Suferinţele Laviniei Şandru vor lua sfîrşit!

in Lecturi la lumina ceaiului

Exasperat de ploşniţele din închisori şi de alte suferinţe ale deţinuţilor, postul Realitatea TV a trecut la o ,,luptă” făţişă, curajoasă şi la atacuri la adresa ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc. Lavinia Şandru îl vrea prezent, în persoană, pe ministrul asaltat de acuzaţii, dar nu în biroul acestuia, ci fix la intrarea unui penitenciar, în faţa ei şi a camerelor de filmat ale televiziunii pentru care dumneaei lucrează. De parcă nu ar fi destule emisiuni în direct! Mai zicea Şandru că nu se admite prezenţa nici măcar a vreunuia dintre adjuncţii lui Cazanciuc. Solicitarea vajnicei moderatoare e cît se poate de fermă şi imperioasă: ea vrea ca ministrul să o însoţească, sau să o urmeze (?!) în vizitele pe care intenţionează să le întreprindă într-o serie de închisori din ţară. Ea să-i bată obrazul, el să tacă în modul cel mai cuviincios, iar, la sfîrşit, Robert Cazanciuc, neapărat, să prezinte scuze. În felul acesta, Lavinia ar urma să culeagă toate foloasele posibile, fiindcă – nu-i aşa? – ea a fost singura care a îndrăznit să-i apere pe deţinuţii Patriei de ploşniţele ticăloase. Bineînţeles, nimeni nu crede că acţiunea se va concretiza în vreun rezultat, fie el cît de mic, dar lupta glorioasă şi ,,plină de riscuri şi de pericole”, iniţiată de postul TV şi de Lavinia Şandru, va fi purtată, în continuare, cu tenacitate. Întrebare: de cînd o televiziune particulară îşi permite să se răstească, atît de tăios, la ministrul Justiţiei? Nu sînt destui procurori şi judecători care răspund de condiţiile din penitenciare? Noi intuim, în această luptă a Laviniei, şi un scop ascuns: eliberarea, imediată, din închisoare a unor personaje agreate, după care să curgă sponsorizările pentru respectivul post TV…

La televiziunea Antena 3 am surprins o mare şmecherie publicitară. Cetăţenii cu probleme în privinţa retrocedărilor imobiliare, adică toţi cei ce nu au izbîndit în justiţie, sînt invitaţi să se adreseze grabnic postului TV Antena 3, care se oferă să le găsească el însuşi avocaţi pe măsura cumplitelor nedreptăţi. Dar, ce se întîmplă dacă ,,maeştrii avocaţi” pierd procesele? Răspund cumva, pentru eşec, Antena 3 şi zuzele care cotcodăcesc, necontenit, pe post verzi şi uscate? E bine de ştiut că, pentru breasla avocăţească, publicitatea este strict interzisă, în această privinţă, practicanţii acestei profesii avînd drept, cel mult, la o carte de vizită, cu indicarea locului de funcţionare. Dimensiunea firmelor pe care sînt înscrise numele avocaţilor şi ale caselor de avocatură este măsurată cu multă grijă. La ce procent v-aţi înţeles voi, cei de la Antena 3, cu avocaţii atraşi în această afacere cu iz ilegal?

Recordul absurdităţilor juridice îl deţine Victor Boştinaru, care ne atrage atenţia la TV, cu deosebită severitate, că există şi infracţiunea de ,,crimă contra Constituţiei”, separată de o altă fioroasă faptă penală: tentativă la comiterea aceleiaşi crime. Dacă preşedintele PRM, dl. Corneliu Vadim Tudor, această veritabilă flacără a culturii româneşti, ar fi fost prezent în Comisia de Politică Externă a Parlamentului, sîntem siguri că erau stopate la timp astfel de afirmaţii neghioabe, care ne pun în dificultate şi pe plan extern.

Avocat NESTOR CĂLIN

COMENTARII DE LA CITITORI