Tăriceanu: PNL, anexă pentru Iohannis, care ar putea să-i spună lui Cioloş să-l preia

in Război corupției

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, duminică, faptul că PNL funcţionează ca un „partid anexă“ pentru preşedintele Klaus Iohannis, care, la un moment dat, s-ar putea să-i spună lui Dacian Cioloş să „preia partidul“.
„PNL pare să fie un partid acaparat de PDL, se comportă în maniera tipică agresivă, tipică a PDL de altădată, are un stil de politician începător în modul de manifestare politică. A doua problemă este că această lipsă de leadership îl face să fie dependent de preşedintele Iohannis, de obiectivele politice ale preşedintelui. El nu funcţionează decît ca un partid anexă pentru preşedinte, care, sigur, dacă la un moment dat va considera şi va vedea că nu are nici o şansă cu actualul leadership, s-ar putea să-i spună lui Cioloş: domnule du-te tu şi preia partidul. Şi atunci toată lumea în PNL, aşa cum am văzut că s-a comportat în ultima perioadă, o să-l îmbrăţişeze poate pe Cioloş, nu pentru că Cioloş ar fi ceva rău, problema este că un partid adevărat nu poate să trăiască prin transplanturi din exterior de personalităţi, trebuie să clădească propriile personalităţi“, a spus Tăriceanu la Antena 3. Tăriceanu a adăugat că un „deziderat“ al unora dintre foştii săi colegi din PNL ar fi să preia conducerea liberalilor, în alianţă cu ALDE, după alegeri, dar a afirmat că exclude această variantă deoarece PNL este un partid izolat. Tăriceanu a mai afirmat că premierul Cioloş face eforturi la guvernare şi a atras atenţia că acest cabinet „a fost chemat să gestioneze treburile curente şi să organizeze alegerile“.
„Premierul Cioloş, în schimb, îl văd încercînd să facă eforturi, însă nu ştiu dacă, o spun cu multă deferenţă pentru el că îl cunosc şi îl apreciez, nu ştiu dacă nu cumva la nivelul cabinetului se produce o schimbare de direcţie şi de abordare. Acest cabinet a fost chemat să gestioneze treburile curente şi să organizeze alegerile, nu ştiu dacă nu cumva îşi imaginează unii că acest cabinet trebuie să dureze mai mult sau să facă planuri pe termen lung“, a mai spus liderul ALDE, adăugînd că pentru acest lucru trebuie să aibă o reprezentabilitate, să fi fost votat de cetăţeni. El a mai arătat că în cabinetul Cioloş sînt mai mulţi miniştri care tratează cu „aroganţă“ anumite subiecte din viaţa de zi cu zi a românilor. „Aş face o distincţie între Dacian Cioloş şi Guvern. Pentru că la nivelul cabinetului, cu două-trei excepţii, ministrul de Externe, ministrul Apărării, poate vicepremierii, cei doi, restul mă uit şi cîteodată mă bufneşte rîsul, dar este un rîs tragic cînd văd gafele pe care le fac, aroganţa cu care tratează anumite subiecte din viaţa de zi cu zi a românilor. Pînă la urmă, astea sînt semne şi de lipsă de experienţă, dar şi de lipsă de pregătire, de inadecvare pentru posturile pe care au fost puşi. Unii dintre ei îmi dau senzaţia că sînt grăbiţi să treacă anul să se întoarcă la Bruxelles, că aici salariile nu sînt deloc motivante. Îi încurcă treaba la care sînt puşi aici“, a mai afirmat Tăriceanu.
Alina Costache

COMENTARII DE LA CITITORI