Trump: ,,Taxa de protecție va crește”

in Umor "politicianist"

Președintele american Donald Trump a decis ca trupele americane din străinătate să fie susținute financiar de către țările gazdă, costuri la care să se adauge un comison de 50%.

,,Aliații noștri din toată lumea trebuie să înțeleagă că noi avem costuri mari cu întreținerea Armatei, la care se adaugă și sumele pe care le alocăm mediatizării și demonizării Rusiei”, a declarat președintele american. ,,Nu trebuie să uitați, voi cei care sînteți apărați, că Rusia vă poate ataca în mod convențional și nuclear în orice moment, că armatele lor s-au apropiat periculos de mult de toate bazele americane existente în lume, baze care, este adevărat, dar cu totul întîmplător, sînt în majoritate în apropierea granițelor Rusiei”, a precizat Donald Trump.

,,Aceste costuri, pe care le putem numi ca fiind taxe de protecție împotriva războiului cu Rusia, au crescut și din cauza faptului că jurnaliștii care distribuie asidiuu în spațiul public știrea conform căreia Rusia atacă și va distruge astfel lumea, au cerut majorări de salarii, mai ales că au ajuns și în pană de idei. Faptul că, de atîția ani, Rusia nu atacă România și Polonia, ne-a pus serios pe gînduri și ne întrebăm cum să facem ca, totuși, acest lucru să se întîmple măcar la un nivel demonstrativ, de imagine”, a mai adăugat președintele Donald Trump.

 D.A.

Păreri și opinii