TELEPATIA (2)

in Lecturi la lumina ceaiului

Misterul crimei din Pădurea Gains

1 octombrie 1992, districtul Winfalls, statul american Maine. Orele 4,40 dimineaţa. Benjamin Cortez, de 56 de ani, inspector forestier, aflat în exerciţiul funcţiunii, trage camioneta la marginea drumului ce străbate Pădurea Gains. I se pare că vede un foc deschis în profunzimea decorului. Îşi încarcă arma şi porneşte, prudent, pe acea direcţie. După ce parcurge 30-40 de metri, zăreşte, într-un luminiş, patru femei, aşezate în jurul unei movile de vreascuri aprinse, îngînînd o melodie ininteligibilă şi ţinîndu-se de mîini. Nedumerit, Cortez rămîne neclintit minute în şir. La un moment dat, cele patru se ridică. Se disting o femeie, de 30-35 de ani, şi trei adolescente. Cu unelte pregătite din timp, ele încep să vopsească, pe copacii din preajmă, semne indescifrabile de la distanţă. Contrariat, bărbatul vrea să părăsească locul, furişîndu-se cu spatele. E auzit. Bizarul grup se repede asupra lui şi îl imobilizează cu sălbăticie.

Orele 5,20, aceeaşi dimineaţă. Raymond Suter, asistentul lui Cortez, patrulează în zonă, pe urmele şefului său. Observă camioneta la liziera pădurii şi porneşte să-l caute. După cîţiva zeci de metri, găseşte arma lui Cortez, apoi o groapă de cenuşă încă mocnind şi, pe patru trunchiuri din apropiere, acelaşi semn, făcut cu vopsea albă: un cerc şi o cruce sub el. Simbolul Planetei Venus.

Biroul şerifului districtual din Winfalls. Orele 7,20. Ted Norton, şeriful, primeşte, prin fax, o înştiinţare şi o fotografie, de la clinica de psihiatrie „Garret’s“. Eileen Fortune, de 34 de ani, a evadat din rezervă şi este dată în urmărire. Ea suferă de schizofrenie rituală şi xenopatie, adică este obsedată de apartenenţa la o anumită formă de asociere ocultă, dar şi de o aşa-zisă influenţă externă, a unui şef spiritual, ale cărui ordine se simte obligată să le execute. A fost suspectată că şi-a ucis soţul, după ce l-a drogat şi a incendiat casa, dar, în lipsă de probe, a fost achitată.

Biroul şerifului districtual, Winfalls. Orele 7,45. Soseşte, într-o evidentă stare de agitaţie, Raymond Suter. El îi relatează şerifului Norton suspecta absenţă a şefului său, Cortez, şi ciudatele semne din pădure. Cei doi, împreună cu ajutorul de şerif, Bill Wriht, pleacă spre zona respectivă.

Madison College, Winfalls, orele 10,00. Se constată absenţa de la cursuri a trei fete, Collins, Suarez şi Brian. Părinţii, alarmaţi, susţin că ele nu au fost, în noaptea precedentă, acasă.

Pădurea Gains, orele 12,35. Grupul de bărbaţi, în frunte cu şeriful, găseşte trupul carbonizat al inspectorului forestier Cortez, învelit într-o pătură de spital, pe care sînt desenate un cerc şi o cruce dedesubt – simbolul Planetei Venus. Prin staţia Radio, şeriful transmite semnalmentele schizofrenicei Eileen Fortune, precum şi ordinul de arestare a acesteia.

Orele 13.00. Autopsia indică faptul că Benjamin Cortez a fost drogat şi, apoi, ars, cu mijloace primitive. Părinţii celor trei fete dispărute de la Madison College sînt din ce în ce mai alarmaţi. Şeriful Norton şi şeriful departamentului forestier Winfalls decid organizarea unor grupuri de pîndă, pentru noaptea următoare.

Orele 15.20. Aceeaşi zi. Acasă la prof. Winston Carfax, de la Madison College. Acesta explică posibila semnificaţie a cercului cu cruce dedesubt prin identificarea Planetei Venus cu mitul lui Lilith, sau Luna Neagră, demon feminin nocturn, menit să chinuie bărbaţii şi să apere femeile de la a naşte monştri. Literatura de specialitate îl numeşte Succubus. Prof. Carfax atrage atenţia că Sărbătoarea de Halloween (31 octombrie) poate exacerba ritualul de invocare a lui Lilith şi oricine îl întrerupe este considerat inamic.

