Sus mafia, jos Patria!

in Editorial

Motto: „Într-o parte lumină, în cealaltă umbră! În lumina ta, înşelăciunea, în umbra ta, adevărul! Şi cînd nu mai eşti, şi lumina îşi pierde arătarea, atunci lumina adevărului!”.

(Delavrancea – „Viforul”)

Mi-e silă, o silă atît de sinceră, încît pare că nici nu e a mea. Sînt un împăciuitor, deci un parţial mincinos, ca orice om care ştie că se fac greşeli, că sînt perioade mai bune, altele mai rele… Da, sila ar trebui să-i vină unui maniheist, unuia ca Vadim Tudor, nu mie. Dar… Văd cum o nebunie a abuzurilor, distrugătoare de vieţi, este înlocuită cu lumea mafioţilor penibili, a golanilor pomădaţi scoşi parcă din filmele prohibiţiei. Nu mai suport să văd personaje care vorbesc de „distrugerea elitelor” în perioada „stalinistă”; da, s-a greşit, dar greşeala, aşa cum am mai spus, a fost în mare parte a vremurilor, fiind atunci ani ai răzbunării, ai urii, care a cuprins o lume ieşită dintr-un măcel mondial, dintr-o explozie a urii de rasă… Cine a dezlănţuit războiul? Comuniştii? Nu, nebunia capitalistă – profitul! Aşa cum tot nebunia capitalistă, imperialismul colonialist provocase prima conflagraţie mondială. Mafia politico-financiară, aceeaşi atunci ca şi acum, ascunzîndu-se sub pretexte „liberale”, ale „liberei iniţiative”, ale „pieţei care creează reguli” – tot acestea au dus la războaie. Din 1945 şi pînă în 1990, comunismul a adus pace şi construcţie. Da, a însemnat o îngrădire a „drepturilor politice” – dar, de fapt, a fost o limitare a posibilităţii mafiei politice de a prosti cetăţenii!

Uitaţi-vă acum: ajunşi în funcţii, uită tot ce au promis, uită de unde au plecat – aşa erau şi atunci! Da, erau printre ei oameni de bună calitate, dar deprindeţi prostul obicei de a citi surse directe: memorii, jurnale, corespondenţă – şi veţi descoperi revoltă şi dezamăgire. Luaţi presa vremii – veţi avea impresia unei portări în timp, dar nu şi într-o altă epocă morală! Da, comuniştii au restrîns presa, majoritatea fiind destinată educaţiei şi propagandei, care avea totuşi un scop: construirea unei ţări în care toţi oamenii, pînă la cei săraci, să trăiască decent, iar copiii lor să aibă o şansă să se schimbe – pe ei, dar şi lumea. Sigur că mafia nu dorea asta! Regula mafiei este una: ce s-ar face „deştepţii” dacă nu ar exista proştii – cît mai mulţi proşti! Şi sigur că prostirea însemna analfabetism, dar şi manipularea în massă: prin „orlatori”, cum îi numea Haşdeu, şi prin presă – proprietate a aceleiaşi mafii, a partidelor sau a clienţilor lor. Ca şi acum, erau ziarişti superbi, dar capodoperele lor erau circumscrise interesului mafiei care îi patrona. Sau, de la un moment încolo, ai puterii străine care îi finanţa – şi care avea să devină decizională în România interbelică – iar, în final, să arunce ţara într-un război care a fost la un pas să o nimicească! Vă sună cunoscut asta: o putere care e lăudată în toată presa, care e factor de decizie politică externă şi chiar internă – şi care ne-a introdus în războaie cu care nu avem nimic în comun, dar ne-a şi indus o stare conflictuală cu cea mai periculoasă putere din zonă? Nu, nu e Germania lui 1933 – 1940, ci SUA, din 2005 şi pînă în prezent.

Fac ce fac şi revin la comunism. De ce, de unde „alunecarea”? Simplu: fiind constructor de profesie, caut soluţii – ori comunismul îmi apare ca (fiind) singura. Dar, să sărim peste asta, fiindcă lumea nu mai vrea comunism, nu-i aşa, deci mă păstrez la stricta observare. Da, Kövesi şi compania sînt răi, da, în arest stau sau au stat oameni nevinovaţi, da, au fost distruse vieţi, cariere, muncă, afaceri – totul pentru nimic! Kövesi prezintă rapoarte demente, în care numărul de „arestări” şi „trimiteri în instanţă” sînt esenţiale pentru raportul anual, ah, plus menţionarea funcţiilor celor în cauză – nici vinovaţi, nici judecaţi, dar consideraţi „penali”! Deci Kövesi e ceva cumplit! Corect! Dar, pentru cine e Kövesi cumplită? Pentru mafioţii care terorizează judeţe sau zone întregi? Pentru cei care intră peste orice afacere profitabilă, cerînd cel puţin bir, dacă nu întreaga afacere – pentru ca în final să o falimenteze, după ce au stors-o în lux şi destrăbălare? Nu, pentru aceea Kövesi e răsplata cuvenită! Kövesi e rea, cumplită, de dus la beci pentru cei care s-au trezit acuzaţi după ce nu au mai ştiut cum să-şi facă şi ei loc printre mafioţi şi firme străine, şi au făcut şi ei ce fac alţii, dar fără să aibă posibilităţile şi cinismul acelora; într-un cuvînt, Kövesi e rea pentru singurul capitalism sănătos – acela al clasei de mijloc! De aceea, iniţial s-a şi dorit ca PNA (DNA) să fie destinat adevăratei corupţii, cea de nivel mare, sau cea de stat, a funcţionărimii bogate. Or, aici rezultatele (finale) sînt zero! Avem preşedinte funcţionar de-o viaţă, îmbogăţit prin ilegalităţi dovedite în istanţă – DNA… pauză! Avem lider de partid liberal, funcţionar de-o viaţă, nu se ştie cum a avut bani de campanii extrem de bogate, de viaţă îmbelşugată – DNA… pauză! Avem „cel mai puternic politician din România”, acuzat de DNA de constituire de grup infracţional şi alte grozăvii, dar nu de-acum, ci de prin 2000, ori pînă anul ăsta, timp de aproape 20 de ani, cînd „grupul” a activat „infracţional” – DNA… pauză! 20 de ani… Dumnezeule, în timpul ăsta Ceauşescu a construit o ţară, iar noi l-am împuşcat! Şi îi împuşcăm în continuare memoria, istoria sa (şi a noastră!) inegalabilă!

Da, deci dacă vrem să o lichidăm pe Kövesi pentru că ţipă mafia, nu vom realiza nimic bun; vom înlocui un torţionar judiciar cu torţionari politico-economici, cu ramificaţii în sfidarea de zi cu zi. Şi nu mă refer la decapotabila roşie cu care „deputatul” beizadea de Ploieşti venea la liceu, ci la introducerea cefelor groase, tatuate, a bandelor interlope în Consiliul Judeţean. Nu mă refer nici la apartamentul de 1 milion al fetei preşedintelui-jucător şi funcţionar de stat, ci la golanii pe care i-a oploşit, de la cei care preluau afacerile, pînă la cei care băteau lumea pe stradă în campanii electorale… şi nu numai.

Puiu Popoviciu se plînge că SRI a depus probe în istanţă… Elena Udrea se plînge că SRI a participat la anchetă… Clanul Cosma, Sebastian Ghiţă se plîng că SRI i-a ascultat… Iar instanţa zice, da, au dreptate! Oameni buni, am înnebunit?

Dan Diaconescu a stat mai mult în puşcărie decît tot dosarul Microsoft (că EADS intră probabil în prescriere); marele om de cultură a făcut mai mult arest preventiv decît a făcut Copos puşcărie efectiv – pentru ca în final să fie achitat complet… Din nou întreb, oameni buni, am înnebunit?

În judeţe care dau membri ai CSAT funcţionează bande interlope înspăimîntătoare… Palatele de pe Snagov şi din Băneasa sînt goale, fiindcă majoritatea proprietarilor sînt prin „costarici”, conducîndu-şi afacerile (golăniile, de fapt) de acolo, cu banii plasaţi în paradisuri ficale şi aşteptînd să fie schimbat „sistemul”… Sînt pline aresturile şi puşcăriile de „evazionişti” – iar mariile companii internaţionale şi băncile nu plătesc impozit de ani de zile! La naiba cu toţi şi toate, dar dacă nu am înnebunit, înseamnă că nu e ceva în regulă!

„Jos Mafia, sus Patria!”, era sloganul marelui PRM… Nici Kövesi, dar nici mafia nu sînt Patria, asta e clar! Dar la fel de clar e că ambele – şi Kövesi, şi mafia – sînt sus, pe cînd Patria e din ce în ce mai jos. Şi care e soluţia? (Am cîţiva prieteni care mă tot întreabă asta). Pauză, publicitate! Glumesc, desigur, v-am spus că mi-e silă… E simplu – soluţia nu există, pentru că sistemul capitalist pluripartit nu o acceptă! Nu poţi merge pe apă, cum nu poţi înota pe uscat! Deci, pînă cînd vom înţelege că Patria NU înseamnă tagma jefuitorilor, adică grupările politice cupide – ei bine, pînă atunci NU va exista vreo soluţie. Vor exista Kövesi, clanul cutare, „dezvăluiri” TV şi alte impozite pe prostirea poporului. Punct.

P.S. Ştefăniţă vodă a fost otrăvit, Moldova a fost salvată, nu-i aşa? „Nu deşteptaţi pe Ştefăniţă”!…

DRAGOŞ DUMITRIU

Nebunii duc România la balamuc!

Păreri și opinii