TURISMUL SEXUAL (16)

in Lecturi la lumina ceaiului

O noapte în Bangkok (7)

Dincolo de dexteritatea vaginalã, tinereţe şi disponibilitate, existã un şiretlic folosit de lucrãtoarele thailandeze din industria sexului, care rareori dã greş. E vorba de priceperea de a flata turiştii strãini, concentrîndu-se asupra caracteristicilor lor fizice mai puţin atrãgãtoare: în timp ce femeile din alte ţãri preferã sã evite, sã nu priveascã, o burtã mare sau un nas cîrn, o femeie thailandezã va spune cã îi place la nebunie, de cele mai multe ori, cea mai vulnerabilã parte a unui bãrbat.

Flatarea este folositã şi în alte feluri; multe lucrãtoare din industria sexului le vor spune ocidentalilor cã sînt mai generoşi şi mai bine dotaţi decît bãrbaţii thailandezi, şi mai tandri decît japonezii, despre care circulã poveşti de un sadism sumbru. Oricare ar fi adevãrul (povestirile din urmã fiind spuse de turiştii occidentali pentru a-şi justifica propriul comportament), poveştile acestea funcţioneazã: în marea lor majoritate, turiştii sexuali care viziteazã Thailanda se mai întorc o datã, şi încã o datã, vrãjiţi de cea mai profitabilã atracţie a regatului.

 

Fetelor, v-ar interesa un pachet de vacanţã? (1)

,,Dacã o sã plec la drum cu o femeie albã, atunci trebuie sã îmi dea bani. Dacã merg, îmi tocesc o parte din talpa pantofilor. Trebuie sã îmi dea bani sã-mi cumpãr o altã pereche”. Un „rent a dread” jamaican

Turismul sexual, o exploatare murdarã, care dã fiori liberalilor, este un domeniu al bãrbaţilor. Femeile care cãlãtoresc cãtre Africa de Est sau Caraibe şi au relaţii sexuale cu bãieţii de pe plajã sînt considerate turişti „ai dragostei”; exploatarea şi depersonalizarea permisã de bãrbaţii turişti ai sexului sînt aici, considerate absente. Existã un numãr de motive pentru aceasta. Bãrbaţii din industria sexului, fie cã lucreazã în filme pornografice sau ca gigolo, sînt rar întrebaţi dacã le face plãcere munca lor, sau dacã se simt exploatati; se presupune cã bãrbaţii sînt dotaţi biologic pentru a gãsi plãcere în sex. Femeile, spune credinţa popularã, sînt receptive şi pasive sexual; bãrbaţii, spre deosebire, sînt în mod natural nediscriminatorii şi au o anumitã voracitate sexualã. Partea practicã a actului sexual, în plus, asigurã faptul cã bãrbatul nu poate fi exploatat sexual de cãtre femei: el trebuie sã fie excitat pentru ca sexul cu penetrare sã aibã loc, şi apoi el este cel care penetreazã, care „foloseşte” femeia. Bãrbaţii din industria sexului, oricare ar fi relaţia lor cu clientele, în ceea ce priveşte vîrsta, puterea economicã sau rasa, se considerã astfel cã beneficazã de avantaje din sex dincolo de cele pur şi simplu pecuniare – ei vor sã aibã relaţii sexuale, în special dacã, aşa cum se întîmplã de multe ori cu bãieţii de plajã, sînt consideraţi, în mintea clientelor ca fiind deosebit de potenţi sexual. Bãieţii de plajã sînt, de obicei, aceia care iniţiazã procedurile, şi femeile simt de multe ori cã sînt luate de val; de asemenea, sistemul prin care bãieţii de plajã sînt „plãtiţi” în cadouri şi atenţii confirmã, în plus, cã aceasta este o relaţie romanticã, beneficã de ambele pãrţi, care nu are nimic de-a face cu prostituţia.

(va urma)

PATRICK BLACKDEN

COMENTARII DE LA CITITORI