Traficul de droguri alimentează Mafia politică şi militară (37)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Membrii familiei Bronfman sînt „croiţi la comandă“ (în orig. ,,cut-outs“), ceea ce în jargonul MI6 înseamnă „oameni-paravan“, controlaţi de la Londra de către „deskmenii“ (oamenii de la birou) MI6 – în jargon informativ, cei care controlează de la sediu. Edgar Bronfman, capul familiei, a fost trimis, cu mai multe ocazii, la „Moscow Center“ – denumirea codificată a sediului K.G.B., din Scuarul Djerjenski nr. 2, Moscova.

La nivel inferior, s-ar putea ca Bronfman să fi fost foarte util ca om de legătură cu Moscova. El n-a lucrat, în nici o etapă, ca agent de contact pentru MI6, şi nici nu a purtat titlul de „Paroles“ – termen de cod informativ, folosit pentru identificarea reciprocă dintre agenţi – ceea ce l-a dezamăgit amarnic pe avîntatul cap al familiei Bronfman. La un moment dat, cînd s-a considerat că unii dintre Bronfmani aveau un comportament cam suspect, familia a început să fie urmărită de „watchers“ (vardişti) – denumire de jargon pentru ofiţerii de informaţii care ţin persoanele sub supraveghere -, dar nu s-a descoperit decît că Bronfman i se lăuda unui „văr din Statele Unite“ (termenul folosit de MI6 pentru C.I.A.), care nu ştia ce rol juca Edgar Bronfman. Situaţia a fost remediată rapid.

Doi directori de la ,,Eagle Star“, care erau şi agenţi operativi la vîrf, în MI6, au preluat sub control familia Bronfman, după cca. 6 luni de la încheierea războiului. Kenneth Keith şi Kenneth Strong, despre care am vorbit, i-au oferit legitimitate familiei Bronfman, înfiinţînd ,,Trizec Holdings“. Nimeni în lume nu se pricepe mai bine decît MI6 la crearea de „companii-paravan“.

Şi totuşi, la fel ca Elveţia, Canada are o latură murdară, care, prin grija Comitetului celor 300, a rămas bine ascunsă vederii, sub pretextul Legii Secretelor Oficiale, o copie la indigo a legii britanice emise în 1913. Drogurile, spălarea de bani, crimele şi actele de banditism – toate sînt acoperite de această lege infamă. Nu mulţi ştiu că o persoană acuzată în baza Legii Secretelor Oficiale, care poate fi interpretată oricum doresc agenţii Coroanei, este pasibilă de pedeapsa capitală. După cum am afirmat în repetate rînduri, începînd din 1980, Canada nu e un stat asemănător cu Africa de Sud, Olanda sau Belgia; ea a rămas, întotdeauna, legată de fustele Reginei Angliei. Canada, după cum constatăm, e veşnic prima ţară care pune în aplicare dorinţele Elisabetei a II-a. Trupele canadiene au luptat în absolut toate războaiele Majestăţii Sale, inclusiv în Războiul cu burii (1899-1903).

La fel ca echivalentul său american, Institutul Canadian de Afaceri Internaţionale este un produs al Institutului Regal de Afaceri Internaţionale (R.I.I.A.) şi conduce toate politicile canadiene. Membrii săi ocupă permanent funcţii în Secretariatul de Stat, încă de la înfiinţarea acestuia, în 1925. Institutul pentru Relaţiile din Pacific, organizaţie care a pregătit atacul de la Pearl Harbor, a fost primit cu braţele deschise în Canada, după ce Owen Lattimore şi colegii săi au fost demascaţi pentru trădare, în 1947, şi au părăsit Statele Unite înainte de a putea fi puşi sub acuzare.

Institutul Canadian pentru Afaceri Internaţionale are legături cu Organizaţia ,,Rank“ prin Lordul Kenneth Strong, cel care a ocupat poziţia secundă la comanda MI6, la finele celui de al II-lea război mondial. Ca membru al Ordinului Cavalerilor Sf. Ioan de la Ierusalim, Strong este omul numărul 2 în Canada, în ceea ce priveşte reprezentarea intereselor comerciale ale Organizaţiei ,,Rank“ şi cele ale Coroanei Britanice. Face parte din Consiliul de Administraţie al uneia dintre cele mai prolifice bănci ale drogurilor din lume, după Banca din Hong Kong şi Shanghai, şi anume Banca din Nova Scotia, prin care se transferă beneficiile din traficul canadian cu heroină.

(va urma)

JOHN COLEMAN

COMENTARII DE LA CITITORI