Teama de revirimentul național a cuprins slugile Apusului!

in Editorial

,,Să triumfe vorba liberă a omului liber, nu tăcerea vino­vată. Să triumfe România, nu „Românica”. Liviu Pleșoianu

Congresul PSD e istorie. Dar e și isterie! Asta pentru că am avut dreptate – și s-au separat două ape acolo: cei care se supun – și urmează o veche tradiție a marelui partid, supunerea pe bani și avantaje, poate chiar și pe libertate – și cei care vor să fie drepți în fața națiunii. Iar aceștia din urmă, chiar dacă puțini, creează frisoane Occidentului și cozilor lor de topor.

Discursul lui Liviu Pleșoianu, tînăr și curajos om politic cu vederi naționale, a fost de departe cel mai bun. A avut suflu patriotic, a avut tăișul îndreptat către cei care vor să mențină starea de colonie în România – a avut chiar și bunul simț și temeritatea de a vorbi de Liviu Dragnea, personajul tragic, chiar în sensul antic al etimologiei cuvîntului: tragos, țapul ispășitor al misteriilor eleusine.

Imediat s-a dat ordinul ,,pe unitate” – și s-au executat! Dar sînt și idioți!

Ploaie de atacuri împotriva lui Pleșoianu, care e definit ca… „omul rușilor”. Sau ,,Vedeta Sputnik”.

Deci, faptul că „Sputnik“ i-a publicat multe dintre intervențiile din plen, de la TV sau unele dintre postările de pe net a devenit arma lor – singura! În rest, nimic – idioții nu îi pot găsi alt cusur, decît că l-a preluat o agenție internațională care… e rusească! La origine, căci varianta în cauză e cea de la Chișinău, deci moldovenească, de limbă română! Altfel, în nemernicia lor, ei sînt chipurile unioniști, Moldova, dragostea noastră – dar, dacă e vorba de Pleșoianu, vai, nu, sînt rușii! Cert este că asta demonstrează clar ce teamă le e de omul care a reușit să stîrnească aplauze la scenă deschisă cu un discurs național – în cel mai puternic partid! În mintea lor, tînărul politician a reușit să ,,smintească” de la „calea europeană” sau „americană” un mare număr de membri marcanți ai PSD!

Ciudat este că și Viorica Dăncilă s-a alăturat acestui cor: ,,Aș putea să îl critic pentru discursul antieuropean și antiamerican de la congres, pe care eu nu mi-l asum”, a declarat premierul. Fals complet, pentru că Liviu Pleșoianu nu fusese nici antieuropean și nici antiamerican, așa cum bine i-a replicat sarcasticul Mugur Ciuvică doamnei Dăncilă. De fapt, Pleșoianu a spus așa: ,,Să fim #proeuropeni, să fim. Dar să fii proeuropean înseamnă oare următoarea scenă? Imaginați-vă că în acest moment călătoresc în timp Baiazid și Mircea cel Bătrîn și sînt cu noi aici în sală. Și Baiazid, în stilul lui clasic, îi adresează celebra întrebare: Tu ești Mircea? La care Mircea, adaptat noilor timpuri, îi răspunde: Cum vrei tu, împărate. După care, fericit că este #modern, #progresist, #proeuropean, Mircea se duce la cantina Parlamentului și, cu gîndul la Baiazid, își comandă o șaorma cu de toate. Să fim #proamericani, să fim, chiar să fim. Dar să fii #proamerican înseamnă oare următorul monolog? «Vă iubim, sînteți partenerii noștri strategici, practic cei mai buni prieteni de pe planetă. Sigur, dacă vreți să ne vizitați țara, trebuie să stați la o coadă imensă ca să luați, dacă vă ajută bunul Dumnezeu, viză. Dar, cu toate acestea sînteți extraordinari, aveți și petrol, și gaze la Marea Neagră, și legea offshore trebuie să fie dată în așa fel încît să fie bine, să nu fie rău, dacă mă înțelegeți»”. Sigur, Pleșoianu s-a exprimat elegant, doar era la un congres – dar și ponderat: era, totuși, la congresul partidului de guvernămînt!

