulate din fel de fel de afaceri mafiote cu Statul. Şi, uite-aşa, scapă şi tartorul ăl mare. Că nici el nu e vinovat! Ce, a furat prea mult? Nu. Doar că ne-a furat, în primul rînd, conştiinţa, modul de a gîndi şi sănătatea. Pe timpul lui a înflorit ipocrizia, s-au dezvoltat prostia şi incultura, ambele ridicate la rangul de valoare. Priviţi prin băncile Parlamentului, să vedeţi ce faună zburdă pe acolo, ce personaje macabre umblă prin Camera Deputaţilor şi prin Senat. Ei, aleşii meniţi să ne dea legi, acum vor – strîng de zor semnături – să-şi facă pensii de-a dreptul monstruoase şi neruşinate, de circa 5.000 de lei noi. E cam puţin pentru cît au muncit şi muncesc gloabele astea, care sînt mai mult în vacanţe parlamentare, sau lipsesc, pe capete, de la şedinţe. Pentru asta îi trage cineva la răspundere? Păţesc ei ceva?

Toate arestările astea, mai mult sau mai puţin întemeiate, care au venit ca o avalanşă pe capul politicienilor şi al apropiaţilor lor, nu sînt decît o mascaradă, dirijată de fosta baschetbalistă Laura Codruţa Kövesi şi de Florian Coldea, ambii unşi în funcţiile pe care le ocupă la DNA şi, respectiv, la SRI, de către creatorul ,,Justiţiei reformate” din România, ex-preşedintele Traian Băsescu. Acum, cei doi se prefac niţel că-l şicanează pe Strîmbă-Lemne. Ei bine, ,,şicanarea” asta e doar de formă, fiindcă ambele personaje sînt creaţia lui. El le-a inventat. Ca şi pe Elena Udrea, cea mai valoroasă creaţie politică a sa, după cum el însuşi a mărturisit. Şi chiar dacă ei l-or băga oleacă (aşa cum spun moldovenii) la mititica, unde, la ordinul lui, au intrat mulţi – unii, nevinovaţi -, îi vor da drumul repede. Vor găsi ei motive plauzibile.

Desigur, se vede limpede că atît Kövesi, cît şi Coldea au trecut de partea noului Mesia, Klaus Iohannis. Dar, fiţi siguri, ei nu-l vor uita – nu au cum să-l uite – pe vechiul lor mentor, pe creatorul lor, cel care le-a pus funcţiile şi gradele pe umăr, făcîndu-i, din nişte personaje anonime, personalităţi cu mare putere de decizie, ce dispun, aşa cum vor ele, de Justiţia din România. Dar oare actualul prezident o fi, el, tocmai curat? N-a beneficiat de nici un euro, de nici un dolar, în magnifica lui campanie, cînd a ieşit preşedinte, aşa cum nici în cele mai frumoase vise nu-şi închipuia? Oricum, tot Băsescu e mai tare. O să vedeţi: rînd pe rînd, vor scăpa toţi.

GEORGE MILITARU

P.S. – Apropo de Parlament. Să nu uităm că marilor valori ale ţării, patrioţilor adevăraţi, cei care au ars şi cei care mai ard pentru România, li s-au închis porţile forului legislativ. Nu era nevoie de ei, că prea criticau nulităţile de acolo şi politica lor strîmbă. Aşa s-a întîmplat cu marele poet, regretatul Adrian Păunescu, care a fost lăsat pe dinafară, nedreptate ce i-a umplut sufletul de durere. La fel au procedat şi cu preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Prin manevre josnice şi prin fraudarea voturilor, l-au îndepărtat şi din Parlamentul European pe acest mare om care, singur, face mai mult decît toţi ,,aleşii” ăştia la un loc. Şi tocmai ei, cei care nu fac nimic bun pentru popor, s-au găsit să-şi voteze pensii de ordinul miilor de lei. Oameni de certă valoare, precum Păunescu, Vadim şi încă vreo cîţiva ca ei – da, le meritau cu prisosinţă. Iar ăştia, care se lăfăie în Parlamentul de azi – în marea lor majoritate, nişte zerouri barate -, nu merită decît oprobriul naţiunii şi cîteva şuturi îndesate în cur – pardon – în fund!

COMENTARII DE LA CITITORI