Noaptea de 1-2 octombrie 1992. În Pădurea Gains nu se semnalează nimic deosebit. Eileen Fortune şi cele trei fete dispărute de acasă nu sînt reperate.

3 octombrie, localitatea Spins, acasă la John Fortune, fratele lui Eileen. Acesta declară că nu ştie unde se poate afla sora lui şi că nu a mai văzut-o de trei săptămîni, cînd a vizitat-o ultima oară, la centrul psihiatric „Garret’s“.

4 octombrie, Madison College. Medicul aşezămîntului îi spune şerifului că toate cele trei fete dispărute, Collins, Suarez şi Brian, şi-au făcut teste de graviditate, strict confidenţial, şi acestea au ieşit pozitive. În aceeaşi zi, sînt semnalate în Pădurea Gains grupuri de cîte patru arbori, pe care este vopsit simbolul Planetei Venus.

5 octombrie, Cimitirul Winfalls. După înhumare, soţia lui Cortez, Erica, îi povesteşte şerifului că soţul ei a avut, timp de mai multe nopţi, coşmaruri violente şi presimţea că va fi ucis. Defunctul fusese un om deosebit de credincios.

6 octombrie. În districtul Winfalls sînt semnalate mai multe grupuri sataniste. Interpelaţi de Poliţie, liderii lor declară că îşi caută o „soră pierdută“ şi că nu vor avea loc ritualuri.

6 octombrie, biroul şerifului districtual. Unul dintre capii grupurilor sataniste sosite în zona Winfalls îi declară şerifului că „sora“ Eileen este în primejdie şi că acuzaţia de crimă împotriva ei este nefondată. El crede că cele trei fete, care i s-au alăturat de bună voie, doresc să nască băieţi „zdraveni şi frumoşi, protejaţi, toată viaţa, de Lilith, împotriva femeilor stricate“. Toate cele patru dispărute vor apărea după noaptea de Halloween (31 octombrie).

Noaptea de 6-7 octombrie. Asistate de Poliţie, grupurile de satanişti execută un ritual paşnic de „salvare a sorei Eileen“.

7 octombrie, Union Bank. Erica Cortez, văduva victimei, înregistrează toate bunurile familiei pe numele său, iar, apoi, cumpără un bilet de avion, pe ruta Augusta-Boston, pentru a doua zi.

Noaptea de 7-8 octombrie, reşedinţa familiei Cortez. Un grup de satanişti dă năvală în casă, o imobilizează pe Erica Cortez, dispărînd cu o furgonetă. Alertată de vecini, Poliţia organizează baraje în jurul zonei Winfalls. Fugarii sînt prinşi şi arestaţi la orele 3.45 dimineaţa.

8 octombrie, biroul şerifului districtual. Erica Cortez declară, în scris, că l-a ucis pe soţul său, profitînd de împrejurarea ritualului pentru Lilith, organizat de schizofrenica Eileen. Aceasta şi soţul Ericăi ar fi avut legături amoroase în trecut. Unul dintre liderii sataniştilor susţine că are frecvente comunicări telepatice cu Eileen Fortune şi că, astfel, a depistat-o pe cea care îi punea viaţa în primejdie?!

Notă finală 1: Cele trei dispărute de la Madison College au reapărut în sînul familiei după Halloween, mărturisind că acum sînt sigure că vor naşte băieţi sănătoşi. Eileen Fortune s-a întors, de bună voie, la clinica psihiatrică „Garret’s“, în aceeaşi zi, refuzînd orice declaraţie.

Notă finală 2: Supusă unor teste parapsihologice de transmitere a informaţiilor la distanţă, Eileen Fortune a identificat forma şi culoarea unor obiecte ascunse în spatele unui paravan. Ea susţine că reuşeşte să facă asta cu ajutorul demonului Lilith, căruia îi este devotată, şi că le va ocroti pe viitoarele mame care vor apela la ajutorul ei…

Sfîrşit

Traian Tandin

COMENTARII DE LA CITITORI