Traficul de droguri alimentează Mafia politică şi militară (38)

in Lecturi la lumina ceaiului

Primul pe listă e Brian Edward Mountain, membru de rang înalt al Ordinului Cavalerilor Sf. Ioan de la Ierusalim. De reţinut că, atunci cînd a vrut ca Statele Unite să intre în al II-lea război mondial, Coroana Britanică i-a trimis pe Lordul Beaverbrook şi pe Brian Mountain la o întîlnire cu preşedintele Roosevelt, pentru a-i transmite ordinele Coroanei în acest sens. Roosevelt s-a conformat, ordonînd ca Marina Americană să opereze de la o bază din Groenlanda, de unde a lansat lovituri asupra submarinelor germane, în toate cele 9 luni anterioare atacului de la Pearl Harbor. Acest lucru s-a făcut fără cunoştinţa şi consimţămîntul Congresului american.

Un alt nume cu greutate în relaţiile dintre ,,Rank“ şi Canada a fost Lordul Kenneth Keith, director al echivalentului canadian al Băncii din Hong Kong şi Shanghai, şi anume Banca din Nova Scotia, care era profund implicată în spălarea banilor proveniţi din traficul de droguri. El mai făcea parte şi din Consiliul de Administraţie al celei mai vechi şi mai cunoscute instituţii de presă din Marea Britanie – redacţia publicaţiilor ,,London Times“ şi ,,Sunday Times“. Timp de mai bine de 100 de ani, ziarul ,,Times“ a fost purtătorul de cuvînt al Coroanei în afacerile externe, în problemele financiare şi viaţa politică din ţara legendarului rege Arthur.

La fel ca atîţia alţi membri ai Comitetului celor 300, Lordul Kenneth circula între MI6 şi lanţul de comandă al aprovizionării cu opiu din Hong Kong şi China, chipurile, în interes de afaceri, în beneficiul Institutului Canadian pentru Afaceri Internaţionale, din care el făcea parte. Mai mult, ca director al Casei bancare Hill Samuel, prezenţa lui în China şi Hong Kong putea fi explicată fără nici o problemă. Unul dintre cei mai apropiaţi asociaţi ai lui din afara cercurilor MI6 era Lordul Philip de Zuleta, cel ce exercita controlul direct, din partea Comitetului celor 300, asupra tuturor premierilor britanici, fie ei conservatori, fie laburişti. Keneth Strong era punctul central unde se întîlneau toate spiţele roţii drogurilor, inclusiv terorismul, producţia de opiu, pieţele aurului, spălarea de bani şi depunerea lor în conturile centrale, aparţinînd Coroanei Britanice.

La vîrful controlului Coroanei Britanice asupra Canadei stătea Walter Gordon. Fost membru al Comitetului de supervizare directă, cunoscut şi sub denumirea de Consiliul Privat, Gordon sponsoriza Institutul pentru Relaţiile din Pacific, prin intermediul Institutului Canadian de Afaceri Internaţionale. Ca fost ministru de Finanţe, Gordon i-a putut plasa pe contabilii şi juriştii aleşi de Comitetul celor 300 în interiorul a 3 bănci principale, închiriate: Banca din Nova Scotia, Banca Imperială Canadiană şi Banca Dominionului Toronto.

Prin intermediul acestor trei ,,Bănci ale Coroanei”, o reţea alcătuită din agenţi ai Comitetului celor 300 (care răspundeau în faţa lui Gordon) supraveghea o vastă operaţiune de spălare a banilor proveniţi din droguri – a doua, ca mărime, din lume -, cu acces direct în China. Înainte de a muri, Gordon îi controla pe James Endicott, Chester Ronning şi Paul Linn, identificaţi de MI6 ca fiind principalii ,,specialişti sinologi” ai Canadei. Toţi trei colaborau îndeaproape cu Ciu En Lai, care i-a spus, la un moment dat, preşedintelui egiptean Gamal Abdel Nasser că le va face Marii Britanii şi Statelor Unite ceea ce i-au făcut şi ele Chinei, şi anume că va transforma naţiunile acestora în nişte adunături de heroinomani. Ciu En Lai s-a ţinut de cuvînt, începînd cu infanteriştii americani din Vietnam. Alţi colaboratori apropiaţi ai cercului canadian de trafic cu heroină erau John D. Gilmer şi John Robert Nicholson, ambii, membri ai Ordinului Cavalerilor Sf. Ioan de la Ierusalim.

Lordul Hartley Shawcross, despre care se crede că îi dădea raportul direct reginei Elisabeta a II-a, făcea parte din Consiliul de Administraţie al Institutului Regal de Afaceri Internaţionale şi era rector al Universităţii din Sussex, unde se găseşte faimosul Institut Tavistock pentru Relaţii Umane, avînd legături extinse cu Canada.

(va urma)

JOHN COLEMAN

 

COMENTARII DE LA CITITORI