Trăiască România Mare!

in Lecturi la lumina ceaiului

Dragi arădeni cu suflet de români adevăraţi, dorim ca monumentul Marii Uniri din Arad să fie amplasat acolo unde îi este locul, cu cinste, demnitate şi onoare, avînd harta României sculptată pe el.
Dragi compatrioţi bătrîni şi tineri din judeţul Arad, pe 1 Decembrie 2016, veniţi alături de Partidul România Mare pentru a sărbători 98 de ani de la Marea Unire pe vecie a Transilvaniei cu România. Marele erou al Ardealului, Vasile Goldiş, şi episcopul de Arad, Ignatie Pap, în discursul lor au spus: „Numai împreună putem fi puternici contra duşmanilor şi asupritorilor tot mai numeroşi. Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1918, hotărăşte unirea pe vecie a Transilvaniei cu România“. Peste 100.000 de români au strigat într-un singur glas după discursul marelui patriot Vasile Goldiş: „Trăiască România Mare!“. Episcopul de Arad, Ignatie Pap, a spus în timpul slujbei că „Isus Christos care a înviat din morţi a înviat şi Neamul Românesc“. Să luăm exemplul înaintaşilor noştri, care au luptat pentru apărarea gliei strămoşeşti. Să cinstim memoria acelor revoluţionari care în 1989 au căzut sub gloanţe pentru cel mai frumos cuvînt: „Libertate“. Dragi cetăţeni din toată ţara, cei care aţi plecat peste hotare pentru o coajă de pîine amară, cînd intraţi în cabinele de vot, vă rugăm să vă amintiţi că sînteţi români şi să nu uitaţi niciodată cîntecele „Noi sîntem români“ şi „Treceţi batalioane române, Carpaţii!“. Puneţi ştampila de vot în pătrăţica unde scrie România Mare, cele mai frumoase două cuvinte rostite la 1 Decembrie 1918 şi care trebuie reamintite şi în acest an 2016, la 1 Decembrie.
Să ne unim într-un singur glas şi să strigăm:
TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ŞI „LA MULŢI ANI“, ROMÂNIA!”.
P.S.: Vă rugăm să semnaţi PETIŢIA pe adresele: www.petitieonline.com/salvaticentenarulmariiunirilararad sau www.facebook.com/SalvatiCentenaruMariiUniriLaArad

COMENTARII DE LA CITITORI