STATUL NU ARE NICI UN DREPT SĂ-I TAXEZE PE CEI PE CARE I-A ALUNGAT DIN ŢARĂ!

in Lecturi la lumina ceaiului

În apărarea românilor din diaspora

 

Pomenile electorale au trecut. Odată cu intrarea în noul an, găurile au devenit mai mari şi mai vizibile decît însuşi şvaiţerul. Nimeni nu vrea să privească realitatea în faţă şi să recunoască un adevăr care se vede din Lună: economia românească nu merge! Sau merge, dar merge prost şi contra Interesului Naţional. Indicii statistici pe care îi vîntură la televizor tot felul de lucrători cu gura nu păcălesc pe nimeni. N-are rost să insist, treaba e clară. Guvernul Ponta – cu mult mai bun şi mai corect decît guvernele anterioare, Tăricenau, Boc, Ungureanu – nu are bani. Poate şi pentru faptul, incontestabil, că s-a străduit să repare greşelile monumentale ale Regimului Băsescu, referitoare la pensii şi la salarii. În situaţia dată, ce s-au gîndit economiştii de la Palatul Victoria? Ia să punem noi o taxă (cică benevolă!) şi pe diaspora! Că tot a votat ea cu duşmanul, aşa că trebuie pedepsită! Eu aş numi perceperea celor 10 euro de persoană, pe lună, Birul Căpşunii. Care se adaugă altora, la fel de revoltătoare: Fumăritul, Văcăritul, Oaia Seacă etc. Lăsînd gluma la o parte, vom constata că situaţia e tristă şi inacceptabilă. De ce trebuie să le ia Statul acestor semeni ai noştri cîte 10 euro pe lună? Adică 120 de euro pe an. Cu ce drept? Nu văd nici o justificare. În lungile mele drumuri prin Europa am întîlnit numeroşi compatrioţi ai noştri. Cei mai mulţi îşi păstrează demnitatea şi optimismul, deşi sînt destul de amărîţi.

În noiembrie 2007, am condus o delegaţie parlamentară la Vatican, pentru a mă întîlni cu Papa Benedict al XVI-lea, căruia i-am înmînat o scrisoare din partea lui Nicolae Văcăroiu. Atît lui, cît şi unui mare număr de senatori şi deputaţi de la Roma (printre care şi celebrul procuror Antonio di Pietro, modelul pentru Comisarul Cattani) le-am solicitat să se implice în temperarea isteriei anti-româneşti care se declanşase în acea perioadă. Mai mult decît atît, dar, în semn de protest faţă de insultele grave pe care le-a adresat întregului Popor Român nepoata lui Benito Mussolini, eu am decis retragerea celor 5 parlamentari PRM din grupul Identitate – Tradiţie – Suveranitate, pe care îl creasem în Parlamentul European. Asta, în pofida rugăminţilor pe care mi le adresase amicul meu Jean-Marie le Pen. Îi rog pe acei nevricoşi din diaspora, care mă critică pe Internet pentru o emisiune din 2014, la care am participat împreună cu Miron Cozma, să nu uite sacrificiile pe care le-am făcut eu pentru românii de peste hotare. Diaspora n-a avut, niciodată, un prieten atît de curajos şi loial cum sînt eu.

Acelaşi elementar spirit de dreptate mă determină acum să iau atitudine împotriva aberantei propuneri făcute de Guvernul Ponta. Junele prim-ministru a apărut la televizor, dar exprimarea lui a fost confuză, nimeni n-a înţeles ce vrea, de fapt. Ce lege e aia fără sancţiuni în caz de nerespectare? E vorba de o contribuţie, benevolă, la sistemul de pensii? Aşadar, românii care muncesc afară dau bani şi statului unde trăiesc, şi statului unde vor trăi la bătrîneţe? Dar dacă nu vor să revină acasă, de ce să mai plătească? Victor Ponta ar trebui să o întrebe pe soţia lui, membră a Parlamentului European, cît de nefericiţi sînt românii pe care îi întîlneşte la Bruxelles, Strasbourg etc. Aşa e, Daciana? Unii dintre ei n-au nici după ce bea apă. Dacă îi impozităm pe ei, mîine ce va urma? Perceperea de taxe de la copiii nou-născuţi? Sau de la nunţi, botezuri, înmormîntări? Dar e ridicol! Trebuie găsite alte soluţii pentru alimentarea Bugetului de Stat. Un Executiv care nu e capabil de aşa ceva trebuie să plece.

CORNELIU VADIM TUDOR

3 februarie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI