Turism periculos în Al-Ula spiritelor rele

in Umor "politicianist"

Intuind, probabil, că o să vină o vreme în care petrolul are să se termine, familia conducătoare de la Ryad are în vedere o dezvoltare radicală şi a altor ramuri ale industriei, astfel încît prosperitatea să rămînă în Arabia Saudită şi după sărăcirea pungilor de hidrocarburi din subsolul acestei ţări. Ca o primă propunere, se pare că turismul va deveni curînd o ramură importantă, în acest sens fiind propuse cîteva puncte de interes pentru potenţialii turişti străini.

„Turismul nostru nu are să fie unul oarecare, aşa cum se întîmplă în general prin lume. Turismul nostru are să fie pentru oameni curajoşi, pentru cei care vor să trăiască periculos sau să moară pentru asta”, a declarat unul dintre iniţiatorii acestui proiect, al cărui nume, însă, nu a fost dezvăluit. ,,Nici măcar modalitatea de aducere pe teritorul ţării noastre nu are să fie una convenţională, noi avînd o propunere mai bună, şi anume, să îi preluăm direct de la ambasadele noastre din străinătate, şi de acolo să fie aduşi prin curse charter, direct la obiectivul turistic pe care doresc să-l viziteze. Un prim exemplu a fost cazul lui Jamal Khashoggi, ridicat de la Consulatul nostru din Istanbul, şi adus aici, nu pe calea aerului, ci cu totul altfel, pe calea apei, direct prin canalizare”, a adăugat sursa citată.

Ca un prim punct de interes a fost ales Al-Ula, un oraş vechi de 2.000 de ani, dat fiind faptul că există o superstiţie răspîndită printre mulţi saudiţi conform căreia zona ar fi bîntuită de duhuri (djinn), spirite malefice din Coran şi din mitologia arabă. ,,În această lume, a duhurilor rele, doar cei cu adevărat curajoşi pot să răzbată”, a încheiat sursa citată.

D.A.

Păreri și opinii