Totalitarismul democraţiei fesenizate

in Lecturi la lumina ceaiului

Are loc o diferenţiere contradictorie între construcţiile statale: în vreme ce naţiunile puternice îşi menţin statul naţional, cu apetenţă imperialistă bine disimulată, statele „mici“ sînt transfomate într-o mare proprietate particulară a clasei politice. Partidele sînt trecute, prin rotaţie, în Consiliul director al Puterii, pentru a administra ţara în folos clientelar, iar adunarea generală a deposedaţilor de acţiuni este manipulată, la întrunirea organizată din 4 în 4 ani, astfel încît să nu facă altceva, decît să-şi accepte starea de sărăcie şi soarta cruntă, prarafate şi prin votul ei, lipsit de înţelepciune. S-a constituit un concept disimulat printre mulţimi de nuanţe, în vreme ce doar autoritatea morală rămîne autentică.

Am fost obligaţi să devenim cetăţeni ce detestă autoritatea de stat, dar numai şi numai pentru modul şi scopul în care a fost instituită funcţionarea ei. Să fie mărturisit izvorul anarhic al autorităţii acestui stat, intitulat ca fiind democratic! Statul lor de drept apără doar drepturile şi libertăţile garantate de autoritatea banului (politic) asupra oricărei aspiraţii (cetăţeneşti) a omului simplu. Pentru că, deloc surprinzător, singura autoritate instituită prin Lege şi care poate fi utilizată ca un hăţ, practic, de intimidare este autoritatea de stat. Celorlate le-ar trebui o instanţă aparte (din păcate, inexistentă), aceea a bunului-simţ. Nu pot avea nici o autoritate instituţiile girate de reprezentanţii corupţi ai statalităţii.

Tot ce ştiu ele să facă este să se rezume la inocularea fricii, în temeiul căreia mai pot, încă, fiinţa, neînţelegînd că această frică se transformă, inevitabil, într-o ură progresivă. Şi se întîmplă aşa numai şi numai pentru că această organizare a statului-trîntor încurajează cumpărarea relativei linişti sociale, în speranţa, deşartă, a fărîmării căruţei – dar în parohia de mandat a celeilalte tabere, disoluţia efectivă şi totală a autorităţii de stat derivînd tocmai din incompatibilitatea protipendadei, politice şi socio-economice, cu morala.

Cetăţenii sînt înghesuiţi de ofensiva tot mai cruntă a grupurilor organizate în vederea tîlhăririi de stat. Statul nu mai e! Autoritatea zace în vraiştea de bunuri naţionale devalizate.

E necesară o ,,restartare” a mecanismului politico-social, e nevoie de altcineva (cum n-a mai fost) în fruntea ţării!

Nichita Mladin

Păreri și opinii