Traficul de droguri alimentează Mafia politică şi militară (40)

in Lecturi la lumina ceaiului

Un agent operativ esenţial în acest asalt asupra Statelor Unite a fost David Bialkin, de la firma de asistenţă juridică ,,Wilkie, Farr şi Gallagher“, a Comitetului celor 300. Bialkin a condus ani de zile Liga Anti-Defăimare (A.D.L.), un produs al Serviciilor de Informaţii britanice, ea fiind înfiinţată în SUA de către MI6 şi condusă de Saul Steinberg şi Eric Trist, de la Institutul Tavistock. Saul Steinberg este reprezentantul în Statele Unite şi partenerul de afaceri al familiei Jacob de Rothschild, din Londra.

,,Reliance Corporation“ este căminul lui Carl Lindner, care i-a succedat în funcţie lui Eli Black, după ce acesta a ,,căzut“ de la etajul 41 al unui zgîrie-nori din New York. ,,Reliance Company“ se află în relaţii cu puternica ,,United Fruit Company“, din Boston şi New Orleans, condusă de Max Fischer. Acesta, pînă să fie reabilitat, fusese un personaj notoriu al lumii interlope din Detroit. ,,United Fruit Company“ a fost mult timp unul dintre canalele de intrare a heroinei şi cocainei în Statele Unite, sub coordonarea lui Mishulam Riklis, de la ,,Rapid American Corporation“, care conducea transporturile din Canada în SUA. Reţineţi că toate acestea se petreceau sub egida unei singure companii, extinsă şi întrepătrunsă cu un număr fabulos de companii şi operaţiuni mai mici, pentru a-i conferi Comitetului celor 300 controlul deplin asupra întregii game de operaţiuni, fiecare integrată la locul ei, bine stabilit, în grilă.

,,Reliance Group“ este un vlăstar al companiei-mamă, funcţia lui fiind aceea de a spăla pe creier poporul american, printr-un mecanism complex de sondaje şi tehnici de influenţare a opiniei publice. O altă companie asociată este ,,Leasco“, aflată în relaţii strînse cu marile firme A.T.&T., Disclosure Inc., Western Union International, Imbucon Ltd. şi „Yankelovich, Skelly and White“.

Daniel Yankelovich este ,,împăratul” structurii corporatiste de sondare şi de manipulare a opiniei publice din Statele Unite, un vast aparat care furnizează ,,puncte de vedere publice asupra problemelor sociale, economice şi politice substanţiale”, ca să-l cităm pe Edward Bernays. Acest vast aparat

i-a transformat pe cei mai mulţi dintre americanii care nu auziseră niciodată de Saddam Hussein şi nu ştiau decît vag că Irakul este o ţară situată, undeva, în Orientul Mijlociu – într-o gloată zgomotoasă, urlînd după sîngele liderului de la Bagdad şi exterminarea naţiunii irakiene.

Yankelovich a exploatat la maximum toate cunoştinţele dobîndite în timpul ultimei conflagraţii mondiale. Ca războinic din generaţia a doua, Yankelovich nu are egal, motiv pentru care sondajele A.B.C., efectuate de compania lui, se situează, întotdeauna, în avangarda ,,opiniei publice”. A fost luată în colimator populaţia SUA – la fel ca, odinioară, locuitorii cartierelor muncitoreşti din Germania – fiindu-i atacat simţul realităţii. O asemenea tehnică, desigur, face parte din instrucţia standard a anumitor grupuri informative, inclusiv C.I.A. Sarcina lui Yankelovich era aceea de a distruge valorile tradiţionale americane şi a le înlocui cu ,,valorile” New Age, ale Erei Vărsătorului. În calitatea pe care o are, aceea de cel mai important formator de opinie publică al Comitetului celor 300, nimeni nu poate contesta faptul că Yankelovich s-a achitat perfect şi în totalitate de sarcinile primite.

(va urma)

JOHN COLEMAN

COMENTARII DE LA CITITORI