TURISMUL SEXUAL (2)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

„Femeile sînt bune doar pentru sex” (2)

Lîngă majoritatea numelor erau scrise cuvinte codificate; dintre acestea, se consideră că multe erau gîndite să reprezinte tipurile de droguri pe care bărbatul le dăduse fetelor. Alte afirmaţii făcute de japonezul Obara în jurnalele lui, şi care au ajuns la presă, nu au fost deloc în favoarea sa: „Nu pot să o fac cu femei care sînt în stare de conştienţă”, o expresie sinistră pentru practica yobai, sau „Femeile nu sînt bune decît pentru sex. O să le mint. O să caut răzbunare. Răzbunare împotriva lumii”.

Casetele video nu par, nici ele, să prezinte relaţii sexuale consensuale: imaginile îl înfăţişau pe Obara luptîndu-se să care către un pat trupurile unor femei, pe care apoi le lega şi cărora le îndesa în gură un soi de căluş – despre care se ştie că, într-un caz, cel puţin, a fost înmuiat în cloroform. Apoi le penetra, de multe ori cu obiecte străine, şi le sodomiza, totul derulîndu-se, de regulă, pe o perioadă de 12 ore. El înregistra fiecare abuz cu ajutorul unui echipament video performant şi aranja, cu grijă, luminile în jurul patului, pentru a obţine o expunere maximă. Una dintre victimele lui, lăsată prea aproape de sursele luminoase, a suferit arsuri. El i-a spus femeii, atunci cînd aceasta s-a trezit, că se arsese din cauză că era beată.

Drujbe şi ciment (1)

La 9 februarie 2001, cu o zi înainte de încheierea oficială a cercetărilor, Poliţia a găsit, în sfîrşit, corpul lui Lucie Blackman.

Poliţiştii cercetaseră plaja din jurul apartamentului lui Obara, din districtul Miura, şi înainte, dar nimeni nu se gîndise să se uite sub cada aruncată într-o mică peşteră. De data aceasta, au ridicat cada şi au găsit rămăşiţe umane, într-o stare avansată de descompunere, în pungi de plastic. Corpul respectiv fusese tăiat în 8 bucăţi. Analiza acestora nu ar fi permis identificarea lui Blackman, dar capul femeii fusese încastrat în ciment. Cînd blocul a fost spart, pentru confruntarea cu fişa dentară a tinerei, Poliţia a avut imediat un indiciu referitor la identitatea corpului – părul, lung şi blond natural.

Poliţia a pus, rapid, cap la cap o istorie înfiorătoare a acţiunilor lui Obara, după dispariţia lui Blackman. În data de 2 iulie, el a sunat la cîteva spitale din oraş pentru a se interesa cum să trateze o victimă a unei supradoze de droguri; la puţin timp după aceea, a apelat Garda de Coastă pentru a întreba despre protocolul privind corpurile găsite pe mare. În următoarea zi a cumpărat o drujbă, un amestec pentru ciment – care se potrivea cu cimentul ce fusese folosit pentru a încastra capul lui Blackman – şi alte unelte, de la un magazin local de fierărie. În acea după-amiază, administratorul blocului în care locuia Obara a sunat la Poliţie pentru a reclama că unul dintre chiriaşii lui se comporta ciudat. La sosirea echipajului, Obara avea ciment pe mîini şi a devenit agitat atunci cînd poliţiştii au insistat să îi vadă baia, el refuzînd categoric să îi lase să intre. În mod incredibil, agenţii au plecat fără a insista asupra acestui aspect. Obara, mai degrabă un colecţionar înrăit, decît un maestru criminal, a păstrat nu doar dovezile video ale crimelor, dar şi-a întregistrat şi toate convorbirile telefonice. De asemenea, a păstrat cu grijă chitanţele de la cumpărarea uneltelor cu care se presupune că a dezmembrat corpul lui Lucie Blackman. Poliţia a găsit şi alte chitanţe în apartamentul lui, care făceau legătura dintre el şi o altă damă de companie, o australiancă pe nume Carita Ridgeway. În 1992, o dusese pe Ridgeway la un spital, spunînd personalului că aceasta mîncase scoici stricate. Ea a murit cîteva zile mai tîrziu, cu diagnosticul, eronat, de criză de ficat, din cauza ingerării unor alimente infectate cu virusul hepatitei. Obara chiar i-a consolat pe părinţii Caritei, atunci cînd aceştia au venit să ridice trupul neînsufleţit al fiicei lor.

(va urma)

PATRICK BLACKDEN

COMENTARII DE LA CITITORI