Cert e că s-a întîmplat aparent ceea ce trebuia: a învins garnitura ,,aliniată”, cu bizarul bibliotecar din Caracal, Fifor, secretar general – cel care anunța zilnic că îl amenință rușii –, și ,,manechinul” guvernamental, Eu­gen Teodorovici, președinte executiv. Și atunci, de ce se teme puterea reală de un învins ca Liviu Pleșoianu – și de ce și-a pus ciracii din presă să-l atace? Poate pentru că ei înțeleg că a sosit clipa redeșteptării naționale – și vor să o întîrzie cît mai mult?

Hai să recapitulăm situația: de partea bună avem un număr de lideri politici curajoși, nu mulți, dar destui, cu vizibilitate mediatică; o seamă de activiști politici, din mai multe zone politice, dornici să participe la o construcție națională; un electorat matur, mulți pensionari, care vor să lase mai departe ceea ce au primit și au construit ei – o țară, nu o colonie; mulți dintre ei au făcut parte sau au fost contaminați de fenomenul Vadim – România Mare. În plus, mai există un ideal, există justețea cauzei, zic eu – a păstrării identității naționale și a suveranității, chiar și a credinței.

De partea cealaltă sînt bani, iluzie, teamă, manipulare, prostie încurajată… ,,Vrem o țară ca afară” – titlul unui cîntec aiurit, așa cum sînt majoritatea imitațiilor și făcăturilor de azi. Dar a prins – pentru că și ei și-au dat seama cît de mult contează pentru român să se fudulească. Și să aibă ce are altul – chiar dacă avutul lui e mult mai frumos, mai prețios decît al celuilalt! Nu sînt oameni de rea credință, dimpotrivă! Dar le sînt zgîndărite cusururile și le sînt transformate frustrările în motive de orgoliu, de manifestare uneori patologică a unei pretinse superiorități! E suficient să le citești postările! Cumul de limbaj murdar, de infatuare, aroganță… Nu mereu, dar în multe, prea multe situații.

Paranteză – Coaliția a acceptat modificarea schemei de vot în străinătate, acceptînd două discriminări pozitive. Astfel, votanții din diaspora au dreptul să voteze timp de trei zile, iar termenul limită, ora 21 (ora României), nu e valabil și pentru cei surprinși în secția de votare… care pot vota pînă la ora 24! Cu alte cuvinte, în ciuda evidențelor privind mistificarea procesului de vot în 2009, 2014 și acum, la europarlamentare, PSD – ALDE, defavorizate în fiecare dintre ocaziile amintite, calcă mai adînc în groapă! Și asta, nota bene, înainte ca o anchetă serioasă să scoată la iveală neregulile de la alegerile respective – mecanismul fraudării, instituții și persoane implicate. Reamintim că Liviu Dragnea se află în închisoare (și) din cauza unei ilegalități electorale – în schimb, în cazul marilor nereguli de la alegerile amintite… nimic și nimeni nu e vinovat! Gestul de azi al liderilor PSD – ALDE înseamnă o trădare a celor care au activat în campaniile electorale în județe – dar și-au văzut munca anulată în final, prin manipulările din diaspora. Acum, liderii Coaliției au creat premise ca să fie mai rău! Să reamintim și că în diaspora sînt circa 4 milioane de români, în majoritate în Occident, unde cea mai mare parte a presei este contra PSD-ALDE. Deci, automat românii de acolo, influențați de presă și dominați de spiritul critic și negaționist, sînt o massă de manevră contra a tot ce nu place Occidentului! Da, Coaliția și-a trădat propriul electorat, dar mai ales a trădat ideea de suveranitate! Alegerile din România sînt decise de votul rătăcitei ,,Diaspore” – și vor fi și mai manevrate de acum înainte! Și atunci, de ce să mai stea oameni politici patrioți la PSD sau ALDE?!

Ce s-ar putea întîmpla mai departe? Fie această coalizare sub formalul unui partid existent, fie sub al unuia nou – practic, în amîndouă situațiile pornind de la aceleași atuuri: nevoia (electoratului) de un asemenea partid, notorietatea și credibilitatea liderilor și, în fine, necesitatea obiectivă a existenței unei astfel de grupări, în context intern și internațional. Trei atuuri care fac extrem de fezabil proiectul, mai fezabil decît oricînd. Sincer, cu experiența mea, văd momentul ca fiind unic! Și șansa națională!

DRAGOȘ DUMITRIU

Păreri și opinii