Traficul de droguri alimentează Mafia politică şi militară (42)

in Lecturi la lumina ceaiului

Traficul de droguri alimentează Mafia politică şi militară (42)

 

Nu întîmplător, Naisbitt este membru al Clubului de la Roma şi, ca atare, face parte din ,,personalul superior” al Comitetului celor 300. De asemenea, el este unul dintre prim-vicepreşedinţii firmei ,,Yankelovich, Skelly and White”. Demersul lui Naisbitt nu este o pronosticare a tendinţelor, ci o CREARE a acestora. Am văzut cum a fost distrusă baza industrială a SUA, începînd cu siderurgia. În 1982, am scris o carte, pe care am intitulat-o ,,Death of the Steel Industry” (,,Moartea siderurgiei”), unde afirmam că, pînă la jumătatea anilor ‘90, producţia de oţel a Statelor Unite va regresa, pînă va atinge un nivel fără întoarcere, iar construcţiile şi industria constructoare de maşini vor urma aceeaşi cale. Toate acestea au ajuns să se întîmple, iar ceea ce vedem azi nu este o recesiune economică provocată doar de politici economice nesănătoase, ci distrugerea planificată a bazei noastre industriale – şi, odată cu ea, dispariţia clasei de mijloc a Statelor Unite, coloana vertebrală a ţării, a cărei evoluţie depinde de stabilitatea locurilor de muncă şi de expansiunea industrială progresivă. Acesta este unul dintre motivele pentru care recesiunea, care a început, efectiv, în luna ianuarie a anului 1991, s-a transformat într-o depresiune, din care Statele Unite, aşa cum le ştiam în anii ‘60-’70, probabil nu vor mai ieşi niciodată. Economia nu-şi va reveni din criza anului 1991 decît, cel mai devreme, prin 1995-1996, moment în care SUA vor fi devenit o societate complet diferită de cea care era cînd a început recesiunea.

Artizanii opiniilor au jucat un rol deloc de neglijat în acest război contra Americii; trebuie să examinăm contribuţia Comitetului celor 300 în provocarea acestor schimbări cu rază lungă de acţiune şi felul în care ,,inginerii” sociali au folosit analizele sistemelor centrale, pentru a împiedica opinia publică să exprime altceva decît politicile guvernului invizibil. Cum şi unde a început totul?

Din documentele referitoare la primul război mondial pe care le-am putut obţine şi examina în Biroul de Război de la Whitehall, Londra, reiese că Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale (R.I.I.A.) a fost angajat de Comitetul celor 300 să efectueze un studiu asupra manipulării informaţiilor de război. Această sarcină le-a fost încredinţată Lordului Northcliffe, Lordului Rothmere, precum şi lui Arnold Tonybee, care era agentul MI6 în R.I.I.A. Familia Lordului Rothmere avea în proprietate un ziar, care a fost folosit pentru a susţine diverse poziţii ale guvernului, astfel încît s-a considerat că publicaţia respectivă putea modifica percepţiile publicului, mai ales în rîndurile opoziţiei crescînde faţă de război.

Proiectul îşi avea sediul la Wellington House, reşedinţă denumită astfel după Ducele de Wellesly. Printre specialiştii americani recrutaţi cu scopul de a-i ajuta pe Rothmere şi Northcliffe se numărau Edward Bernays şi Walter Lippmann. Grupul ţinea sesiuni de ,,brain storming”, spre a pune la punct tehnicile de mobilizare a sprijinului de massă pentru război, mai ales din partea clasei muncitoare, ai cărei fii trebuiau să plece pe cîmpurile de luptă din Flandra, ca să fie masacraţi într-un număr record.

(va urma)

JOHN COLEMAN

COMENTARII DE LA CITITORI