Traian Băsescu nu a citit în toată viaţa lui cît citea Corneliu Vadim Tudor într-o zi

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

 

Aşa spunea, cu ironie, Doru Viorel Ursu, fostul ministru de Interne al Guvernului Petre Roman, la o emisiune televizată, în care era evocată figura poetului, ziaristului şi omului politic Corneliu Vadim Tudor, cel ce s-a aflat, vreme de 25 de ani, în fruntea PRM, partid al adevărului şi al dreptăţii sociale. Comparaţia avea în vedere şi ultimele prestaţii ale fostului preşedinte-jucător, care se încăpăţînează să apară public, chiar şi de 2-3 ori pe zi, cu tot soiuri de sfaturi şi aprecieri, pe care nimeni nu i le solicită, repetîndu-le şi insistînd să ni le împărtăşească, în ideea că ,,poate ceva-ceva tot va rămîne” în mintea celor care îl ascultă. Mă uimeşte faptul că nimeni dintre credulii din preajma sa nu-l sfătuieşte şi nu-i atrage atenţia că Poporul Român nu mai crede în vorbele sale, că s-a săturat de opiniile lui aberante, care nu au nici un efect. Avea dreptate un mucalit, fost apropiat al băsiştilor, care a declarat, foarte dezinvolt: ,,Acest troglodit, Băsescu, începe, din ce în ce mai mult, să mă plictisească”. Şi asta, în contextul în care Băsescu ironiza propunerile PNL la Primăria Capitalei, lăudînd, în schimb, cu aere de mare sfătuitor, eventuala candidatură a ,,proiectului” său de suflet Elena Udrea. Mă întreb: acest marinar şi bişniţar de blugi şi de cafea din Constanţa ne ia pe noi, bucureştenii, drept proşti? Oare crede că am uitat aşa de repede ce ravagii a făcut el ca primar al Capitalei şi cît a furat Elena Udrea, împreună cu toată camarila băsistă, din banul public, prin construirea de terenuri de sport în pantă, de parcuri în păduri, sau la o distanţă de 7 km de localitate (toate rămase, acum, imaş pentru vite), baze sportive şi săli de sport, în sate cu populaţie formată, în marea ei majoritate, din persoane în vîrstă etc.?

Oameni buni, la capătul a 10 ani cumpliţi, încă nu v-aţi săturat de acest palavragiu, şmecher şi lăduros, de omul acesta şiret şi mincinos (,,în 5 minute îmi dau demisia”)? Nu v-a ajuns tirania acestui escroc politic (i-a îndepărtat, fără scrupule, pe Petre Roman şi pe Theodor Stolojan, pentru a le lua locul), care nu a ştiut altceva decît să semene discordie în viaţa politică şi în societate? Eu, unul, credeţi-mă, la cei peste 82 de ani pe care îi am, simt nevoia să-i strig în faţă, cu năduf: Lasă-ne, omule, ne plitictiseşti, ne oboseşti, spusele tale ne fac rău (cazul Siria). Nu vezi că nimeni nu te mai ascultă? Du-te, nene, şi tratează-te, ocupă-te de nepoţi! Ieşirile tale, precum ,,cucul de la ora 5”, au ajuns să ne îmbolnăvească.

Un lucru e clar: numai demascînd toate racilele provocate şi întreţinute de politica băsistă, vom reuşi eliminarea lor din viaţa socială a ţării. Este de datoria noastră de a promova în continuare actele de curaj şi patriotismul Tribunului, de a menţine veşnic vii în conştiinţa noastră faptele politicianului şi marelui om de cultură care a fost Corneliu Vadim Tudor.

VOICU ANTON

 

 

COMENTARII DE LA CITITORI