Singura șansă – treimea națională: Liviu Pleșoianu, Vadim Tudor, Dan Chitic

in Editorial

Motto: ,,No, gata, no, hai!Avram Iancu

Am scris recent că este un moment al național-suvera­nis­mului, o situație care ar putea face să renască spiritul național la cel mai înalt nivel. Strategia lui Liviu Dragnea – ambiguă, așa cum a fost – a ridicat tot ce era mai bun în PSD, dînd acestui partid, orientat către bani și diverse combinații, o valență național-suveranistă. Dragnea a plătit cu libertatea, după o mașinație oribilă a Justiției și a unor personaje din Servicii, care au fost cozile de topor ale străinătății. Ale acelei străinătăți care vrea ca țările din Est să nu ridice capul – și să fie colonii ale celor obișnuiți de sute de ani să jupoaie alte popoare, și chiar pe proprii locuitori. Pentru asta au nevoie ca țările respective să fie conduse de persoane docile sau de trădători, iar populația să fie spălată pe creier.

Românii trebuie să creadă că naționalismul este ceva rău, primitiv și conflictual, că e pus la cale de ruși care vor să distrugă UE… și multe alte mizerii din astea.

Un amic spune că pușcăria politică primită de Liviu Dragnea îl ,,vectorizează”. Da, cred că e un termen corect, valabil pentru acei oameni din PSD care au crezut în idei precum ,,suveranitate”, ,,independență ener­getică”, ,,resursele românești – pentru români” și altele, spuse deschis de ciudatul personaj care a ajuns în fruntea PSD. Acum, se încearcă anularea acestei ,,vectorizări” – iar cei ,,contaminați”, să fie îndepărtați. Și eu zic că e foarte bine!

E foarte bine, pentru că ei trebuie să se trezească – și să creeze un nou pol politic, național-suveranist, pentru că e nevoie de așa ceva! În toate domeniile: în societate, în economie, în energie, în cultură… în tot! Așa cum am spus, nu trebuie să sperăm că un asemenea partid ar putea cîștiga guvernul; nu, rolul său este acela de a fi un filtru național în legislativ și executiv, în administrația locală – și în toată viața societății românești.

Am trecut în titlu trei nume: Liviu Pleșoianu, Dan Chitic și Vadim Tudor. De fapt, Lidia Vadim Tudor. Ce înseamnă această treime? Lidia este garanția că spiritul, moștenirea spirituală a celei mai importante personalități a naționalismului româ­nesc este în acest grup – și este cea care reușește să țină în viață presa naționalistă: revista ,,România Mare”.
Dan Chitic este un avocat de mare clasă, dar care nu s-a apucat de apărat mafioți, ci a susținut cauze naționale – resursele, proprietatea românească, dreptul ca românii să conducă aici, nu multinaționalele. Liviu Pleșoianu este cel mai de succes tînăr politician, sondajele îl plasează pe locuri fruntașe – culmea, pe un discurs național, ceea ce nu s-a mai întîmplat de la Corneliu Vadim Tudor încoace! Practic, procentul său, dacă ar candida independent la președinție, este estimat la peste 10%!

Hai să ne gîndim ce ar putea face aceste trei personalități împreună! Ce șanse ar avea un partid cu ei în frunte, cu obiective naționale, cu sprijinirea patrioților – precum cei de Frăția Sfîn­tul Gheorghe, care s-au bătut pentru demnitatea națională în Valea Uzului! Eu cred că ar trece ușor de 15% – și să vezi atunci! Numai cînd mă gîndesc la personalitățile care ar susține o asemenea mișcare, pentru că gîndesc patriotic! Răzvan Savaliuc, Ingrid Mocanu, Dan Tănasă – și cîți alții!

Mă mai gîndesc și la oameni politici patrioți care au fost distruși de sistemul care l-a terminat și pe Dragnea. Aristotel Căncescu, cel care a făcut lucruri excepționale în Brașov, Tudor Pendiuc, care a transformat Piteștiul într-un oraș superb, Mircea Cozma, cel care a ridicat 1.000 de statui, busturi, plăci memoriale pen­tru oamenii de valoare din istoria și cultura României – nu doar în Prahova sa, ci în întreaga țară! Sînt mii și mii de militari în rezervă, jigniți de ,,haștagi”, dar și supărați de decăderea demnității naționale, sînt atîția oameni din țară și din diaspora care respiră patriotism, pe care îi văd că nu au acel partid cu care să voteze. Să le dea asta PSD-ul tremurînd și fracturat al lui Dăncilă și Ciolacu?! PNL-ul lui Klaus? USR-ul ,,Matrix” al lui Barna ,,Pastilă”?! Hai să le dăm noi acest partid! Noi, cu cei trecuți în titlu și cu mulți alții, români patrioți!

Nu știu cîți cititori ai ,,României Mari” au citit declarația relativ recentă a tînărului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, rostită de ziua Jandarmeriei din Maramureș, în fața comandanților mai multor arme. Iată cîteva pasaje: ,,Această țară este o țară de slugi, iar slugile sînteți dvs. și noi, iar nu cei care conduc instituțiile. Ei își iau salariile și gradele din altă parte: ori din Vest, ori și mai din Vest. Pentru că vorbim de Ștefan cel Mare, sîntem datori să ținem această sabie ridicată, și sub această sabie să ne așezăm toți cei care mai credem în această țară, cei care mai credem în România și cei care mai credem în români. Bocancul altor state este pus pe gîtul românilor. (…) Noi, românii, putem, aici la noi în țară, să mai facem ceva. Dar de fiecare dată, în mod regulat, din ce în ce mai aproape de normalitate, din păcate, alții au voie să facă. Noi trebuie să stăm în genunchi în fața celor din Vest sau și mai din Vest. Președinte, șefi de instituții importante, de la SRI, de la Avocatul Poporului, au niște nume care n-au de-a face cu Grigore Ardelean, Mureșan Vasile sau Popescu Viorel. Le găsiți în cărțile de limba germană, dar nu în cărțile care să țină de români, care să țină de înaintașii noștri”.

Da, asta spune un primar inde­pendent actualmente, un om bogat, dar care vrea ca țara lui să fie demnă, suverană! Citiți declarațiile lui Chitic, ale lui Pleșoianu, Ingrid Mocanu, Dan Tănasă – citiți ,,România Mare” și veți vedea că am dreptate cînd spun: ,,Acum, ori prea tîrziu!”. Punem pariu că și Cherecheș ar merge cu un asemenea grup de patrioți? Punem pariu că și români bogați, care nu vor să se afișeze, fiindcă s-ar năpusti anchete și controale asupra lor, ar susține mișcarea?

Recapitulînd la modul concret – pentru că a trecut vremea vorbelor -,
avem cam așa: un candidat ,,loco­motivă” care poate ieși ușor pe podium, o seamă de personalități, cu mare notorietate și acces la mass-media și, nu în ultimul rînd, posibilități financiare, la care am făcut acum doar aluzii. Și mai avem ceva ce alții nu au: un crez, singurul valabil – România. Patria și Națiunea, mai presus de orice!

Ce mai așteptăm?! ,,No, gata, no, hai!”

DRAGOȘ DUMITRIU

Păreri și opinii