Turcia ar susţine grupuri islamiste din Orientul Mijlociu

in Lecturi la lumina ceaiului

Administraţia Recep Tayyip Erdogan oferă susţinere organizaţiilor islamiste din Orientul Mijlociu, inclusiv din Siria, se arată într-un document guvernamental german, citat de postul ARD.
Informaţiile secrete reprezinta un răspuns al Guvernului de la Berlin la o întrebare oficială a grupului parlamentar Die Linke despre eventuala susţinere oferită de Administraţia de la Ankara grupurilor islamiste.
„În principal, începînd din anul 2011, în contextul islamizării doctrinei politice a Ankarei, Turcia a devenit principala platformă de susţinere a grupurilor islamiste din Orientul Mijlociu“.
Documentul evocă „afinitatea ideologică“ a regimului Recep Tayyip Erdogan şi a formaţiunii de guvernămînt de la Ankara, Partidul pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP), cu mişcarea egipteană Fraţii Musulmani, cu organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fîşia Gaza, şi cu grupuri islamiste ale opoziţiei din Siria.
Dezvăluirile riscă să amplifice tensiunile dintre Administraţia de la Ankara şi Uniunea Europeană, care consideră că filiala militară a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, este o organizaţie teroristă.
Vocea Brăilei

COMENTARII DE LA CITITORI