Şovinii unguri fac ce vor din bandiţii PSD…

in Lecturi la lumina ceaiului

Preşedintele Parlamentului ungar pledează pentru autonomia maghiarilor, la inaugurarea unui centru cultural în judeţul Alba

Liderii comunităţilor maghiare din ţările vecine Ungariei trebuie să intensifice eforturile pentru autonomie, a declarat Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, prezent duminică, 6 iulie, la Rimetea (judeţul Alba), unde a inaugurat un centru cultural maghiar finanţat de Duna TV, potrivit MTI.

Laszlo Kover a notat că membrii naţiunii maghiare, divizaţi prin Tratatul de la Trianon, au dreptul de a trăi într-o singură entitate, în cadrul Uniunii Europene. „Există diverse forme de autonomie în Uniunea Europeană care oferă posibilitatea unei autodeterminări”, a explicat preşedintele Parlamentului ungar, oferind exemplul suedezilor din Finlanda, al finlandezilor din Suedia, al bascilor şi catalanilor. Kover a amintit că premierul Viktor Orban a vorbit de mai multe ori despre existenţa „problemei maghiare” la nivel european, explicînd că primul-ministru vrea să semnaleze intenţia Guvernului de la Budapesta de a pune un accent mai pronunţat pe acest subiect la nivel internaţional. „Acest lucru necesită o situaţie economică adecvată în Ungaria, iar foarte multe depind şi de disponibilitatea liderilor comunităţilor maghiare de a trata cu seriozitate obiectivele strategice”, a insistat Laszlo Kover. „Maghiarii din Transilvania au nevoie de mai multă susţinere din partea liderilor locali, dar şi din partea liderilor politici ungari”, a subliniat oficialul ungar. Laszlo Kover a făcut aceste declaraţii cu ocazia inaugurării unui centru cultural maghiar, cumpărat şi restaurat de postul Duna TV, în localitatea Rimetea (judeţul Alba).

Păreri și opinii