Specia umană, martoră a unor fenomene misterioase (4)

in Lecturi la lumina ceaiului

triunghiul bermudelor (3)
În misiunea de rutină nu a apărut nimic deosebit pînă la orele 15,15, cînd operatorul radio de la Turnul de control al bazei aeronavale de la Fort Lauderdale, care aştepta să fie contactat pentru primirea instrucţiunilor de aterizare şi a orei de sosire, a recepţionat un mesaj ciudat de la comandantul escadrilei. Înregistrările conţineau următorul dialog:
Charles Taylor: „Comandantul escadrilei cheamă turnul de control. Urgent. Se pare că ne-am abătut de la rută. Nu putem vedea pămîntul… Repet… Nu putem vedea pămîntul”.
Turnul: „Care este poziţia voastră?”.
C.T.: „Nu sîntem siguri de poziţia noastră. Nu sîntem siguri unde ne aflăm… Se pare că ne-am rătăcit”.
Turnul: „Ar trebui să vă îndreptaţi spre Vest”.
C.T.: „Nu ştim în care parte este Vestul. Nimic nu este în regulă… Ciudat… Nu sîntem siguri de nici o direcţie. Pînă şi oceanul arată altfel”.
În jurul orelor 15,30, instructorul-şef de la Fort Lauderdale a recepţionat un mesaj, în care i se cereau copilotului Powers informaţii despre direcţia indicată de busola sa, după care a venit şi răspunsul lui Powers:
Powers: „Nu ştiu unde ne găsim. Cred că ne-am rătăcit după ultima schimbare de direcţie. Ambele busole sînt dereglate. Încerc să găsesc Fort Lauderdale… Sînt sigur că survolez Keys, dar nu ştiu precis unde ne aflăm…”.
Instructorul-şef de la sol l-a sfătuit să zboare spre Nord, să aibă soarele în stînga sa pînă ajunge la centrul aeronaval de la Fort Lauderdale, însă acesta i-a replicat: „Tocmai am survolat o insulă mică… Nu se vede nici un alt pămînt…”, ceea ce însemna că pilotul nu survola Keys şi că se rătăcise. Treptat, mesajele au devenit din ce în ce mai greu de recepţionat, lucru explicat, ulterior, prin posibila acţiune a unui cîmp electrostatic, a cărui origine nu a putut fi, însă, identificată. Faptul este perfect credibil în cazul pătrunderii în zona de acţiune a unei porţi hiperspaţiale. La orele 16, Turnul a auzit că locotenentul Taylor a predat comanda căpitanului Silver, care, la rîndul său, a transmis:
Silver: „Nu ştim precis unde ne aflăm… Cred că sîntem la 225 de mile Nord-Est de bază… Cred că am survolat Florida şi ne găsim în Golful Mexic…”.
Noul comandant al escadrilei a hotărît o întoarcere la 180 de grade, cu speranţa de a ajunge din nou deasupra Floridei, dar transmisia a devenit tot mai slabă, semn că se îndrepta spre adîncimea teritoriului din spaţiul tridimensional paralel. Unele rapoarte afirmă că ultimele cuvinte recepţionate de la „Zborul 19” au fost: „Se pare că… Am pătruns în apele albe… Sîntem definitiv pierduţi…”. La cîteva minute după decolarea hidroavionului Martin Mariner, Turnul de control a primit un mesaj de la locotenentul Come, care relata că în zona unde se presupunea că s-ar afla escadrila sînt curenţi de aer puternici, la altitudinea de 2.000 de metri. Acesta a fost ultimul mesaj primit de la hidroavionul de salvare, deoarece, la scurt timp, toate unităţile de salvare au primit un alt mesaj, în care se spunea că au dispărut 6 avioane în loc de 5. Nu s-a primit nici un altfel de comunicări de la „Zborul 19”, sau de la hidroavionul de salvare. Totuşi, după orele 19, baza aeronavală Opa-Locka, din Miami, a recepţionat următorul mesaj: „FT… FT…”, care este o parte din indicativul „Zborului 19”. Indicativul complet al avionului comandantului era FT-28. Dacă acest mesaj venea, într-adevăr, de la patrula dispărută, înseamnă că el a fost transmis la două ore după ce avioanele au rămas fără combustibil. Cercetarea iniţială din ziua dispariţiei a fost suspendată din cauza întunericului, cu toate că nave ale Pazei de Coastă au căutat supravieţuitori pe tot parcursul nopţii. A doua zi, s-a declanşat o operaţiune masivă de investigare, de o amploare nemaiîntîlnită, la care au participat 240 de avioane de pe Portavionul „Solomons”, 4 distrugătoare, cîteva submarine, 18 nave ale Pazei de Coastă, vedete de cercetare şi salvare, sute de avioane particulare, yahturi şi ambarcaţiuni diferite, precum şi multe avioane de la Centrul aeronaval Banana River, primind sprijin inclusiv de la RAF-ul britanic. Dar, în ciuda tuturor eforturilor depuse, nu s-a descoperit nimic.
(va urma)
Os. Kuhlen

COMENTARII DE LA CITITORI