Traficul de droguri alimentează Mafia politică şi militară (39)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

În cadrul operaţiunii desfăşurate de Organizaţia ,,Rank“ în Statele Unite, nici o altă companie nu a servit cu mai mult succes interesele acesteia decît ,,Corning Group“, proprietara firmelor ,,Metropolitan Life Insurance“ şi ,,New York Life Insurance“. Amory Houghton şi fratele său, James Houghton, membri ai Comitetului celor 300, au servit mult timp Coroana Britanică, prin intermediul companiilor de asigurări menţionate, precum şi prin ,,Corning Glass“, ,,Dow Corning“ şi ,,Corning International“. Amîndoi fac parte, de asemenea, din consiliile de administraţie ale I.B.M. şi ,,Citicorp“. James Houghton este director al Institutului Princeton pentru Studii Avansate, director al Bibliotecii J. Pierpont Morgan, un bastion fortificat al R.I.I.A. şi C.F.R., precum şi al C.B.S.

Fraţii Houghton au fost cei care au donat Institutului Aspen, al Coroanei britanice, un teren de sute de acri, cunoscut sub denumirea de Plantaţia Wye, din Maryland. Din acelaşi Consiliu de Administraţie al companiei ,,Croning Glass“ face parte şi episcopul Arhidiocezei Bisericii Anglicane (Episcopaliene), din Boston. Toate acestea îi conferă grupului acel aer de respectabilitate pe care directorii companiilor de asigurări trebuie să-l afişeze. După cum vom vedea, pe lîngă James Houghton, din Consiliul de Administraţie al Grupului ,,Croning“ mai fac parte Keith Funston şi John Harper, care conduc ,,Metropolitan Life Insurance Company“.

Dacă luăm în calcul fie şi numai o astfel de reţea masivă de interfeţe a acestei unităţi din cadrul Comitetului celor 300, e de ajuns să ne formăm o imagine destul de clară a numeroaselor pîrghii de putere de care dispune ierarhia conspiratorilor, o forţă în faţa căreia se îndoaie genunchii oricui, inclusiv cei ai preşedintelui Statelor Unite, indiferent cine este acela care se nimereşte să ocupe această funcţie. Lucrul cel mai important de reţinut este felul cum această companie americană, care nu e decît una dintre sutele de acelaşi tip, interacţionează cu Serviciile de Informaţii britanice, cu Canada, cu Extremul Orient şi cu Africa de Sud, ca să nu mai pomenim de ampla reţea de oficiali corporatişti şi de directori, cu acces în toate aspectele care ţin de domeniul afacerilor şi al politicii, din Statele Unite.

Deşi ,,Metropolitan Life Insurance Company“ nu se poate compara nici măcar pe departe cu gigantica ,,Assicurazioni Generale“, a Comitetului celor 300, firma reprezintă, totuşi, un indicator concludent asupra modului cum se întinde puterea fraţilor Houghton peste tot spectrul afacerilor din SUA şi Canada. Începînd cu R.H. Macy (unde mochetele de pe coridoare nu mai sînt roşii, indicînd afilierea companiei la comunism) şi continuînd cu Royal Bank of Canada, National and Westminster Bank, Intertel (o agenţie privată de Informaţii, virulentă şi lipsită de scrupule), Canadian Pacific, The Reader’s Digest, R.C.A., A.T.&T., Harvard Business School, W.R. Grace Shipping Company, Ralston Purina Company, U.S. Steel, Irving Trust, Consolidated Edison of New York şi A.B.C. – reţeaua de putere a fraţilor Houghton se extinde pînă la Banca din Hong Kong şi Shanghai.

O altă companie de succes a Trustului ,,Rank“, din SUA, este ,,Reliance Insurance Group“. Ca parte integrantă a ,,Studiului de Bombardament Strategic“, ,,Reliance“ şi-a înfiinţat baza structurală iniţială, pentru operaţiuni de spălare pe creier şi de influenţare a opiniei publice, prin sondaje, studii şi analize ale sistemelor folosite de Institutul Tavistock în Statele Unite. ,,Reliance Insurance Company“, cu sediul la Philadelphia, a organizat structura corporatistă care a creat posibilitatea ca ,,Studiul Bombardamentului Strategic“ să se întoarcă împotriva populaţiei SUA, care, fără măcar să-şi dea seama de ceea ce i se întîmplă, este supusă, de 45 de ani încoace, unui sălbatic război psihologic.

(va urma)

JOHN COLEMAN

COMENTARII DE LA CITITORI