Trogloditul politic tătar, Mişcarea Populară, Geoană şi noul premier Cioloş

in Război corupției

Mai toate televiziunile au transmis, în regim de breaking news, tratativele premierului României, desemnat de Uniunea Europeană, cu principalele formaţiuni politice şi cu 3 partide de buzunar, alcătuite din transfugi (aş zice scursuri politice), inclusiv cu resturile provenite din PDL, în frunte cu Traian Băsescu, acest individ dezbinător şi pătruns de ură, care se agaţă de politică, precum rîia de capra lui Nică, din Pipirigul Neamţului.

În secvenţele de la TV, l-am văzut pe fostul preşedinte al ţării, piaza rea Băsescu, într-o postură jalnică, arătînd, în vesta cadrilată cu care era îmbrăcat, ca un şef de sală dintr-un restaurant de mahala. M-am mirat (şi cred că nu sînt singurul în situaţia asta) şi m-am întrebat: de ce a fost nevoie ca Dacian Cioloş să se ploconească, timp de 4 zile, în faţa unor politicieni refuzaţi de vremurile actuale – adică de vocea străzii? Ce anume a dorit să obţină de la aceşti indivizi expiraţi – Geoană, Băsescu ş.a.? Ce sugestii a vrut să preia, pentru Guvernul de tehnocraţi (oameni trimişi pe la Bruxelles şi instruiţi acolo), de la Traian Băsescu, cel care a fost, vreme de 10 ani, guvernatorul Unchiului Sam în România? Mă aşteptam ca acel principiu, numit de noua conducere a ţării ,,o altfel de politică”, să vizeze şi renunţarea la politica şi practicile mafiote ale camarilei băsiste care, şi în prezent, continuă să se manifeste, spoliind averea ţării. Dacă este vorba de un guvern de tehnocraţi, adică descătuşat de zona politicului, de ce a fost nevoie de această consultare a partidelor?

Noul prim-ministru, desemnat de U.E. cu 7 zile înainte ca strada să ceară un alt Executiv, şi, evident, lăudat cu mare generozitate de vorbăreţul Iohannis, a alergat într-un suflet pe la toţi liderii de partide parlamentare. Putem spune de pe acum că se încearcă, pe toate căile, realizarea ambiţiilor sasului de la Cotroceni, cel care, încă din prima zi a instalării sale la Palat, a declarat răspicat: ,,Vreau guvernul meu!”. Şi, iată că, acum, îl are, după ce, însă, ne-a mai servit o altă spusă năroadă (impardonabilă gafă politică!): ,,A fost nevoie să moară oameni, ca Ponta să-şi dea demisia” (cu referire la moartea poliţistului Bogdan Gigină şi a tinerilor din Clubul ,,Colectiv”). Aşadar, Slănină Vodă – cum bine l-a taxat Tribunul – a ţesut temeinic, la fel ca şi Băsescu, păienjenişul care viza căderea lui Ponta, premierul ales democratic, pentru ca, astfel, să-şi poată aduce la guvernare proprii oameni. Am fost martori, în aceste ultime zile, la activităţile oculte prin care Mutulică de la Cotroceni, cu sprijin din exterior, a reuşit să-şi instaleze guvernul său, eludînd cele mai elementare forme ale democraţiei, şi să continue politica de tip băsist. Concret, M.R. Ungureanu şi actualul premier, Dacian Cioloş, sînt oameni formaţi la şcoala lui Băsescu şi promovaţi de el. Sîntem martori, cu toţii, la o schimbare de macaz, care îndreaptă România de pe drumul trasat de guvernul Ponta pe un alt drum, încă necunoscut şi care ne poate costa scump. De ce s-a dorit asta? Ce facem? Să-i oprim!

ANTON VOICU

COMENTARII DE LA CITITORI