Statuile extratereştrilor descoperite în Iordania îşi păstrează secretul şi în ziua de astăzi

in Lecturi la lumina ceaiului

Mai multe statui misterioase au fost descoperite în vecinătatea aşezării neolitice Ain Ghazal, în imediata apropiere a capitalei Iordanului, Amman. Descoperirea senzaţională a fost realizată în 1983, de către o echipă internaţională de arheologi, dar nu a fost mediatizată, din motive subiective.

Conform istoricilor, Ain Ghazal a fost un sat de vînători, întemeiat în anul 8000 î. Chr., dar, din motive încă necunoscute, a fost abandonat în jurul anului 5000 î. Chr. Arheologii au început excavările în 1982, pentru a elucida misterul oamenilor care au trăit în această zonă în perioada Neoliticului. După ce săpăturile au fost demarate, specialiştii au descoperit nenumărate obiecte antice. Cele mai remarcabile, dar, în acelaşi timp, şi stranii sînt statuile din ipsos, care par să înfăţişeze nişte fiinţe stranii, cu chipurile luminoase, chiar vesele. Statuile au fost realizate dintr-un amestec de lut, care conţine pulbere de calcar şi tencuială de var

. Dimensiunile lor variază, cea mai mică avînd 2 metri, iar cea mai mare depăşind cu puţin 3 metri înălţime. Arheologii sînt de părere că misterioasele statui au o vechime de aproximativ 8.000 de ani. Pornind de la aceste elemente, se vehiculează ideea că ar aparţine anumitor zei, care au coborît pe Terra şi au influenţat, în mod decisiv, civilizaţia antică ce a trăit pe teritoriul actual al Iordanului. Forma şi înălţimea umanoizilor sînt elementele clasice care i-au făcut pe foarte mulţi să creadă că statuile aparţin, de fapt, unei civilizaţii extraterestre. Probabil că acesta a fost motivul pentru care acele artefacte antice au fost date uitării şi nu s-a mai pomenit nimic despre ele, din clipa în care au fost descoperite şi pînă de curînd. Nu se cunosc alte informaţii despre statuile neolitice şi despre civilizaţia care le-a realizat, dar, probabil, odată cu trecerea timpului, elemente vitale despre Istoria antică şi despre evoluţia omenirii vor ieşi la iveală.

Păreri și opinii