Ştefan Bănică Jr.

in Lecturi la lumina ceaiului

Actor şi interpret de muzică uşoară românească, Ştefan Bănică Jr. s-a născut în data de 18 octombrie 1967, în Bucureşti. Ştefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai mari interpreţi de muzică uşoară românească, dar şi un vestit actor de teatru şi film. De-a lungul anilor s-a făcut cunoscut, îmbrăţişînd şi o carieră de televiziune, fiind moderatorul emisiunii „Dansez pentru tine”. În anul 1985 a finalizat cursurile Liceului Teoretic Ion Luca Caragiale din Bucureşti, urmînd ulterior cursurile IATC la secţia actorie, avîndu-l ca îndrumător pe profesorul Ion Cojar. În profesia de actor a interpretat mai multe roluri. Debutul său a avut loc odată cu interpretarea personajului „Guriţă” din filmul serial „Eroii nu au vîrstă” în regia lui Mihai Constantinescu.
În anul 1984, Ştefan Bănică Jr. a devenit celebru în întreaga ţară, dar şi peste hotare, interpretînd alături de Oana Sîrbu rolurile personajelor principale din filmul „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos. „Extemporal la dirigenţie”, „Liceenii rock’n roll”, „O călătorie de neuitat” sînt doar cîteva dintre cele mai renumite filme în care a jucat roluri cît mai diverse. A început să cînte încă de la vîrsta de trei ani, fiind pasionat de genul rock’n roll.
În anul 2000 primeşte locul I la secţiunea Şlagare din cadrul Festivalului de la Mamaia, iar în 2002 avea să fie desemnat cel mai bun cîntăreţ de către Radio România.
În anul 2004 primeşte „Discul de aur” pentru albumul „Zori de zi”, în acelaşi an fiind premiat şi cu Ordinul Cavalerului.

COMENTARII DE LA CITITORI