Traficul de droguri alimentează Mafia politică şi militară (43)

in Lecturi la lumina ceaiului

Prin intermediul ziarului deţinut de Lordul Rothmere, noile tehnici de manipulare au fost testate şi, după o perioadă de cca. 6 luni, a reieşit clar că acestea aveau mare succes. Cercetătorii au descoperit că era numai un grup foarte restrîns de oameni care înţelegeau procesele raţionale şi aveau capacitatea de a observa problema, spre deosebire de ceilalţi, care emiteau doar o opinie trecătoare asupra ei. Acesta din urmă, a spus Lordul Rothmere, era modul în care 87% din publicul britanic aborda războiul, aceeaşi atitudine fiind valabilă şi în privinţa tuturor problemelor societăţii, în general. În felul acesta, iraţionalitatea a fost ridicată la un înalt nivel în conştiinţa publicului. În continuare, manipulatorii au profitat de acest lucru, pentru a submina şi a distrage atenţia publicului, împiedicîndu-l să perceapă realitatea, în orice situaţie dată, şi, cu cît problemele societăţii industriale moderne deveneau mai complexe, cu atît le era mai uşor conspiratorilor să introducă diversiuni tot mai mari. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care, create de nişte manipulatori abili, opiniile masselor, care nu aveau nici un fundament real, au căpătat aparenţele unor realităţi ştiinţifice.

După ce, literalmente, au trîntit o concluzie atît de profundă, manipulatorii au pus-o la încercare în repetate rînduri, pe parcursul războiului, astfel încît, în pofida faptului că sute de mii de tineri englezi erau măcelăriţi pe cîmpurile de bătălie din Franţa, nu se înregistra, practic, nici o opoziţie faţă de acel război sîngeros. Documentele vremii arată că în 1917, chiar înainte ca Statele Unite să intre în război, în proporţie de 94%, clasa muncitoare engleză, cea care suporta greul războiului, nu avea nici cea mai vagă idee pentru ce anume lupta, mulţumindu-se doar cu imaginea creată de trăgătorii de sfori mediatici, şi anume că germanii erau o rasă infectă, hotărîtă să le distrugă monarhul şi ţara, şi care, de aceea, trebuia să fie eradicată de pe faţa Pămîntului. Fără îndoială, de atunci, nimic nu s-a schimbat, de vreme ce şi în 1991 am avut exact aceeaşi situaţie creată de mass-media, care i-a dat posibilitatea preşedintelui George Bush Jr. să violeze flagrant Constituţia, declanşînd un război de genocid împotriva naţiunii irakiene, cu deplinul consimţămînt al poporului american.

Din această perspectivă, se poate spune că Woodrow Wilson este cel care a sărit în caravana manipulatorilor opiniei publice şi a folosit-o pentru a duce mai departe cauzele pe care i le strecura în ureche mînuitorul lui, colonelul House. Conform instrucţiunilor preşedintelui Wilson, sau mai bine zis ale colonelului House, a fost creată Comisia Creel şi, din cîte se poate aprecia, aceasta a fost prima organizaţie din SUA care a folosit tehnicile şi metodologia R.I.I.A. pentru sondarea opiniei publice şi pentru propaganda în massă. Experimentele de război psihologic, perfectate la Wellington House, au fost folosite, cu acelaşi succes, şi în al II-lea război mondial, dar ele se folosesc continuu şi în puternicul război psihologic împotriva Statelor Unite, care a început în 1946. Metodele nu s-au schimbat, doar ţinta este alta. Acum, aceasta nu o mai reprezintă cartierele muncitoreşti germane, ci clasa de mijloc a Statelor Unite, care a devenit obiectivul central al atacului.

(va urma)

JOHN COLEMAN

COMENTARII DE LA CITITORI